Dostlar malum daha önce konuşulmuştur ama, xmax 250 için yağ mevzusunu yeniden açmak istiyorum.
Garantisi bittiği için bakımları yetkili servis yerine kendim yapacağım. Daha önce hem kendi hemde arkadaşlarımın vitesli motorlarında hep motul yağ kullanıyorduk ve çok memnunduk. Bu ilk scooter tecrübem.
Xmax için motul'ün Scooter expert modeli var. Fakat geçenlerde facebookta bir xmax sahibi motul 7100 yağ kullandığını ve motorun çok değiştiğini yazmış.Motorun aşırı sessizleştiğini, motor sesinin azaldığını, motorun daha stabil olduğunu vs vs bi dünya olumlu şey sıralamış. Yani eski scooter gitmiş yerine sıfır scooter gelmiş gibi anlatmış motul 7100 ün etkisini
Siz değerli arkadaşların bu konudaki fikri nedir acaba? Yağ olarak kitapçıkta da tavsiye edilen SAE 10-40 yağ koymayı düşünüyorum.
Sizce motul 7100 ü denemeli miyim yoksa motulün Scooter expert serisi daha mı mantıklı olur?
Son olarak "boşver motul'ü, git .... markanın .... yağını koy çok daha iyi" diyeceğiniz bir yağ markası varsa da önerilerini duymak isterim. :bestmt: