Yamaha servisinde r 125 e daha büyük bir motor taktırılabilir mi?

Belki önümüzdeki bahara bi r 125 düşünüyorum.
Neden r25 almıyosun diyenler olacak r 125 in renk seçenekleri daha hoşuma gidiyor ve görünüş olarak r 125 daha agrasif gibi duruyor.
Bu yüzden r 125 e hasta oldum ama keşke 250 cc lik versiyonu olsaydı o kasanın.
Acaba r 125 alsam Yamaha servisinde 250 cc lik bir motor taktırma imkanı var mıdır acaba? Bilgisi olanlar var mı?

Şimdi bende Mondial var Roadracer 125 ama bahara değiştimeyi düşünüyorum. Memnunum ama ss istiyorum.

Bu arada r125 i sıfır alacağım ilk kullanıcısı ben olmak istiyorum şimdi diyenler olacak zaten motor değişecek neden 2. el almıyosun diyenler olabilir ama ben 2017 de çıkan modelinden istiyorum tabi onun 2. elini bulursam alırım fiyatta güzel olursa ama sıfıra yakın fiyat isterlerse giderim sıfır alırım.

Son düzenleme:
komple r25 motoru alacak 9-10bin lira paran varsa neden olmasın

O kadar var mı fiyatı? Ben en fazla 5 dir diye düşünüyodum.

Şimdi benimkisi düşünce bahara yeni motor düşünüyorum r125 de çok hoşuma gitti eğer 250 cc yaptıramazsamda 125 olarak kullanırım ama 250 yaptırabilsem daha güzel olur bana göre.

Motor bloğu hadi oldu. bunun beyin sensörler(en az 7-8 farklı sensör ve bunların nasıl monte edileceği) enjeksiyon sistemi, elektrik tesisatı yerleştirmesi var. Bunları yedek parça olarak aldığında sadece bunların fiyatı için sıfır R25 fiyatı çıkarsa şaşırma.
Bunları motora monte etmek ise bambaşka dünyalar yelken açtırır sana :D

Boşver evladım uğraşma böyle şeylerle :)
Alabiliyorsan R25 al keyfine göre boyattır

R125 ile R25 sürüş dinamikleri de çok farklı motosikletler, R25 motorlu bir R125 şaka gibi bir makina olur. Aprilia RS125 geldi aklıma. :)
Yamaha servisi yapmaz. Teorik olarak sen yaptırabilirsin bunu, ama saçma sapan seviyede bir maliyeti olur.

Değmez. Arkadaş, bir nevi sleeper cars larin motosiklet versiyonunu yapmak istiyor gibi.

Ktm rc 250 alsan bütün dertlerin çözülür bence hem keskin hatlarıyla tasarımı müthiş (bence), hem kalite, hem performans :d

Olmaz ha olur 150cc 200cc kitler olması lazım , yamaha uğraşmaz büyük ihtimalle o sorumluluğu da almazlar ve emin ol ki r125in motoru gayet yeterli ve ne kadar herkes bu makinaya ön yargılı olsa da çoğu 250cc hatta 300cc modellerden daha agresif ki bunu asfaltta hissediyorsun (Şehir içinde de seni öldürecek onu da yazayim da) bir de bu durum senin ne istedine bağlı sen bu agresifliği zevk için mi yoksa şekil için mi istiyorsun.

0km r125 olmuş 19,900 sen 0 alıcam diyorsun nerden baksan r25 inde sadece blok tesisat beyin vs parçalarına min 10000 vericen e bunun işciliği var sonra bilimum uydurma parçalar bulucan falan dersen min 32-35 bini bulur

o paraya zaten yeterince şekil ve güçlü bir dünya motor var çok zenginim manyağım ben diyorsan al yap tek olursun ama çok da bi karın olomaz satarken zararın kralını yaparsın yapılamaz diye birşey yok ama en gereksiz modifiye olur onu bil

Olacak iş değil de olsa bile asıl mevzu şu ki, iş bittikten sonra 600 cc motosiklet parasına mal olacak işin sonunda o motosikleti bir daha kimseye satamazsın elinde patlar. İkinci elde yarı fiyatına satılan bir dolu motor var ve hepsi de böyle ucube denemeleri sonunda ortaya çıkmış motorlar. Ya keyfe keder acayip bir renge boyanmış, ya motor hacmi büyütülmüş, ya egzozu bir daha geri dönülemeycek şekilde değiştirilmiş, yok tekerleği 2 beden büyük hale getirilmiş vs.

O yüzden hiç böyle işlere girmeyin. Yapılır mı yapılır ama köydeki Mehmet Amca'nın evinin bahçesinde topladığı dört tekerlekli, pancar motorlu araca benzer.

R125 alıp motorun daha güçlü olmasını istiyorsanız danışacağınız be gideceğiniz tek yer bu tür kaliteli motorlar için CENGİZ MİSE beydir.instagram olsun hatta interette adresi telefon numarası vardır danışırsın sorarsın dersin ki bu r125i güçlendirmek istiyorum neler yapabilirim diye. Bir motora 250cc iken 300cc kit getirip yurt dışından taktılar,msx125de 31hp gibi bir rakamlar elde ettiler. Siz bütçenizi söyleyin beyfendi en iyisini yapar emşn olabilirsiniz

Yapılır yapılmaz demedik sadece olmaz o motosikletin normal haline bindikten sonra güçlendirdiğin de belki daha hızlı olacak ama o motosikletin r6 dan esinlenen büyüsünü bozacaksın hissiyat yoksa o motosikletin ne anlamı kalır ? Hem şekil hem yatık hemde hızlı olsun diyosan o zaman honda cbr 500r var 600rr kasasından madem bu kadar para vermeye meyillisin gidip onu araştırabilirsin.

Cg motoru tak :D cg mi bu motoru büyütceksin uğraştığına değmez direk r25 al gitsin

bkz: 125 cc motor aldıktan 3 ay sonra gelen '' olm 0-100 tam 42 dakika sürüyo lan '' hissi

Belki önümüzdeki bahara bi r 125 düşünüyorum.
Neden r25 almıyosun diyenler olacak r 125 in renk seçenekleri daha hoşuma gidiyor ve görünüş olarak r 125 daha agrasif gibi duruyor.
Bu yüzden r 125 e hasta oldum ama keşke 250 cc lik versiyonu olsaydı o kasanın.
Acaba r 125 alsam Yamaha servisinde 250 cc lik bir motor taktırma imkanı var mıdır acaba? Bilgisi olanlar var mı?

Şimdi bende Mondial var Roadracer 125 ama bahara değiştimeyi düşünüyorum. Memnunum ama ss istiyorum.

Bu arada r125 i sıfır alacağım ilk kullanıcısı ben olmak istiyorum şimdi diyenler olacak zaten motor değişecek neden 2. el almıyosun diyenler olabilir ama ben 2017 de çıkan modelinden istiyorum tabi onun 2. elini bulursam alırım fiyatta güzel olursa ama sıfıra yakın fiyat isterlerse giderim sıfır alırım.

Mümkün, internette "r125 big bore" diye arattırırsın. 150cc çok büyük ihtimalle sorun çıkarmaz ama daha büyük hacimleri bilemiyorum. Mengu16'ya danışabilirsin.

dipnot: Şimdi özelliklere bakınca fark ettim:

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_r125%2008.htm

Motorun sıkıştırma oranı çok yüksek, aynı durum ybr'de de vardı. Big bore yani büyük piston kitleri var, uyuyor ama hepten sorunsuz olmuyordu. Sıkıştırma oranına dikkat ederek yapılabilir diye tahmin ediyorum.

İnternette bore-stroke hesaplayıcılar var, onlardan faydalanabilirsiniz:

https://www.cbperformance.com/v/enginecalc.html

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar