Merhaba Değerli xmax kullanıcıları,
Bir yıldır xmax kullanıyorum. Bu motoru almadan önce kapsamlı bir araştırma yapmıştım. Tahminlerimin çoğu doğru çıktı. Bu motor çok ama çok keyifli. Ben BMW F 650 den geçmiştim (hanım ağır bastı segment değiştirdim). Bu iki motoru karşılaştırmak çok saçma olur fakat insan karşılaştırmaktan da geri durmuyor. Bununla birlikte yeni xmax alacaklara faydası olur ümidiyle tespit ettiğim bazı noktaları bildirmek istiyorum.
Olumlu yanlar:
1. Geniş bagaj hacmi (topcase gereksiz)
2. Ön tarafa çocuğu (6 yaş) bindirebilmek (yasal değil ama mecburum)
3. Zincir derdi yok
4. Vites değiştirme derdi yok
Olumsuz yanlar:
1. Yakıt tüketimi fazla (4,5 litre-sehirdışı, 5,5 lt şehiriçi) iki kişi (top 130 kg civarı) ile 100 km ort sürat)
2. Frenler zayıf (frenleme mesafesini uzun tutmak zorundasınız)
3. Çok kolay spin atıyor- asfaltta bile iki kişi olduğu halde spin atabiliyor.
4. Elektrik donanımı zayıf. Hiç sorun yokken geçen gün kontağı kapattığım halde motor stop etmedi. Mesala yağ lambasını söndüremiyorum.
5. Amortisörler çok sert (iki kişi ile dahi yaylanmıyor).
İşte arkadaşlar bir yıllık bilanço böyle. Şunu da söylemek gerekiyor ki, scooterların çoğunda süspansiyon diye birşey yok (takır tukur sürülüyor).
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:50 ----------
Yedek parça sorunu olduğunu düşünmüyorum. Fakat yedek parça fiyatları bir miktar yüksek. Otomobille kıyaslandığında. Fakat motorsikletler ile kıyaslandığında yamahanın yedek parçaları hondadan daha ucuz. Aslında temel sorun şu ki, motor binmek lüks kabul ediliyor. Dolayısıyla yedek parçalar çok yüksek fiyatlarla satılıyor. ABD'de parçalar oldukça ucuz mesela. Avrupa bizle aynı neredeyse (almanyayı biliyorum). Diğer bir nokta yan sanayi gelişemiyor çünkü, motor sayısı az.