kanji kardeşim,,,,,
daha öncede yazmıştım, yine yazayım,,ben bakım ve j-costa varyatör taktırmak için kardeşlere getirmiştim motorumu,teslim aldığımda motoru yıkamadan leş gibi teslim ettiler,,eve gittim motoru incelerken,varyatör debriyaj plastik kapağının cıvatalarının eksik olduğunu farkettim,neyse dedim ben kendim iki cıvata takayım,,fakat cıvata takacağım yeri yalama etmişler takmaya çalışıyorum olmuyor,,
içime kurt düştü ulan dedim bunlar 2 cıvatayı bile takmadılarsa içi ne haldedir dedim ve motorun varyatör kapaklarını sökmeye başladım ama elimi attığım yer elime geliyordu,,bunlar cıvataları motorlu tabancayla söküp sıktıkları için çoğunu yalama etmişler kimisininde içindeki somunlarını yuvasından çıkartmışlar
mesleğim oto tamirciliği olduğundan bu işlerden anlıyorum,,neyse komple varyatör ve hava filtre kapaklarını komple söküp çıkardım ancak karşılaştığım tablo tahmin ettiğim gibiydi,,
ulan bakım yapıyosun ve artı sıfır j-costa varyatör takıyosun ,insan bir bezle içerileri silip hava tutar temizler,,yok arkadaş sadece eskisini sökmüş yenisini olduğu gibi takıp toz toprak içinde kapağı kapatmış ve bu arada havalı tabanca ile sıktıkları için cıvataları yalama edip olduğu gibi bırakıp öylece teslim etmişler,,yuh diyorum bişey demiyorum,,,
kardeşlerde çok sıra var 1-2 hafta sonrasına randevu veriyolar, haliyle yaptıkları işe özenmiyolar,bant usulüne dönmüş şip şak,,amaç olabildiğince çok bakım yapmak ve çok para almak,sırada çok motor var tabiki işçilik kalitesi düşüyor
neticede kendim komple söküp temizleyip yalama olan vidaları ve somunlar tek tek onarıp tamirini yaptım,ben yarım günden fazla uğraştım temizlik ve onarım için onlar yarım günde 15-20 adet motorun bakımını yaparlardı,ne demek istediğimi anlayan anlasın artık,,
motor garantiden çıkmaması için mecbur servise getirmek zorunda kalıyoruz yoksa servise getirmek akıl karı değil,,bide kardeşler yamahada motorun yanına gidemiyorsun ama üst kata çıkıp monitörden servisin bir bölümünü görebiliyorsun,eğer motorun kameranın alanında bakım yapılıyorsa ekrandan izleyebiliyorsun ama sadece uzaktan görüyorsun detaylı yapılan işi pek anlayamıyorsun,,
ben artık bakımlarını kendim yapacağım,,hiç bir usta senin motoruna kendinin motoru gibi özenmez,,garanti bittiyse elinizdende geliyorsa bakımları kendiniz yapın,,elinizden gelmiyorsa
en güzeli motorunun yanında bakım yapan servisler ,varsa böyle yerleri tercih edin
amacım kardeşler yamahayı kötülemek değil,ordaki çalışan ustanın sorumsuzluğu olabilir ama yoğunluktan ötürü genel olarak böyle, ben yaşadığımı anlattım sadece,,yoksa ustanın bakımı yapacağı dakika belli olduğundan bu süreyi aşması veya fazla özenmesi ustanın akibeti için iyi olmaz.bu işler böyle
isteyen arkadaşlar,, kardeşler yamahaya telefon açıp motorumun bakımı geldi hemen yapabilirmiyiz desinde, alacağı cevaba bakarak yoğunluğun derecesini tahmin etsin
kardeşler yamahaya ne zaman giderseniz gidin,servisin kapısında 10-15 motoru sıra beklerken görebilirsiniz