Yamaha Kalite Olarak Nereye Gidiyor?

Motosikleti
xmax
Selamlar dostlar,

2024 XMAX Tech Max sahibiyim. Motorum 2025 Ağustos çıkışlı ve 2.ayında 2.500 km’de iken motor bloğu ve yağ pompası problemi yaşadım. Servis garanti kapsamında parça değişimine gitti. Burada paylaşmıştım zaten.

Son 15 gündür bu işin peşini bırakmadım.
“Bende mi denk geldi?” diye düşünüyordum ama iş öyle değilmiş.

500 km, 700 km, 1300 km, 7000 km gibi farklı kilometrelerde aynı problemi yaşayan bir sürü kullanıcıyla konuştum.
Ve hepimizin anlattığı şey neredeyse birebir aynı.

Servise soruyorum:
“Kronik değil, şans.”
Kusura bakmasınlar ama bu kadar “şans” fazla geliyor.
Geldiğimiz noktada bence tartışılması gereken konu şu:

Yamaha artık eski Yamaha değil mi?

Yıllarca bu markanın gücünü “sorunsuzluk, dayanıklılık, kalite kontrol” üçlüsü oluşturdu.
Ama Türkiye’de son dönemde:
  • Aynı seride tekrar eden mekanik arızalar,
  • Servislerin net açıklama yapmaması (“kronik değil, şans abi” yaklaşımı),
  • Araçlarının fiyatı premiumun da üstüne olması.
  • Kullanıcıların markaya olan güveninin gözle görülür şekilde sarsılması
Yamaha, kalite ve kullanıcı memnuniyeti tarafında eski çizgisini kaybediyor mu?

Benim gözlemim:
Evet, ciddi bir düşüş var.
Ve kullanıcı olarak bunu konuşmak, görünür kılmak zorundayız.

Son olarak, Yamaha’nın dediği gibi
"Revs your heart…
but hopefully not the engine block.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Geçen gün önüme bir reels düştü, aynı şekilde rodaj bakım sonrası yeni bir xmax motor sarmış, yağlama yapmamış. yamaha gibi bir firmada bu durumun kronik olacağını düşünmek bile istemem. sahte yağ bile koysan tolere edecek bir blok var üzerinde, yeni blok çok iyi çok uzun ömürlü diye biliyorum.. 2006-2017 arası eski blok da yağ filtresi bile yoktu, onlar sidik zoru ile 50bin km sorunsuz anca biniliyordu, istisnalar hariç..

geçmiş olsun umarım tekrarı olmaz.

Motosikleti
xmax
Geçen gün önüme bir reels düştü, aynı şekilde rodaj bakım sonrası yeni bir xmax motor sarmış, yağlama yapmamış. yamaha gibi bir firmada bu durumun kronik olacağını düşünmek bile istemem. sahte yağ bile koysan tolere edecek bir blok var üzerinde, yeni blok çok iyi çok uzun ömürlü diye biliyorum.. 2006-2017 arası eski blok da yağ filtresi bile yoktu, onlar sidik zoru ile 50bin km sorunsuz anca biniliyordu, istisnalar hariç..
Biraz önce sarı sitede bir ilana denk geldim. Kullanıcı öğretmen ve okula gidip gelmek için kullanıyor, 1300 km gibi aynı sorundan indirmişler bloğu...

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
aynı şans çinlilerde de var ne anlamı var o zaman 3 katı para verip yamaha almanın
Japon böyle birşey olunca geri çağırma yayınlıyor.
Çinli böyle birşey olunca geri arama bile yapmıyor şikayet iletince :D

Mesele çok para ödedim neden bozuluyor düşüncesi olduğu için. Yoksa her motorsiklette sorun çıkabilir japon çin hntli farketmeksizin. Bu fiyatları ödeyen kişiler de yahu okadar para ödedik neden sorun çıkıyor demekte haklı tabi.

Motosikleti
xmax
Mesele çok para ödedim neden bozuluyor düşüncesi olduğu için. Yoksa her motorsiklette sorun çıkabilir japon çin hntli farketmeksizin. Bu fiyatları ödeyen kişiler de yahu okadar para ödedik neden sorun çıkıyor demekte haklı tabi.
Hep gözüm 450 nk'da kalmıştı. Ama bir yanımda xmax al yamaha kalitesi var, tarafına gidince gözüm kapalı aldım ama bu sorunu yaşayınca gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Oysa ki bajaj'a da bindim cf'ye de bindim ikisinde de tecrübem oldu. Servise bakım harici uğramamııştım.

Hep gözüm 450 nk'da kalmıştı. Ama bir yanımda xmax al yamaha kalitesi var, tarafına gidince gözüm kapalı aldım ama bu sorunu yaşayınca gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Oysa ki bajaj'a da bindim cf'ye de bindim ikisinde de tecrübem oldu. Servise bakım harici uğramamııştım.
Herkesin başına gelebilir o yüzden servis olarak iyi hizmet alıyorsanız çok düşünmeyin derim. Bende Bajaj kullanıyorum motoru zaten uyguna aldım parçalar da aşırı pahalı gözükmüyor, bi sıkıntı olursa uğraşmamak için tercih ettim.

Motosikleti
K 1600 GTL
Bundan birkaç ay önce bir arkadaşımın pcx ini kullandım motor çok yıpranmış görünüyordu 6-7 yaşında filandır diye düşündüm sordum motor 2024 model 3 bin km deymiş. Dedim hep dışarda mı kaldı diye yok kapalı garajda duruyor dedi. Muzaffer üzülmesin diye bugüne kadar paylaşmadım... Honda kaliteli filan diye düşünürdüm ama hayal kırıklığı yaşadım.....

Eski kalite yok.ne blokta nede gövdede.
Otomobillerdede 3 silindire döndükten sonra hepsi dökülüyor ya bloktan ya şanzımandan.
Planlı eskitme planları hızlı bir şekilde devrede her alanda.

Motosikleti
cbf 150
Bu saydıgınız motorların çogu tayland yapımı yanılmıyorsam. İşin içinde işler çinliler o fabrikalara acaba kancamı attı

Motosikleti
D400
yamaha gitsin org üretsin, motosiklet üretimini bajaja bıraksın (ironi)

Genel olarak kalite düşüşü tüm sektörlerde var, bundan 30 sene önceki kalitede honda , harley, bmw de bulamıyorsunuz sadece farkında değilsinixz.

Bundan birkaç ay önce bir arkadaşımın pcx ini kullandım motor çok yıpranmış görünüyordu 6-7 yaşında filandır diye düşündüm sordum motor 2024 model 3 bin km deymiş. Dedim hep dışarda mı kaldı diye yok kapalı garajda duruyor dedi. Muzaffer üzülmesin diye bugüne kadar paylaşmadım... Honda kaliteli filan diye düşünürdüm ama hayal kırıklığı yaşadım.....

ya benim honda lar neden hep ışıl ışıl parlıyor.,?

al 2 saat once cektim ve 3 ay falan oldu yıkamayalı.

l52rjbn.jpg

cok ilginc..

Motosikleti
Suzuki GSXS 1000 GT
Eskilerini bilmem ama yeni Yamahalarda bencede ciddi bir kalite sorunu var. Örneğin Tracer 9 motosiklerde şase kırma sorunları duyulmaya başlandı. Şase alümünyum ve cok ince yerleri var. Teker vs. yapmadan ufak bir cukura girince kırılma durumları olabiliyor. Ayrıca yine ön kafa tarafında gidonun alt tarafında paslanmalar oluşuyor. Yine gidondan motora inen kablolar (fren, debriyaj vs.) basit bir elektrik bant ile toplanmaya çalışılmış.Bu bantlar zamanlar kendini bırakıyor maalesef., Bu durumu kendi motorumda görünce çok şaşırmıştım. Sonra motordan soğudum ve sattım.

valla şimdi xmax issues diye baktım pek bişey yok.

bu motorlar binlerceeeee satılıyor tum dunyada.

gercekten binde bir lik gerceklesecek şansızlık olabilir bu.

forza yoksa eğer, xmax almaktan cekinmezdim.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Cp2 bloklu Tracer 7, Tenere 700, Mt07 ve XSR 700 modellerin 2024 üretimlerinde de debriyaj problemi var.

Motor 1.vitesteyken debriyaj maneti sıkıldığında kavrama tam ayırmayıp motor ileri gitmeye çalışıyor(muş).

Geri çağırma kapsamında baskı balata değiştikten sonra bile sorunun tam çözülmediğini dile getiren kullanıcılar var.

Buyrun buradan yakın.

2024 yılı Yamahaya yaramamış anlaşılan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar