Foruma daha önce WR125R aldığımı yazmıştım, üzerinden yaklaşık 6 ay geçti ve neredeyse her hafta sonu motorla gezdim 3000km ye yaklaştı, artık baya bir fikir ve deneyim sahibi oldum sayılır.
Forum hafif hafif hareketlenmeye başlamışken bende bir kaç şey yazmak isterim.
WR125 ilk motorum ve kullanmayı bunda öğrendim, alma aşamasında baya bir araştırma sonucunda WR125 e karar vererek aldım, kardeşimin motosiklet deneyimi benden bir hayli fazla elinden bir çok motor geçmiştir, almadan önce bana 125cc ye bukadar para verilmez fiyatı çok yüksek diyerek almamı istemedi, fakat oda bu süreçte benimle birlikte kullanınca kalitesi ve performansı sebebiyle bu fiyatı hak ettiğini hatta kendide bir tane olsa fena olmaz demeye başladı.
6 aydır aldığım keyfi tarif edemem, o yüzden Ozan_M hocama katılıyorum, Wr125 ne bir kere arıza yaptı, ne yolda bıraktı, çıkmam demediği yol olmadı. Gözümün kestiği her yere gittim, trafikte seri ve ince oluşu sebebiyle rahatlıkla kullandım, yakıtı çok ekonomik, 30tl ye dolu depoyla 250-300km yol yapabiliyor, kısacası tüm isteklerime cevap verdi şimdiye kadar, daha ne isterim.
Açıkça söylüyorum arabamdan soğudum özellikle istanbul trafiğinde ve sonunda sattım
Yeri gelmişken bence , CRF250 gibi motorlarla WR125 i kıyaslamak yanlış, altını çizeyim R modeli için konuşuyorum, supermoto x modeline sahip olanlar ayrıca yazabilirler.
WR125R herşeyden önce bir ENDURO ve tatlı bir OFF-ROAD, hafif cross olarak kullanılsa da tam bir cross değil, kendi tarzı var.
Fiyat olarak CRF250L piyasayı bir hayli düşürmüş olsa da, kullanıcıların tercihlerinde değişiklik yaratsa da kıyaslamak doğru değil.
CRF250L yeni bir motor, daha tam olarak her yönü ile oturmuş ve kullananlar tarafından artı-eksi yönleri net olarak belirlenmiş değil, mesela ön amörtisör lerinin çok yumuşak olduğundan şikayetçi olanları duydum, zamanla yeni modeller çıktıkça daha da oturacaktır.
Fakat WR125 2008 yılından beri üretilmekte, stabilitesi ve kalitesi kanıtlanmış bir motor.
Anca Yamaha nın WR250R modeli, CRF250L ve KLX250 gibi motorlarla kıyaslanabilir, onda da deneyimler WR250R ın çok üstün olduğunu söylemekte.