Merhaba arkadaşım. Öncelikle motorsikletini iyi günlerde keyifli sürüşlerde kullanmanı dilerim. Allah kaza bela göstermesin. Soruna geç de olsa cevap vermek istedim ki dönüp de arkana bakma.. 21.04.2015'te XJ6 Diversion'ı satıp 24.04.2015'te MT 07'yi aldım. Amacım aslında bir piyasa yoklaması yapmaktı. Ama çok kısa bir sürede istediğim fiyata alıcı bulunca fırsatı değerlendirdim. XJ6'yı 2012 Mart ayında Çanakkale'den alıp İzmir'e getirdim. Uzun yol çok keyifliydi. Hiç yorgunluk duymadan sadece bir kere benzin almak için durdum. Fakat İzmir'e geldikten sonra herşey değişti. Ağırdı ve yavaş dönüşlerde korkutucuydu benim için, araç aralarında manevra sıkıntısı yaşıyordum, ben de ağırlıklı şehir içi kullanm hedeflediğimden benim kullanım ihtiyacımı karşılamıyordu. Fakat biraz şehir içi trafiğinden uzaklaştığımda durmak istemiyordum hiç. 4 silindirin stabilliği, sesi, konforu çok iyiydi.
29.04.2015'te MT 07'ye plaka çıkardığımdan beri motorun üstünden inmiyorum diyebilirim XJ6'ya kıyasla. Fakat burada şunu yazmadan geçmek istemiyorum: XJ6 spor touring olması sebebiyle SS geni taşıyan bir makine. Gazı açtığım zamanı hatırlıyorum da, MT 07 ile o hazzı almak pek mümkün değil. Bu kadar memnunsan niye sattın diyebilirsiniz .. Gündelik olarak kullanmak için, senelerdir olan motorsiklet hasretimi, özgürlüğümü kazanmak için MT 07'ye ihtiyacım var. Sadece hafta sonları ya da uzun tatillerde kullanacak olsaydım XJ6'yı satmazdım.
MT 07'yi ilk kullanımımdan itibaren çok sevdim. İşyerimden çıkıp eve telefon açıyorum gezmeye gidiyorum diye.. Sırt çantamı takıp kimi zaman Karşıyaka'ya kimi zaman Ayrancılar'a kimi zaman da şehrin farklı bir tarafına gidiyorum. Ne sıkışık trafikte üzüyor ne de hızlanmam gerektiği zaman. XJ6'nın yıllık vergisi 210 TL. MT 07'nin ki 591 TL. Yakıt tüketimleri de çok yazıldı çizildi zaten. Son olarak şunu belirtip yazıma nokta koymak istiyorum: Ben MT 07'den çok memnunum. Allah kimseye kaza bela göstermesin..