Yamaha R25 Fan Açma

Yum

Şehir içi normal bir şekilde ortalama devirlerde (bazen alçak bazen yüksek) kullanımlarımdan sonra motor park alanına gelince fan açıyor ve 2-3 dakika boyunca fanı çalışıyor hararet göstergesi (normal şartlarda 3 diş, max 6 diş) 4 5 diş civarlarına çıkıp sonra tekrar iniyor. Ortalama 30 40 dakikalık her kullanımdan sonra bunu yaşıyorum bu normal bi durum mu motor 1600 km'de.

Yum

benim z 400 10 dk dolansam 4 tık oluyo 5 te fan açıyo😅😅
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bence normaldir r 25 çok devir çeviriyo
Mantıklı o hiç aklıma gelmemişti hocam, her defasında olunca endişelendim bir sorun var diye devirden kaynaklı olabilir 👍🏻

Mantıklı o hiç aklıma gelmemişti hocam, her defasında olunca endişelendim bir sorun var diye devirden kaynaklı olabilir 👍🏻
benimkide 14 bin çevirdiği için anlıyorum çok hızlı ısınıyo ama hararetlik bir durum söz konusu olmuyo soğutma işini yapoyo uzun yolda 3 tık üstünü daha görmedim

• Beğen
Tepkiler: Yum

Yum

benimkide 14 bin çevirdiği için anlıyorum çok hızlı ısınıyo ama hararetlik bir durum söz konusu olmuyo soğutma işini yapoyo uzun yolda 3 tık üstünü daha görmedim
Aynı şekilde uzun yolda ve hareket halinde sorun yaşamadım hiç, sadece sürüşten sonra devamlı fan açıyor...

Motosikleti
Ns200 15"
Yağ ve soğutma seviyesini kontrol edin, soğutma sisteminde hava yoksa endişelenicek bir problem yoktur.

Bu kademelere gelip fan açmıyorsa problem o zaman var. :)

• Beğen
Bazı motorlar vede otomobiller motor ısısı belli bir derecede stop edilirse hararet söz konusu olmasa bile fan açar , amaç enjektörlerdeki veya hortumdaki benzinin kaynamasını engellemektir..
stop ettiğinizde blokdaki ısı önce bir miktar daha yükselir 10 dk sonra düşmeye başlar , o esnada gelip tekrar marşa basarsanız kaynayan benzinin buharı basınç oluşturur yakıt akışı gerçekleşmez motor ya hiç çalışmaz yada uzun marş basmak gerekir..

Yum

Bazı motorlar vede otomobiller motor ısısı belli bir derecede stop edilirse hararet söz konusu olmasa bile fan açar , amaç enjektörlerdeki veya hortumdaki benzinin kaynamasını engellemektir..
stop ettiğinizde blokdaki ısı önce bir miktar daha yükselir 10 dk sonra düşmeye başlar , o esnada gelip tekrar marşa basarsanız kaynayan benzinin buharı basınç oluşturur yakıt akışı gerçekleşmez motor ya hiç çalışmaz yada uzun marş basmak gerekir..
💯 Bilgi için çok teşekkür ederim 🙏🏻🙌🏻

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Normal gibi geldi bana.
benim xmax da istanbulda sıkışık trafikte çok dur kalk yapıp eve dönüp parkedince fan açıyordu ama hararet belli bir noktayı geçmiyorsa normal. Motoru stop edince fan çalışmaya devam ediyordu, boşuna aküyü bitirmesin diye kontağı kapatıyordum.

• Beğen
Motosikleti
cbf 150
R25 geçtiğimiz yıl kullandım, normal bir davranış. Suzuki v stromda yapıyor. Yeni euro 5 normları gereği motorlar aşırı ısınıyor. Bu yüzden fanlar çalışıyor.

Motoru yağsız ve susuz bırakma birşey olmaz.

• Beğen

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar