performans odaklı aletlerde işe yarar (yarışa çıkacaksan, ses istiyorsan vb) ancak X-max gibi motorlarda ancak şekil şemal işlevi görür, bence boşa paradan başka bişey değil. Sanıyorum yapılabilecek tek performans arttırıcı eklenti jcosta varyatör oluyor, ondan da birinci elden görmediğim/kullanmadığım için emin değilim.
Bu arada, X-Max hep iyi deniyor gidişi, hızlanması vb ama, özellikle ilk hızlanmasından hiç memnun değilim ben. Çok yavaş devirleniyor motor, bi aralık var 4500 devirden sonra başlayan 6000'e giden o arada fena değil ama aşağı devirler iyi değil. çıkınca 400'lüğünü alıcaz veya vitesli bi alete geeçicez gibi. eski cbr 125'im bile daha iyi hızlanıyordu, bu onun 2 katı gücünde olduğundan daha iyisini beklerdim. 0-100 km/s hızlanması da 0-60 km/s hızlanması da ancak orta sınıf binek arabaları geçecek kadar sanıyorum 12 sn'den az değildir 0-100. Sadece sollamalarda örneğin 70'ten 100'e çıkarken umut vaadediyor. Neyse bakalım bi 1000 bakımına girsin, rodaj tamamen bitsin, belki değişiklikler olur...
motorunuz kaç bin km de ? bu test ettiğiniz motor bilmiyorum ama daha 1000 km bakımı yaptırmadınız sanırım ben ilk rodajı yaptırmadan motor 120 den yukarı cıkmıyordu ve şuan düz yolda 160 km/h kadar çıkıyor ayrıca cbr diyorsunuz bu bir scooter yani vitesli bir motor elbetde daha hızlı hızlanabilir ama sonuc olarak cbr motorun üstüne yatarken ben kafam dik geçiyorum
hızlanma konusunda ben 1-2 defa denedim düz yolda 95 oktan benzin daha seri hızlanma saglıyor ve 7-9 sn gibi zamanda 100 km ye ulasıyor. siz motoru 3 bin km gibi zamanda tekrar deneyin derim ve ayrıca bu motorlar hız motoru değil keyif motoru