Yamaha Tenere World Raid 2026

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
bahsettiğin adamlardan türkiyedeki sayısı 2 elin parmağını geçmiyor onların da bu forumda olmadığını benden iyi biliyorsun kendini çok yetenekli sanan adamların kapatabildikleri bu teknolojileri istememelerinin bi sebebi var onu da artık anlamışsındır bu forumda
O kadar kötümser olma, "bir elin iki parmağını geçmiyor" biraz abartı bir tanım. Bu bağlamda senin de her türlü elektronik destekle arazide şov yapabildiğini düşünmüyorum.

• Haha
Tepkiler: F54
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
O kadar kötümser olma, "bir elin iki parmağını geçmiyor" biraz abartı bir tanım. Bu bağlamda senin de her türlü elektronik destekle arazide şov yapabildiğini düşünmüyorum.
ben daha 1 aydır ciddi enduro yapıyorum yapmıyorum bu konuda daha bebek sayılırım ama çok da farklı olmayan adamların bizim motorlarımıza teknoloji konmasın kardeşim demesinin altındaki sebebinin özel olmak istenmesi ve aşağılık kompleksi olduğunu 2 senede bu forumda anladım burası bana göre değil benim böyle fantezilerim eksikliklerim yok bu yüzden uzuun bir ara veriyorum hazır bacağım da iyileşmişken artık yollarda denk gelmek dileğiyle 🙏

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
ben daha 1 aydır ciddi enduro yapıyorum yapmıyorum bu konuda daha bebek sayılırım ama çok da farklı olmayan adamların bizim motorlarımıza teknoloji konmasın kardeşim demesinin altındaki sebebinin özel olmak istenmesi ve aşağılık kompleksi olduğunu 2 senede bu forumda anladım burası bana göre değil benim böyle fantezilerim eksikliklerim yok bu yüzden uzuun bir ara veriyorum hazır bacağım da iyileşmişken artık yollarda denk gelmek dileğiyle 🙏
Selametle kardeş.

Motosikleti
Ns200 15"
1100 africada var mı ktm 790 890da var mı f900gsde tiger 900de hiç bozulan var mı ducatide var mı ulan ktmde bile bozulmuyorsa demek ki bu illet bozulmayan bir şey
390 Serisinde bozuluyor yalnız :D ancak bu tek kriter olamaz, 20-25 senelik otomobillerde bile gaz pedalı elektroniktir. Kolay bozulan malzeme değildir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak gaz teline sahip olan çok silindirli motorlarda senkron ayarı ve tps kalibrasyonu gibi dertler vardır (tps kimi zaman kalibrasyon edilmeyen tipte çıkabiliyor). Elektronik gaz kolunda gecikme varsa yüksek ihtimalle yazılımsal bir durum mevcuttur, en basit örneği günümüz otomobillerinde bütün gaz pedalları elektronik dizellerin hantal gaz tepkileri bile artık net.

Her sistemin kendine ait güzelliği vardır ancak karbüratör devri bitmiştir, soğuk motorda jikle çekmenin ve motorun stop etmesi uğraşılacak şeyler değildir.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yagmur yagarken yagmur modu cok iyi geliyor bence; Diken ustunde gibi hissetmiyorum.
Orada moddan çok TCS işe yarar, telli gazda da TCS olabiliyor, mod şart değil. Benim DL650 böyle mesela; hava ve yol koşulları tutuşun iyi olmadığı bir duruma evrilirse raddesini yükseltiyorum, tersinde azaltıyorum. (Hiç tam kapatmadım ama...) Şimdiye kadar hiç devreye girdiğini hissetmedim; ya çok güzel ayarlamışlar ya da ben gaz koluyla ilgili bir hata yapmadım.

Son düzenleme:
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Orada moddan çok TCS işe yarar, telli gazda da TCS olabiliyor, mod şart değil. Benim DL650 böyle mesela; hava ve yol koşulları tutuşun iyi olmadığı bir duruma evrilirse raddesini yükseltiyorum, tersinde azaltıyorum. (Hiç tam kapatmadım ama...) Şimdiye kadar hiç devreye girdiğini hissetmedim ama; ya çok güzel ayarlamışlar ya da ben gaz koluyla ilgili bir haya yapmadım.
O da yarıyor tabi ki. Ama mod da altımdaki şeyi birden 250 CC'lik bir şeye dönüştürdüğü için TCS'nin çalışacağı aralığa yanlışlıkla da bilerek de yaklaşamıyorum. TCS olmasa da olur gibi bir şeye geliyor demek istiyorum. Kafa rahatlığı tamamen

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar