Arkadaşlar merhaba, Yaklaşık 4-5 yıllık bir aradan sonra bu sezon yeniden motora binme planım var. Genelde şehir içinde kullanacağım için naked düşünüyorum. Aklımda ER-6n var ama piyasada (2012-2013) ABS`li bulamadığım için ve sıfır fiyatı Euro`dan dolayı uçtuğu için ibrem MT-09`a doğru kayıyor. Daha önce uzun süre F650GS kullanmıştım. Şimdi burada yazılanları görünce bu motordan biraz çekiniyorum açıkçası. Yani trafikte gaza dokununca öndeki arabaya yapışacak, A modunda Mars`a uçacak vs betimlemeler var. Buradaki tecrübeli arkadaşlara şunu sormak istiyorum, bu motora F 650`den sonra gerçekten alışması çok mu zor? En azından ortalama bir zeka ve muhakeme gücüne sahip bir birey için
Planım şu, Motoru alıp ilk bir hafta alışma sürüşleri dışında (dur-kalk, frenleme, ön fren alıştırmaları, yokuşta kalkış-iniş, kısa dönüşler en son kontra alıştırmaları) kullanmamak,Sonrasında en az 1 ay B modunda kullanmak, eğer motora hakim olduğumu hissedersem ve hanım hala ya motor ya ben dememişse std moduyla devam etmek. Bu da ilk baharı bulur muhtemelen. Ayrıca motor benim için zorunlu ulaşım aracı olmayacak, ıslak havada kullanmayı düşünmüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:34 ----------
Arkadaşlar bir de motoru fiilen kullanan arkadaşlar güncel yakıt verisi paylaşabilir mi acaba? Er-6n`den 100 km`de 1,5-2 lt civarında fazla yakacak gibi tahmin ediyorum.