arkadaşlar, sizi ilgilendirebilecek bir deneyimimi paylaşmak isterim;
Geçen sene fuar zamanı aldığım tracer son bir aydır ciddi şekilde performans kaybı yaşamaya başladım. motor 8500km 'de olduğu için endişelendim bu km'de arıza yapmış olabilir mi diye. Motordan az buçuk anlarım, ne buji ne pipo ne hava filtresi öyle mekanik bir sorun değil. sorun özellikle A modunda zırt pırt TCS devreye girmesi ve habire gücümü kesmesiydi. bu durum özellikle kalkışlarda fark ediliyordu.
Yetkili servis kardeşlere gittim, sorun yok dediler. tatmin olmadım, çünkü sorun olduğuna emindim. Ardından artık yetkili servis olmayan ünal terzi (dükkan adını bilmiyorum) eski ustama gittim. Bir tur atıp TCS'yi kapat öyle dene, zira sorun yok ama çok sert kullanıyorsan lastikleri değiştirmeni öneririm, çünkü tcs lastik tutmayınca devreye girer demişti.
bir umutla lastik değiştirdim, orjinal lastiğinden sonra metzeler m7 aldım.
orjinal lastiği alır almaz değiştirmediğime pişman oldum. TCS ışığını bir daha görmedim

makine ilk zamanlarından bile daha iyi oldu.
motorun tüm karakteristiği değişti. Kalkış, viraj, durma mesafesi...
uzun sözün kısası; performans şikayetiniz başladıysa, durma mesafesi arttıysa, tracktion hababam devreye giriyorsa iyi bir lastik alma zamanınız gelmiştir. Bu sorunu kısa sürede keşfedip çözmeme neden olan Sertaç Terzi'ye burdan saygılarımı iletirim. okuyor mu bilmem.
sevgiler,