Yamaha Tenere World Raid 2026

Yeni elektroniklerle dolu bir adventure touring model olmuş sanki

Yeni modelde:

1- 6 yönlü imu
2- tcs
3- scs (slide control system)
4- sürüş modları (explorer ve sport)
5- tcs , scs ve abs’yi kademelendirme ve komple kapatma özelliği gelmiş
6- yeniş ekranda navigasyon (turn by turn) hava durumu gibi özellikler var
7- süspansiyonlar 43mm den 46mm kalınlığa çıkmış ve tabi ki ayarlanabilir
8- hız sabitleyici
9-hız sınırlayıcı

Geçen hafta Sicilya’da lansmanı yapılmış

İnceleme videoları yüklenmiş. Tahminim Türkiye’de de mayıs ayında satışta olacağı yönünde.

Siz nasıl buldunuz _?

Ben şahsen tubeless olmaması dışında güzel bir güncelleme olduğunu fiyatının da 950.000-1.050.000 civarında olması halinde satın almayı düşünüyorum…

Genel anlamda İstanbul içinde kullanacağım yılda 3-5 de uzun tur planım var.

Çok fazla alternatif baktım ama sorunsuz cp2 yüksek bacaklı bir motor çukurda vs yormaz (bel fıtığım var :) ) işletme maliyetleri düşük olması sebebi ile bunda karar kıldım gibi.

Alternatif olarak

Suzuki 800DE
Tiger 900 rally pro
Tiger 900 gt pro
Aprilla tuareg
BMW f900gsa
BMW f800
Ducati multistrada v2s

Gibi modellere bolca bakıp eledim

Suzuki daha ağır
Tiger ve multistrada distribütör yüzünden elendi
BMW de bakım maliyetleri çok yüksek birde f900gsa çok aşırı ısı veriyormuş
Apriila da TÜRKİYE ŞARTLARI YÜZÜNDEN 6.000km de bir bakıma çağırıyor (bizim şartlarımız neyse artık?)

Bu modellerde en çok aradığım özellik IMU aslında. O sebeple bunlara baktım hep

Transalp de alternatif olabilirdi belki ama imu yüzünden kaybetti

Sizin gibi deneyimli insanların da bir fikrini almak istedim açıkçası. Hem de konusu yoktu bu modelin vesile ile açmış oldum , bu başlık altında konuşabiliriz…

Motosikleti
İki Teker Havada
Eğer hız sabitleme ve Tubeless jant yoksa donanım bakımından transalp 750 den farksız

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Eğer hız sabitleme ve Tubeless jant yoksa donanım bakımından transalp 750 den farksız
Hocam bence yanlis seylere odaklaniyorsunuz. Daha once de beygir/tork orani gibi seylere takilmistiniz. Tenere'yi dunya capindaki insanlar ovuyor. Buna sadece elektroniklerinin olup olmamasi etki etmiyor. Bu motorun sasisini ve diger ozelliklerini cok seviyorlar. Arazide en iyi is yapan motorlardan biri cogu kisiye gore. Kendimin arazi ile isi yok ama o kadar fazla video izleyip o kadar fazla sey okudum ki neredeyse rakipsizlik seviyesinde iyi Tenere. Transalp biraz daha asfalta yonelik. Ikisi arasinda kalinca bu tarz seylere once bakilmali bence, olaylari farkli.

Turkce kaynak olarak -her ne kadar dili biraz sivri olsa da- ABS off var. Tenere incelemesini kaldirmis fakat kendisi onu kullandigindan baska bir ton Tenere videosu var:

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
tuaregin üstüne 500bin tl daha verip almak için bi sebep hala göremedim ayrıca hani teknoloji pisti kötüydü istenmiyordu yamaha koyabildiğini koymuş kendinizi kandırma devri bitti mi :ROFLMAO:

F54

motor hakkında yorum yapmayacağım herkesin kendi tercihi ama aksesuar işi sıkıntı
komple aksesuar alsan 300k

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ekleme: Suzuki 800 SE (düz model) DE olan modelden daha hafif, 223kg. Daha arazi ağırlıklı olarak Tuareg, uzun yolda daha fazla konfor için 800 SE tercih edilebilir. 6.000'de bir bakımı çok da dert etmeye gerek yok sanki; 7-800k veya üzeri bütçelerle motosiklet bakılıyorsa?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

motor hakkında yorum yapmayacağım herkesin kendi tercihi ama aksesuar işi sıkıntı
,komple aksesuar alsan 300k
Bmw'de hepsi üstünde ;) (navigasyon ve çantalar hariç ne düşünebiliyorsan)

Araziye girmeyecekseniz Tracer 7 hatta 9 daha mantikli degil mi sizin icin?

Tracer 9 aradığım özelliklerde fakat egsozun yere olan mesafesi 13,5 cm ya da daha havalı olsun 135mm :) bir de istanbul içinde çok çukur ve kasis var. 17-17 lastik ebatı uymuyor bana. Kilo da var biraz o sebeple eledim. En az 19-17 olmalı lastik capi.
Tenere wr zaten arazi odaklı değil. Ben all-rounder olarak degerlendiriyorum. Bana tek eksisi tubetype jantlı olması. Geriye kalan her şey mantıklı duruyor.
İşletme maliyeti dusuk. Kendini kanıtlamış bir blok. Teknoloji yüklemesi yapılmış. 21-18 jantlı şehir içinde jip misali hareket eder bel fıtığımı da yüksek suspansiyon ile korurum diye düşünüyorum.
Tracer 7 düz tenere gibi az teknolojili :) keza o da 17-17 ve yere yakın.

Ekleme: Suzuki 800 SE (düz model) DE olan modelden daha hafif, 223kg. Daha arazi ağırlıklı olarak Tuareg, uzun yolda daha fazla konfor için 800 SE tercih edilebilir. 6.000'de bir bakımı çok da dert etmeye gerek yok sanki; 7-800k veya üzeri bütçelerle motosiklet bakılıyorsa?

Kendimi dolandırılmış hissediyorum o Türkiye şartları yüzünden bu bakım aralığı lafını duyunca.
Ayrıca kronik problemleri giderilmiş olan modeli 2026 si gelmiyor Türkiye’ye. Hala sıfır olanlar 24 model. 25 model ise rally paketi sadece o sebeple bir daha eledim :)

Suzuki 800se hiç bakmadım , bir bakayım 👍🏻

Ben test ederken böyle bir şey hissetmedim ancak hava çok da sıcak değildi; İstanbul'da güneşli bir Kasım günüydü. (1 saat kadar test ettim...)

Bir polisin geri bildirimi bu hocam. Yazın yanık yapacak seviyede isi veriyor dedi

Son düzenleme:
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Tracer 9 aradığım özelliklerde fakat egsozun yere olan mesafesi 13,5 cm ya da daha havalı olsun 135mm :) bir de istanbul içinde çok çukur ve kasis var. 17-17 lastik ebatı uymuyor bana. Kilo da var biraz o sebeple eledim. En az 19-17 olmalı lastik capi.
Tenere wr zaten arazi odaklı değil. Ben all-rounder olarak degerlendiriyorum. Bana tek eksisi tubetype jantlı olması. Geriye kalan her şey mantıklı duruyor.
İşletme maliyeti dusuk. Kendini kanıtlamış bir blok. Teknoloji yüklemesi yapılmış. 21-18 jantlı şehir içinde jip misali hareket eder bel fıtığımı da yüksek suspansiyon ile korurum diye düşünüyorum.
Bana soylediginiz seyler eksi olarak gelmedi. Tenere WR da olsa arazi odaklidir diye dusunuyorum. Sirf birkac cukurda azicik daha konforlu hissetmek icin arazi motoru almak kotu bir tercih olabilir zira sele yerine ince uzun bir tahtada oturmak uzun yol icin cok da mantikli gelmiyor 🙂. Tabi kucuk cam vs durumlari da cabasi. Belki 19 on jant mantikli olabilir ama orada da Tiger 900 GT falan daha mantikli cunku daha konforlu.

Dimdik bir oturus pozisyonu belki de bel fitigina daha kotu gelebilir ayrica. Spor tur motorlarindaki hafif one egiklik size daha iyi gelebilir.

Yeni Tracer 7 (2026) de WR'da bahsettiginiz teknolojiler ile geliyor ve su an Turkiye'de satista. Ustelik indirimde gozukuyor kendi sitesinde.

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Şefin tafsiyesi.
3vda7h8.jpg

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Bir polisin geri bildirimi bu hocam. Yazın yanık yapacak seviyede isi veriyor dedi
Abartmış. Aynı hafta Stelvio test ettim, onda ısıyı hissettim mesela. Rahatsız etmedi ama kesinlikle yaz koşullarında trafikte kalınacak bir motosiklet olmadığını çok net hissettirdi. F900GSA mutlaka bir test edin bütçeye uyuyorsa çünkü fiyata dahil çok fazla şey var; full dolu bir motosiklet. (İsterseniz navigasyon, bir de çantalar. Sis farı, elcik ısıtması, koruma ve çanta demirleri, orta sehpası vs vs hepsi var.)

Rally pro 900 tenereden cok daha üstün bir motor, ben kesinlikle tiger öneririm.

Tenere sağlam, Ama tiger da saglam, ve işçilik kalitesi tenereden üstündür.

Daha çok arazi ve sert koşullarda motor sürecekseniz tenere tercih edilir, ancak bunun dışında asfalt ve diğer koşullarda Rally Pro açık ara her anlamda önde.

Korlas konusunda haklısınız, ancak korlasla pek işiniz yok güzel servislerin olduğunu söylüyor kullananlar.

Tenere de kesinlikle o paralari haketmiyor.

Abartmış. Aynı hafta Stelvio test ettim, onda ısıyı hissettim mesela. Rahatsız etmedi ama kesinlikle yaz koşullarında trafikte kalınacak bir motosiklet olmadığını çok net hissettirdi. F900GSA mutlaka bir test edin bütçeye uyuyorsa çünkü fiyata dahil çok fazla şey var; full dolu bir motosiklet. (İsterseniz navigasyon, bir de çantalar. Sis farı, elcik ısıtması, koruma ve çanta demirleri, orta sehpası vs vs hepsi var.)

Evet sizin inceleme yazınızı daha doğrusu kullanıcı deneyimi anlattiginiz yazınızı keyifle okudum zaten ondan sonra incelemeye başladım BMW’nin modellerine ancak bakım maliyetleri etrafımda duyduğuma göre gerçekten abartılı dolayısıyla işletme maliyetinin yüksekliği sebebiyle BMW’yi elemiş bulunuyorum yoksa haklısınız dolu dolu bir makina

Rally pro 900 tenereden cok daha üstün bir motor, ben kesinlikle tiger öneririm.

Tenere sağlam, Ama tiger da saglam, ve işçilik kalitesi tenereden üstündür.

Daha çok arazi ve sert koşullarda motor sürecekseniz tenere tercih edilir, ancak bunun dışında asfalt ve diğer koşullarda Rally Pro açık ara her anlamda önde.

Korlas konusunda haklısınız, ancak korlasla pek işiniz yok güzel servislerin olduğunu söylüyor kullananlar.

Tenere de kesinlikle o paralari haketmiyor.

Korlas konusundaki şikayetler ayyuka çıkmış durumda. O sebeple uzak duruyorum. Parça bekleme süreleri ve servis memnuniyetsizliği gerçekten top noktada , yoksa çok haklısınız. Tiger daha dolu bir makine

Son düzenleme:
Motosikleti
2014 Hero Thriller 150

Kendimi dolandırılmış hissediyorum o Türkiye şartları yüzünden bu bakım aralığı lafını duyunca.
Ayrıca kronik problemleri giderilmiş olan modeli 2026 si gelmiyor Türkiye’ye. Hala sıfır olanlar 24 model. 25 model ise rally paketi sadece o sebeple bir daha eledim :)

Suzuki 800se hiç bakmadım , bir bakayım 👍🏻

O kadar para verecekseniz uygun çapta çelik şambriyelsiz jantta yaptırırsınız jantları. İllaki bir modelinki uyar, hiç olmazsa özel yaptırırsınız. Milyonluk motora bu kadarı masraf bile gelmez.

ayrıca hani teknoloji pisti kötüydü istenmiyordu yamaha koyabildiğini koymuş kendinizi kandırma devri bitti mi :ROFLMAO:

hsshsh onlar teneyere çip takılana kadar.
slipper clutch yok diye erkek motoru taş fırın falan diyenler vardı sen elektronik diyosun =)

**

Sorulan şeylere ve dikkat edilen noktalara bakınca ben düz Tenere öneriyorum.
veya Tracer7. 17-17 olmasıyla veya egzozun yere yakın olmasıyla ilgili söylenenleri pek anlamadım. Çukura egzoz vuran Tracer kullaıcısı gören oldu mu? Bende XJ6 varken bayağı apır sapır yerlere girmiştim, biyeri vurmamıştı.
Bel fıtığı vb. konfor odaklı düşünceler varsa Tenere'ye dönüp bakmam. Konfor beklenecek motor değil o. Tiger GT Pro mantıklı olur orada.

hocam tenere demişsiniz ve bel fıtığı demişsiniz. tenerenin sele konforu biraz az. En azından önceki modellerde sertti. Eğer fıtık için alıyor ve çok fazla araziye girmiyor isem, ben tiger 900 gt pro modelini alırdım. Hem arkada elektronik süspansiyon var, hem selesi daha rahat. Fıtık ve yol için daha iyi olur. Mantıken fıtık için ön süspansiyondan daha çok arka süspansiyon daha önemli

Jantları tubeless değil, çöp bu, 5 para etmez.

Şaka şaka :D

Yamaha bence kullanıcıları dinlemiş, ne varsa doldurmuş. Aferin. Diğer Japonlara örnek olsun.

işletme maliyetinin yüksekliği sebebiyle BMW’yi elemiş bulunuyorum

Bir arkadaşım geçen Kasım'da F800 GS'in rodaj bakımını 14bin TL civarına yaptırdığını söylemişti, Avrupalıların bir çoğu böyle yüksek sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar