benim tek aklıma takılan ses zincirden gelen ses.

[url]http://i5.photobucket.com/albums/y173/HeinzBrausewetter/TTORO_zps060plabp.png[/URL]
Al kullan hocam , uğraşma zincir yağlamaktı bilmemneydi.
Gördüğüm en efektif çalışan şeylerden biri.
http://www.tutorochainoiler.com/
Selamlar
Heinz
Önerin için teşekkür ederim. Daha önce de bu tip yağlama sistemlerini inceledim. Benim sıkıntım zinciri yağlamak değil kısa zamanda ses yapmaya başlaması. Bu kronik mi yoksa zincir ayar mı istiyor? Ben daha ilk bakıma girmedim. İlk ve ikinci bakımı yaptıranlar varsa onların da fikirlerini öğrenmek istiyorum.
Motor çok sessiz olduğu için zincir sesini fazla duyuyor da olabilirsiniz, ben de sürekli duyuyorum zincirin sesini.
Hiç zincir bitiren oldu mu? 900 kmde aşırı bollaştığı için gerdirdim, 1000 bakımında tekrar gerdiler, şuan 1800'deyim yine kılavuza yaklaştı. Agresif kullanıyorum, motor frenini sık kullanıyorum ama yağsız da bırakmıyorum. Fabrika çıkışı zincirler çok mu dandik?
Önerin için teşekkür ederim. Daha önce de bu tip yağlama sistemlerini inceledim. Benim sıkıntım zinciri yağlamak değil kısa zamanda ses yapmaya başlaması. Bu kronik mi yoksa zincir ayar mı istiyor? Ben daha ilk bakıma girmedim. İlk ve ikinci bakımı yaptıranlar varsa onların da fikirlerini öğrenmek istiyorum.
Selamlar, mt-07'ciler kervanına katıldım. Öncelikle elinde Türkçe kılavuz olan arkadaşlar buradan paylaşabilirlerse sevinirim. Motor gerçekten agresif her viteste motor azıcık gazı açınca ileri atılıyor. Şehir içinde 3.vitesin üzerine çıkamadım düşük süratlerde de motor ısısı yükseliyor, 100 dereceyi geçince de fan devreye giriyor zaten. Motorun ısınmaması için ne yapmalıyım. Rodaj için ne tavsiye edersiniz ?
Değerli arkadaşlar.
Lütfen beni yanlış anlamayın ama,bence bu meseleye fazlaca kafa yorduğunuz için duyuyorsunuz zincir sesini.
Ha yamaha Oem zinciri çok dandik kullanmış olabilirmi? elbette...
Ama araştırırsak böyle olmadığınız görürüz.
Bknz. benim motorsikletimdeki zincir şu;
Yamaha kodu 94582-40108-00 bu olan,ama aslında "DID 525VAZ-108LE".
Tamam bu model DID'nin en kaliteli modeli değil lakin orta karar iş yapar türde bir modeli.
Ama çükübik marka ne idüğü belirsiz bir mal da değil.
Ha ben pimpirikli adamım diyorsanızda yapacak bişi yok. Ya terapi göreceksiniz.
yada dağ taş zincir dolu ,vereceksiniz parayı şıkır şıkır kaliteli zincir 3.parti kaliteli bir zincir alacaksınız.
Selamlar
Heinz
Gösterge ekranında kontağı çıkardığımda kırmızı bir ışık yanıp sönüyor ? Bu immobilizer mi ? Yoksa ne ?
Motoru durdurmak için kontağı mı çevirmeliyim ? Yoksa marş düğmesini yukarı kaldırarak mı durdurmalıyım