Selam arkadaslar .
Isvecte satista 59 900 sk
reklami vardi bugun
ki burasi avrupada yuksek vergiyi uygulayan ulkelerden biri
18000 ytl civari
Hmm yüksek vergi derken bizimkinden yüksek olamaz dimi
Selam arkadaslar .
Isvecte satista 59 900 sk
reklami vardi bugun
ki burasi avrupada yuksek vergiyi uygulayan ulkelerden biri
18000 ytl civari
Bahsedildiği fiyattan giriş yaparsa, fiyatına göre detaylar hiç fena değil gibi, bu fiyata arka maşası kutu profil olmayan bi motosiklet aklıma bile gelmiyor şuan :silent:
montajda çok tatmin edici bence, farklı kalite plastik birleşimlerinde bile kusur veya çapak falan yok...
Sizlere ters gelebilir ama MT-09' dan daha tutarlı hatlara sahip benceDaha bi Roadster MT aile üyesi duruşu var
Beğenmediğim noktalar çıksada Yamaha' nın MT ailesini (09 hariç ) tasarım anlamında hep taktir etmişimdir zaten, bu aile bireyini de gayet beğendim.
Umarım fiyat-performans anlamında sınırları zorlamakla kalmaz aşar :cherry: Böcek kabuğu morcivertini yediğim MT si bildiğin güzel olmuş:mrgreen:
[url]http://k1311.hizliresim.com/1h/7/u9m5x.jpg[/url]
[url]http://m1311.hizliresim.com/1h/7/u9lz3.jpg[/url]
[url]http://k1311.hizliresim.com/1h/7/u9m31.jpg[/url]
[url]http://o1311.hizliresim.com/1h/7/u9m42.jpg[/url]
Hmm yüksek vergi derken bizimkinden yüksek olamaz dimi![]()
Sen scooter motorlu çakma ''racing''e binmeye devam et dostum.. MT senin neyine gerek...:queen:
La havle... herkes kafasına göre yorum yapıyor hala
16.000 dediysek 16 bin olacak o kadar!!!:cherry:
16ya vermesinler diye yırtınıyoruz![]()
belki de.
arkadaşlar,1.si 16.000 fiyatını veren ben değilim,BÖLGE SATIŞ MÜDÜRÜ,2.si,burada tartışma yaratmak yada reklam yapmak değildi amacım.bana gelen bilgileri sadece sizlerle paylaştım.ama şimdi düşünüyorum da acaba hata mı ettim.:silent: tabii ki burada herkes fikrini söyleyecek ama klavye delikanlılığı yapmadan,saygı ve edep çerçevesinde.:jocolor:
Eh tabiki bu durumda söylemeye gerek yok sanırım; bu parayı vereceğine 16 küsüre yeni 650cc Mondial almak daha mantıklı :bounce:
Arkadaslar bir konuya dikkatinizi cekmek isterim. Avrupada bazi ulkelerdeki vergi oranlari ulkemizden fazla ama oradaki motorsiklet ve urunlerinin fiyatlari buradan daha ucuz. Avrupadaki fiyatlarin uzerine kdv ve otv koyarak hesap etmek hic dogru bir yaklasim degil. Her ulke motorsikleti fabrikadan ayni fiyata aliyor ulkeye sokarken o ulke vergi sistemine gore maliyet biniyor. Ulkemizde hep fazla denen vergi avrupanin sadece bir kac puan ustunde vede sundan emin olun avrupada kar marji yuksektir. O yuzden avrupa fiyatlari dunyanin en yukarisindadir. turkiyedeki astronomik fiyatlar en dogrusu vergilerin yaninda cok fahis kar marjlarindan kaynaklaniyor. Bazi Firmalar isletme giderleri yaninda kar edebilmek icin %100 den bile fazla kar koyuyorlar. Turkiyedeki satis adetleri dusuk koskoca firmalar giderleri karsilamak icin az sayida makineden karlilik dusunuyorlar. Siz birakin 16 yi adamlar istese 12 rahat satarlar. 125CC ve altini saymazsaniz ulkemizdeki satis adetlerine bakarsaniz markalarin neden cok yuksek kar oranlari uyguladigini daha iyi anlarsiniz. Bu ise o kadar alistikki normal kar orani bize malda bir kusurmu var diye dusunduruyor. Onaltiya cok rahat satarlar parada kazanirlar. Avrupayi bos verin dunyadaki fiyatlara hele hele uzak doguya fiyatlara bakin sok olursunuz. O ulkelerde vergi olmadigini sakin dusunmeyin vergisiz bir ulke yok. 0.1 krs satilan bir poset eger motorsiklet sekterunde kullaniliyorsa hemen fiyatin bir liraya cikabilecegi ulkemizde ancak biz motorsiklet sevdalilarinin bilinclenmesiyle bu durumdan kurtuluruz. Birde size bir ornek vereyim ilk bahar baslangicinda nc700x serisi yok satarken ben bir honda tanidigim vasitasiyla 21 kusure satilan makineyi 19500 e aldim hemide kredi kartiyla. banka bu satistan komisyon almadimi bayi para kazanmadimi yada honda fabrika hayrinami satti saniyorsunuz yanilirsiniz. Emin olun odedigimiz bedeller cok yukarda.
izlemedeyim merkez :bounce:
"Mondi kalbim seni sevdi.."