Yamaha Tenere World Raid 2026

Motosikleti
cbf 150
Bu motoru hakkını vereek kullanacak adam sayısı Türkiyede 3 yada 4 kişidir. Gerisi için lüxdür. 900gs alın geçin.

Bana soylediginiz seyler eksi olarak gelmedi. Tenere WR da olsa arazi odaklidir diye dusunuyorum. Sirf birkac cukurda azicik daha konforlu hissetmek icin arazi motoru almak kotu bir tercih olabilir zira sele yerine ince uzun bir tahtada oturmak uzun yol icin cok da mantikli gelmiyor 🙂. Tabi kucuk cam vs durumlari da cabasi. Belki 19 on jant mantikli olabilir ama orada da Tiger 900 GT falan daha mantikli cunku daha konforlu.

Dimdik bir oturus pozisyonu belki de bel fitigina daha kotu gelebilir ayrica. Spor tur motorlarindaki hafif one egiklik size daha iyi gelebilir.

Yeni Tracer 7 (2026) de WR'da bahsettiginiz teknolojiler ile geliyor ve su an Turkiye'de satista. Ustelik indirimde gozukuyor kendi sitesinde.
Viraj abs yok 7 de. İlk mesajda da yazdığım üzere ilk önceliğim imu bu modelleri değerlendirirken…

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Yeni elektroniklerle dolu bir adventure touring model olmuş sanki

Yeni modelde:

1- 6 yönlü imu
2- tcs
3- scs (slide control system)
4- sürüş modları (explorer ve sport)
5- tcs , scs ve abs’yi kademelendirme ve komple kapatma özelliği gelmiş
6- yeniş ekranda navigasyon (turn by turn) hava durumu gibi özellikler var
7- süspansiyonlar 43mm den 46mm kalınlığa çıkmış ve tabi ki ayarlanabilir
8- hız sabitleyici
9-hız sınırlayıcı

Geçen hafta Sicilya’da lansmanı yapılmış

İnceleme videoları yüklenmiş. Tahminim Türkiye’de de mayıs ayında satışta olacağı yönünde.

Siz nasıl buldunuz _?

Ben şahsen tubeless olmaması dışında güzel bir güncelleme olduğunu fiyatının da 950.000-1.050.000 civarında olması halinde satın almayı düşünüyorum…

Genel anlamda İstanbul içinde kullanacağım yılda 3-5 de uzun tur planım var.

Çok fazla alternatif baktım ama sorunsuz cp2 yüksek bacaklı bir motor çukurda vs yormaz (bel fıtığım var :) ) işletme maliyetleri düşük olması sebebi ile bunda karar kıldım gibi.

Alternatif olarak

Suzuki 800DE
Tiger 900 rally pro
Tiger 900 gt pro
Aprilla tuareg
BMW f900gsa
BMW f800
Ducati multistrada v2s

Gibi modellere bolca bakıp eledim

Suzuki daha ağır
Tiger ve multistrada distribütör yüzünden elendi
BMW de bakım maliyetleri çok yüksek birde f900gsa çok aşırı ısı veriyormuş
Apriila da TÜRKİYE ŞARTLARI YÜZÜNDEN 6.000km de bir bakıma çağırıyor (bizim şartlarımız neyse artık?)

Bu modellerde en çok aradığım özellik IMU aslında. O sebeple bunlara baktım hep

Transalp de alternatif olabilirdi belki ama imu yüzünden kaybetti

Sizin gibi deneyimli insanların da bir fikrini almak istedim açıkçası. Hem de konusu yoktu bu modelin vesile ile açmış oldum , bu başlık altında konuşabiliriz…
Bel fıtığı var ise Tenere sele yapısı ve konforu açısından sizi üzecektir özellikle de turlarda. Uzun bacaklı olması sizi aldatmasın 😏

Motosikleti
cbf 150
Düz tenere çok rahattı , world raid neden kötü olsun ki…
rahatlık görecilidir, banada çok rahat diye lanse edilen rt1250 rahat gelmiyor akside racingler ve endurolar daha rahat geliyor. Tamamen bedeninizle ilgili.

Bende göt yok mesela kuru götüm kuru göt super sport, götlüler harley gibi düşünebiliriz. yada süspansiyon çalışma ağırlıklarınada baglıyabiliriz ama super sport göt eğik. Göte bağlamaya eğey ugraştım ama olmuyor sanırım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar