İyi akşamlar arkadaşlar size birkaç soru sormak istiyorum, eski yazılanları okudum ama yinede bu sorulmuş olabilir şimdiden kusuruma bakmayın ..
Hayırlısıyla honda cbr 250 r mı sattım şehir içi gidişi yakıtı mükemmeldi ama uzun yolda otobanda çok yetersiz gelmeye başladı vs vs.
Bu motoru almak istiyorum mükemmel dizayn ve performanss..
Bugün gittim yamaha bayisine oradaki satıcı abs lisini tavsiye etmedi uzun süre kullanıcam +1 güvenlikli olsun diye absli düşünüyorum ama dediği şu:
sürekli servise kaza yapanlar geliyor yok frenim tutmuyor diye geliyor abs li alma normal al gibi şeyler söyledi.
Siz mt 07 kullananlar ne diyorsunuz abs konusuna ?
kafam allak bullak oldu servise gelen 10 kişiden 6 sı abs li memnun olmayanlar freni tutmayanlar dedi siz ne diyorsunuz bu konuda ??
Bana göre, satıcı burada "millet ABS'ye güvendiği için kaza yapıyor" gibi birşey söylemey çalışmış sanki.
Onun dışında
ABS'nin kaygan zeminde, ıslak zeminde panik fren anında acemisine ustasına çok ciddi faydası var.
Ancak kuru zeminde 10 kişiden 9'u frene asılıp ABS ile durmayı bekliyor.
Aslında yapılması gereken ABS devreye girdiğinde kaçış manevrası yapıp, açık noktadan geçmektir.
Yani önde bir araba fren yaptığında siz ABS'li diye frene asılıp dümdüz giderek durmayı beklerseniz, ABS olmuş olmamış çok fazla bir fark göremezsiniz. ABS'nin de faydasını görmemiş olursunuz.
Özetle, imkanınız varsa ABS'li alın ama bununla yetinmeyin, ABS'li motosikletin nasıl kullanılacağını öğrenin. Bol bol pratik yapın.