Yamaha R25 boştayken ses değişik geliyor.

Merhaba arkadaşlar.

Yeni kullanıcı olduğum için kafama takıldı.
Debriyaja bastığımda gelen ses ile boşa aldığımda gelen ses çok farklı.
Boşa aldığımda daha gürültülü, ritmi bi değişik geliyor..
Benim bildiğim boşa almak ile debriyaja basmak arasında bir ses farkının olmaması lazım? :silent:

Motosikleti
Dominar 250
Kafana takma tüm motorlarda geçerlidir o ses

nasıl yani video çeksende bi kıyaslama yapsak

Yarın atarım hocam.
Şöyle anlatayım, boşa aldığımda ses miktarı debriyaja bastığım zamankinden daha gürültülü ve sanki ateşleme süresi değişiyor.
Boşa alsakta, debriyaja bassakta aynı sesin gelmesi gerekmez mi?

Normaldir motor boştayken hicbir seye surtunmuyordur fakat debriyaj basılı tutunca azıcık surter o yuzden ses degısık bı debrıyaja basıp ıtın motoru bıde bosta ıtın farkı anlarsınız

Yarın atarım hocam.
Şöyle anlatayım, boşa aldığımda ses miktarı debriyaja bastığım zamankinden daha gürültülü ve sanki ateşleme süresi değişiyor.
Boşa alsakta, debriyaja bassakta aynı sesin gelmesi gerekmez mi?

hiç dikkat etmedim ki sesine muhtemelen bişey yoktur sorun değildir herhalde

yeni araç aldığında herşeyi kafana takılır ama genelde hepsi normaldir takma :)

r48

debriyaj setinde değişmesi gereken parça olabilir. tak tak diye vuruyor mu? boşta. sert vites geçişi yapıyor musun?

debriyaj setinde değişmesi gereken parça olabilir. tak tak diye vuruyor mu? boşta. sert vites geçişi yapıyor musun?

Vites geçişlerinde bi sıkıntı yok hocam. Tak tak diye vurma falanda yok.
Sadece söylediğim gibi debriyaja bastığımda çıkan sesten biraz daha gürültülü bir ses çıkıyor boştayken.

Morphin bizim gruptan yaz maltepe civarında olan birileri gelsin yanına bak bakalım onların motorları da aynı sesi çıkarıyor mu, ben ilk aldığımda kafama takılan ne varsa diğer arkadaşların motoruyla kıyaslayarak giderdim. :cat:

o tarz ses bizim araba da mevcut debriyaja basınca ses değişik geliyor içeri de rulman varmış ondan kaynaklı demişlerdi

Dostum debriyaja bastığında azda olsa debriyajla etkileşimi devam ediyor motorun. Örneğin boşa at motorunu motoru kapat ve it motorunu rahat rahat gider. 1e atip debriyaja bas oyle it, daha zor gider. Sesin kaynagini tam bilmiyorum ama her motorda var. :)

Arkadaşlar video çektim. Rica etsem sesi dinler misiniz?
Debriyajı bıraktığımda bir ses daha ekleniyor. Sonradan eklenen bu ses sanki kampana'nın boşta dönerken sürtmesi gibi geldi bana.

Son düzenleme:
motor debriyaja basılı iken hiçbişey döndürmediği için boşta iken de prizdirekt milini çevirdiği için; boştaki ses daha gürültülüdür.

motor debriyaja basılı iken hiçbişey döndürmediği için boşta iken de prizdirekt milini çevirdiği için; boştaki ses daha gürültülüdür.

Debriyaja bastığımızda arabadaki gibi kampana ayrılmıyor mu?
Benim bildiğim boşta olsa döner, debriyaja bastığımızda da döner. Boş ile debriyaj arasında fark olmaması gerekiyor. (Arabadan yola çıkarak söylüyorum)
Yeni olduğum için aklıma takıldı, sanki bir şey sürtüyormuş gibi huzursuz oldum biraz.

Benim bildiğim boşta olsa döner, debriyaja bastığımızda da döner. Boş ile debriyaj arasında fark olmaması gerekiyor. (Arabadan yola çıkarak söylüyorum)
Yeni olduğum için aklıma takıldı, sanki bir şey sürtüyormuş gibi huzursuz oldum biraz.

Normal, debriyaja basarken sürtünme az da olsa devam ediyor.

debriyaja bastığımızda çok az bir miktar çeviriyor. debriyajı ayırdığımızda şanzımana giden hiçbir mil dönmez. debriyaj bağlandığında ise şanzımana giren mil döner, debriyajın çevirmesi sebebiyle... fakat çıkış mili dönmez.

Son düzenleme:
debriyaja bastığımızda çok az bir miktar çeviriyor. debriyajı ayırdığımızda şanzımana giden hiçbir mil dönmez. debriyaj bağlandığında ise şanzımana giren mil döner, debriyajın çevirmesi sebebiyle... fakat çıkış mili dönmez.

Çok açıklayıcı oldu hocam çok teşekkür ederim.

Bu seste bir sorun yok diyor yani herkes? :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar