Merhaba.
ilginize ve yanitiniza tesekkurler. son iki yildir cok daha yaygin sekilde x max i cevremde goruyorum. buyuk bir sorun olsa zaten insanlar da tercih etmez fakat bu problemin verecegi rahatsizligi ve onemini merak ettim. motora bakarsak ve dogru kullanirsak rahatsiz edici bir titresimyok anlasilan.
saygilar
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:20 ----------
sayin is_nmez rumuz arkadas,
motorumuz hayirli olsun, kazasiz belasiz keyifle kullanmanizi dilerim. Yamalube ile ilgili yine forumlarda degisik gorusler var ama sanirim motor yagi olan. pratige yonelik yanitiniz icin tekrar tesekkurler. umarim silkinmeden titremeden beraber surmek de kismet olur.

saygilarimla
Tek silindir makinanın titremesi normal bu kadar aklınıza takmayın çünkü bu bir sorun değil,makinanın doğası böyle,
Siz güzel günlerde Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
Tekrar söylüyorum bu bir sorun değil yağı değiştirince mesela sentetik yağ konulunca titreşim bir nebze azalıyor ama geçmiyor.Kafanıza takmayın bu kadar keyfini çıkartın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------
Ben mt 07'den xmax 250'ye geçtim yani çift silindirden tek silindire. Öyle çok titreme durumu ile karşılaşmadım ha durduğu yerde aynalara bakınca titreşim olduğu anlaşılıyor ama şimdiye kadar beni rahatsız eden bir durum olmadı. Tek sıkıntısı süspansiyonları çok sert ve memleket yolları yol değil başka bir şey olduğundan her çukurda, kasiste içim gidiyor. 12 v'luk soket veya usb çıkışı bağlatan var mı ? Uzun tur camı da taktırmak istiyorum ama fiyatlar içimi acıtıyor. Orijinal tur camı yerine alternatif bir marka veya çözüm bulan varsa paylaşabilir mi ? Çünkü kendi üzerindeki cam şehir içinde ideal ve şık duruyor tur camını sadece uzun yol için istiyorum yani uzun süre kullanmayacağım bir şeye çok para vermek istemiyorum.
Ben uzun tur camı da taktırmıştım usb de,usb çıkışını sağ taraftaki torpido gözünün içine yerleştirdik sigorta ile direkt aküye bağladık.Çok faydasını gördüm şimdi nc750x e aldım bağlarım kısa zamanda.
Tur camına gelince o iş biraz karışık neden dersen orjinal tur camı o kadar büyük ki yağmurlu havalarda veya çamurlu havalarda devamlı temiz Tutman lazım.
Ben yanımda camsil taşıyordum devamlı camı siliyordum.
Yani imkan olsa silecek takmakta fayda var diyecem.
Ama rüzgarda müthiş mukavemeti var neredeyse hiç ama hiç hissetmiyorsunuz.
İlk başlarda alışana kadar yolun görüntüsünü bozuyor sonra alışıyorsunuz.
Bildiğim kadarı ile orjinal tur camı 458₺ olması gerekiyor,Ama sahibinden de ikinci elde bir çok ilan var.
Mesela ben tur camımı 200₺ almıştım,bir arkadaş almış kullanamamış bana sattı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------
Ön arka lastik olarak ne öneriliyor?
Üzerinde Michelin grip var,Startmoto Michelin grip işçilik dahil 460₺ fiyat verdi..
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------
Bu lastik mevzusuna kafam takıldı,uykum kaçmışken foruma gireyim dedim girmez olaydım,son 30sayfayı okudum sayılır:queen:
Yalnız mehmetenis Ve bravetaxi ye SAYGI duyuyorum,cogu mesajla ilgilenmişler,resmen bizim Sayfayı ayakta tutmuşlar:cat:
Ben kendi adıma size çok teşekkür ediyorum.
Ben xmax i sattım ama gördüğünüz gibi tercübeleri siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak bana mutluluk veriyor.
Lastik konusunda ben michelin pilot power pure 2 ct taktım ama pek memmun kaldığım söylenemez neden,
Islakta çok çabuk kayıyor,en ufak bir su birikintisinde hemen arkayı bırakıyor,kuru hava lastiği.
Artı desenlerinden dolayı yoladki kusurları iletiyor,ama buna lastiğin havasının da düşük olması sebep oluyor ikisini ayırmak lazım.
Mesela city grip de yolun sağındaki beyaz şeritlerden giderken sıkıntı çıkmazken bu pure larda o beyaz çizgide gitmek oldukça zorlaşıyor sizi sağa sola atıyor.
Ben bugün lastik alsam anlas lastikleri güzel deniyor.Xmax ler için yapılmış lastiğini çok övüyorlar.
Ama pirelli diablo scooterın üstüne yokmuş.