Yamaha Kalite Olarak Nereye Gidiyor?

dün motomania paylaşmış dogrulugunu teyit etmedim ama cfmoto 380 bine sattığı bir motora kampanya yapmış 260'a bırakıyormus sıfırını.

1 sene önce de nk250 vs. 180 binlerden 130 bine düşürmüştü bi anda.

Çin alıyorsanız ölü fiyatına satmaya razı olmanız lazım. Cruiser hariç, çin cruiserlar inadına fiyatı düşürmüyorlar ellerinde patlıyor.

Sadece çin değil tabi. sınıfı 320k civarı olan Dominar 400 motorlarda 2023-2024 model daha 10 bin km olmamışlarını tertemiz 170 e alıyorsunuz.
bi reels ben de gördüm CF ile alakalı, CL700 galiba bahsedilen motor.

dün motomania paylaşmış dogrulugunu teyit etmedim ama cfmoto 380 bine sattığı bir motora kampanya yapmış 260'a bırakıyormus sıfırını.

1 sene önce de nk250 vs. 180 binlerden 130 bine düşürmüştü bi anda.

Çin alıyorsanız ölü fiyatına satmaya razı olmanız lazım. Cruiser hariç, çin cruiserlar inadına fiyatı düşürmüyorlar ellerinde patlıyor.

Sadece çin değil tabi. sınıfı 320k civarı olan Dominar 400 motorlarda 2023-2024 model daha 10 bin km olmamışlarını tertemiz 170 e alıyorsunuz.
Hocam mevzu sadece kaça aldığınız değil
Daha önce de yazdım marka değeri malın sadece kalitesi değil satış sonrası hizmetleri ile de ilgilidir.
Sıfır alınmış çin motoru beyin yakıyor 3 ay bekliyorsunuz bi yerden beyin gelsin diye
Başlığı açan arkadaş serviste problemini aynı anda çözmüş mü?
Evet çözmüş
Para vermiş mi? Hayır vermemiş.
Problem ney? satarken zarar edeceğini düşünmesi
İyi de sizin aldığınız şey altın gümüş yada döviz değil ki kullandıkça değeri düşen bir araç
bunu yatırım olarak görüyor olmanız sıkıntı

Motosikleti
D400
Hocam mevzu sadece kaça aldığınız değil
Daha önce de yazdım marka değeri malın sadece kalitesi değil satış sonrası hizmetleri ile de ilgilidir.
Sıfır alınmış çin motoru beyin yakıyor 3 ay bekliyorsunuz bi yerden beyin gelsin diye
Başlığı açan arkadaş serviste problemini aynı anda çözmüş mü?
Evet çözmüş
Para vermiş mi? Hayır vermemiş.
Problem ney? satarken zarar edeceğini düşünmesi
İyi de sizin aldığınız şey altın gümüş yada döviz değil ki kullandıkça değeri düşen bir araç
bunu yatırım olarak görüyor olmanız sıkıntı

ben kendim için konuşmuyorum çin çöpüne para vermem.

cfmoto kullanıcıları yedek parça probleminin yanında kampanya ve fiyat politikasının dengesizlikleri fiyatı düşürüyor.

gecen sene milletin elinde patlayan motorlar yedek parçadan değil, fiyatlardaki bu dalgalanmadan dolayı oldu.

Bu dalgalanma dönemi dışındaki tüm fiyat düşüklüğü de dediğiniz gibi yedek parça + ürün kalitesi kaynaklı.

Fakat şöyle bir istisna var, birçok japon / harley modeli net olarak kar amaclı kullanılabilir. Çünkü sıfır artışı o kadar yüksek ki ülke şartları kaynaklı, ikinci elleri çin modeller kadar değer kaybetmiyor.

2020 yılında mt25 ikinci elleri 13 bin civarında idi. Ben 9,5 bine aldım.

mesela 2024 sonunda ns200 'ü 60 bine sattım, mt25 'ler o dönemde 180 binden başlıyordu.

yani mt25 net olarak bir yatırım aracıydı. (kaza vs. hariç tutuyorum) Eğer ns200 yerine mt25 alsaydım şu an d400 e biniyorum bu motoru alıp üstüne de 50k cebime para kalmış olacaktı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hadi japoncuları anlıyorum o kadar fazladan para veriyorlar kendilerini tatmin etmeleri lazım da bu bajajcılar neyine güvenip bu kadar cfmoto bokluyor benim gözümde ne bajaj cfmotodan ne cfmoto bajajdan daha sağlam ikisi de aynı bok ikisi de kronikleri olan kalitesiz parçalardan üretilen olan motorlar e bu ülkede bajaj 10 yıldır motor satıyordu da noldu 2 senede millet cfmoto alası geldi bajaj bok gibi motorlar üretiyor da ondan tasarımları bok gibi teknolojisi bok gibi olmayan teknolojide bile büyük elektronik problemleri var stop etmekten millet yavaşlayamıyor motorla e bunların çözümü de yok napacan sıfırdan grenaj mı yapıcaksın motora cfmotoda ben bi problem yaşadım ekranım gitti 5 günde garantiden getirdiler taktılar hayatıma devam ediyorum 50 kere yazdım 50 kere daha yazsam bir şey değişmeyecek büyük ihtimal bu artık ego meselesi bazıları için

Motosikleti
D400
hadi japoncuları anlıyorum o kadar fazladan para veriyorlar kendilerini tatmin etmeleri lazım da bu bajajcılar neyine güvenip bu kadar cfmoto bokluyor benim gözümde ne bajaj cfmotodan ne cfmoto bajajdan daha sağlam ikisi de aynı bok ikisi de kronikleri olan kalitesiz parçalardan üretilen olan motorlar e bu ülkede bajaj 10 yıldır motor satıyordu da noldu 2 senede millet cfmoto alası geldi bajaj bok gibi motorlar üretiyor da ondan tasarımları bok gibi teknolojisi bok gibi olmayan teknolojide bile büyük elektronik problemleri var stop etmekten millet yavaşlayamıyor motorla e bunların çözümü de yok napacan sıfırdan grenaj mı yapıcaksın motora cfmotoda ben bi problem yaşadım ekranım gitti 5 günde garantiden getirdiler taktılar hayatıma devam ediyorum 50 kere yazdım 50 kere daha yazsam bir şey değişmeyecek büyük ihtimal bu artık ego meselesi bazıları için

bana diyorsan bajajın da piyasasının leş olduğunu daha bir üst mesajımda söyledim. piyasa olarak 2 marka da berbat durumda.

CF moto ne servis ne yedek parça olarak bajaj'ın yanına bile yaklaşamaz, kusura bakma bajaj seviciliği değil bu bariz bir gerçek. Bulamayacağın parça, yaptıramayacağın servis yok.

Teknoloji olarak bajaj ın yapmaması mantıklı önce basit motorlarındaki kronikleri halletmeli fakat düşündüğünüz zaman ns200 ü örnek alırsak motorun devir dalgalanması hariç kronik kategorisinde hiçbir problemi yok neredeyse. şimdi bu motoru 250nk ile aynı sınıfa koyuyorsan vay haline

Edit: bajaj modellerinde 2-3 ayda bir denk anlamsız bir stop etme yaşanıyor .

Bajaj'ı hele ki kuralkan'ı özellikle kendim de gömerim, fakat cf çöpü ile de aynı kategoriye koydurtmam.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

2020 yılında mt25 ikinci elleri 13 bin civarında idi. Ben 9,5 bine aldım.

mesela 2024 sonunda ns200 'ü 60 bine sattım, mt25 'ler o dönemde 180 binden başlıyordu.

yani mt25 net olarak bir yatırım aracıydı. (kaza vs. hariç tutuyorum) Eğer ns200 yerine mt25 alsaydım şu an d400 e biniyorum bu motoru alıp üstüne de 50k cebime para kalmış olacaktı.
Selam, ilk paragraftaki "Ben 9,5 bine aldım" NS200 için ise. 2024 sonu 60k fiyata sattıysan (yalan enflasyona göre) 3k kâr etmiş oluyorsun. Yani kullandığın kadarı tamamen yanına kâr kalmış. MT25'teki oran inanılmaz; (NS200 için yapılan hesabın aynısına göre) 82k olması gerekirken 180k fiyata alıcı bulmuşsa 4 yılda enflasyona göre %100 prim yapmış oluyor. Bu tutarlar doğru ise 2020-2024 arasındaki motosiklet piyasası inanılmaz bozukmuş. Ben de 2022 sonu aldım motorumu ve şimdi yapılan değerlemelere bakınca yaklaşık %50 değer kaybetmiş gibi duruyor. (Halbuki model yılına bakarsak en fazla %25 değer kaybetmiş olması lazımdı...) Yani 2020-2024 arasını pek de bir ölçü olarak almamak lazım; pandemi etkisi ile gerçekten de insanlar motosikletten kâr elde etmişler ama bu dönemin ortasından itibaren sonlarına kadar motosiklet alanların bir tarafına feci kaçtı...

Motosikleti
D400
Selam, ilk paragraftaki "Ben 9,5 bine aldım" NS200 için ise. 2024 sonu 60k fiyata sattıysan (yalan enflasyona göre) 3k kâr etmiş oluyorsun. Yani kullandığın kadarı tamamen yanına kâr kalmış. MT25'teki oran inanılmaz; (NS200 için yapılan hesabın aynısına göre) 82k olması gerekirken 180k fiyata alıcı bulmuşsa 4 yılda enflasyona göre %100 prim yapmış oluyor. Bu tutarlar doğru ise 2020-2024 arasındaki motosiklet piyasası inanılmaz bozukmuş. Ben de 2022 sonu aldım motorumu ve şimdi yapılan değerlemelere bakınca yaklaşık %50 değer kaybetmiş gibi duruyor. (Halbuki model yılına bakarsak en fazla %25 değer kaybetmiş olması lazımdı...) Yani 2020-2024 arasını pek de bir ölçü olarak almamak lazım; pandemi etkisi ile gerçekten de insanlar motosikletten kâr elde etmişler ama bu dönemin ortasından itibaren sonlarına kadar motosiklet alanların bir tarafına feci kaçtı...

2024 sonu ile bugün arasında aslında ikinci el satışlarda ciddi bir fiyat dengesi kuruldu. yanlış anlaşılmasın şu açıdan; 2018 model cb250r alacaktım, 40k km altındaki modellerde 170 k in altında hasarsız tek bir ilan bile yoktu. Şu an aynı motorlar satılamadığı için 130 k a bile bulabiliyor.

mt25'e bakayım dedim, benzer şekilde 180 altı bulamadıgım modeller su an 150 civarında bulunuyor.

Muhtemel fiyatın yükseldiği bir dönemde motor aldıgım için ilanlar hep üst düzeydeydi, geçen zamanda motorlar satılmadığı için biraz rayına oturmuş düşük/orta segment kategorisinde.

Benzer şekilde benle aynı dönem cbf150 alan arkadaşım motorunu ben 50'ye satarken 80 civarı satmıştı. aynı paraya almıştık. Japon ne olursa olsun çin / hint modellerine göre daha az değer kaybediyor bu nedenle yüksek enflasyon ile birlikte kar sağlıyor.

Üst segment motorlara baktığım zaman yaşına bakmaksızın düşük km (50k civarı) hala hakettiğinin üstünde fiyat biçiyorlar.

Piyasa cidden çok garip, şimdi cfmoto indirim moduna başladı, muhtemel royal de başlayacaktır. bajaj zaten yarı peşin yarı vade farksız 12 taksit mevzusundan ikinci eli allak bullak durumda.

2026 da 250 cc motorları 500binden almaya hazırız :D

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba, uzun süredir forumda kayıtsız üyeyim. O yüzden @arndiol 'a kesinlikle katılıyorum. Evet Bajajında satış piyasası leş. Fakat Kroniklik, satış sonrası destek, yedek parça tedarlikliği vs. cfmoto'nun çok çok üstünde. cfmoto bu konularda Bajaja erişemez.
22k NS200 Kullandım, Yaşadığım tek problem Akü sıvısı bittiği için yeni Akü aldım. Kışın branda felan örtmedim, benzin kapağım gevşek kalmış heralde, içine baya su kaçmış. Bende bilinçsizce çalıştırıp baya kullandım. Benzin pompam yandı. Bu iki sorun harici hiç bir sorun yaşamadım. Yaşımdan ötürü Kanımın hızlılığından varsayıp konuşuyorum; Motoru tapagaz kullanırdım hep. Kalkışta MT25 R25 SR250 NK250 CG50 affetmez hep fark atardım. Motoru hep sıkıştırırdım. Sattığım adam geçen ilana koymuş, hala cıncık gibi :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Piyasa cidden çok garip, şimdi cfmoto indirim moduna başladı, muhtemel royal de başlayacaktır. bajaj zaten yarı peşin yarı vade farksız 12 taksit mevzusundan ikinci eli allak bullak durumda.

2026 da 250 cc motorları 500binden almaya hazırız :D
Valla piyasa çok kötü durumda (sadece motosiklet değil), elde kalan marka / modeller için acayip indirimler olacak bence de. (Zaten var, bunların sayısı ve oranı artacaktır...) Önemli olan batmayacak(!) firmadan mal almak. Şu 1,5 ayda inanılmaz fırsatlar çıkabilir.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Konu yine yamahadan piyasaya gelmiş.

Neyse Clx700 güzel motor. Bence 260 bine sıfırı alınacaksa alıanbilir. O paraya 700cc japon yok. Üstüne 60-70 koyup anca 10 yaşında japon alınır.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
xmax
Motoru alalı 2 ay oldu. Daha ikinci ayında bir sürü parçası değişti, motor revizyon gördü vs. Ben de doğal olarak Yamaha Genel Merkez’e talep açtım:

“Bu motor işlem gördü, değer kaybım var. Gereğini istiyorum.”

Gelen cevap:
“Aracınızda değer kaybı yoktur, yine aynı fiyattan satabilirsiniz.”

Dedim madem öyle, o zaman buyurun siz benden aynı fiyattan alın, aradaki farkı vereyim, bana bir R25 verin.
Cevap?
“Olabilir, sizi bayiye yönlendirelim.”

Bayiye gidiyorum…
Bayi diyor ki:
“Motor işlem gördüğü için piyasada ederini bulmaz, sarı sitedeki fiyatların 30–40 bin altına alabiliriz.”

Tekrar Yamaha Genel Merkez’i arayıp durumu anlatıyorum.
Aldığım cevap:
“Biz bayilerin fiyat politikasına karışmıyoruz.”

Yani özetle:
Yamaha: “Değer kaybı yoktur efendim.”
Bayi: “Bu motor değer kaybetmiş, düşükten alırız.”
Yamaha: “Bayi ne yaparsa yapsın, biz karışmayız.”

Tam bir fıkra gibi.
Değer kaybım yoksa neden bayide fiyat düşüyor?
Bayi düşükten alıyorsa Yamaha neden “değer kaybınız yok” diyor?

Yeminle insanın aklıyla dalga geçiyorlar. Baştan sona çelişki.

Motosikleti
D400
domdom; araştır eğer ayıplı mal kategorisine giriyor ise her türlü iade edersin.

Eniştenin elektrikli bmw nin motoru değişti garantiden, gitti chat gpt ye değer kaybı durumuyla alakalı dilekçe yazdırdı. Sonuçta 5 sene ücretsiz bakım, isparklarda günde 4 saat ücretsiz park hizmeti, yılda bir sefer yazlığa arabayı çekiciyle taşıtma (2.araç olarak), daha bi sürü bişeyler kopardı. Tavsiye ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar