Yamaha Kalite Olarak Nereye Gidiyor?

Motosikleti
Yok
Firmaların maliyeti düşürme hastalıkları yüzünden kalite de haliyle düşüyor, hemen her şeyde.

Mekanik ustam bir kere bahsetmişti, falanca otomobil fabrikasında, tasarımda 1 civata eksik tasarlayan mühendislere olağanüstü ödül veriyorlarmış gibisinden. Üretilen belki yüzbinlerce aracı düşünürsen, olağanüstü bir tasarruf sağlayacağı için demişti.

Ben de demiştim ki, "Yahu usta, bırak bir civata fazla olsun, otomobilin de fiyatına 3 TL. fazla yazsınlar. Bu daha doğru değil mi?"

Firmaların maliyeti düşürme hastalıkları yüzünden kalite de haliyle düşüyor, hemen her şeyde....
Kalitenin düşmesine sebep olan Ruslardır..
80 lerde Lada Samara diye osuruktan bir araba ürettiler ve çok sattı..
Diğerleri önce buna çok şaşırdı sonra madem satılıyor bizde kaliteyi düşürelim kârı katlayalım dediler..

Ruslar durmadı Lada Niva diye jeep desen değil suv desen o da değil birşey ürettiler , millet kalitesiz , markasız olsun ama yerden yüksek olsun hastalığına yakalandı ve yollardaki SUV sayısı hatchback i geçti 🤔

Motosikleti
K 1600 GTL
Kalitenin düşmesine sebep olan Ruslardır..
80 lerde Lada Samara diye osuruktan bir araba ürettiler ve çok sattı..
Diğerleri önce buna çok şaşırdı sonra madem satılıyor bizde kaliteyi düşürelim kârı katlayalım dediler..

Ruslar durmadı Lada Niva diye jeep desen değil suv desen o da değil birşey ürettiler , millet kalitesiz , markasız olsun ama yerden yüksek olsun hastalığına yakalandı ve yollardaki SUV sayısı hatchback i geçti 🤔
Ama o osuruktan la(hon)da hiç yolda kalmıyordu keçi gibi her yolda gidiyordu...😂😂 Bu yazdıklarım bir yerden tanıdık geliyor mu??

Son düzenleme:
Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Ama o osuruktan lada hiç yolda kalmıyordu keçi gibi her yolda gidiyordu...😂😂 Bu yazdıklarım bir yerden tanıdık geliyor mu??
Bizim arkadaşın rahmetli babası Hürriyet'in ulaştırma şefiydi. Eskiden internet yok, acil haberde v.s. muhabirler yolda basın kartı olan araçla basa basa giderdi. Bunlarda da opak renkli bir Lada Samara vardı; o renk Türkiye'de hiç yok. Diyoruz ki bu arabada bir tuhaflık var. Meğerse araç üzerinde gelen motor 2106 bloğu ile hazırlanıp fabrikada kalmış bir 150bg makine varmış. Bu araçla non-stop tapagaz Erzurum'a gidip yolda sadece benzin ve çiş molası verdiklerini biliyoruz. 140-150 giderken bile yol tutuşu süperdi.

Konfor sıfır; klima yok + koltukların sadece sırtı yatıyor ve ileri geri gidiyor. 5 vites ama son vites öyle uzun ki bitmiyor. Radyo sonradan takıyorsun. Kapılarda hoparlör yeri falan yok. Camlar manuel. En lüks özellik kalorifer desem anlaşılır sanırım.

Velhasıl kelam, bir malı alırken ihtiyacı belirlemek çok önemli... Misal sadece evden işe gidiyorsun, hiç zorlu bir rotan yok, mesafen de git gel 50km. Yıl içinde asla uzun yol yapmıyorsun. Günümüz şartlarında alınacak en mantıklı araç tipi ne olur? Ondan sonra da marka model bazında bakmak lazım. Mesela diyorlar ya "aşağıya kamp sandalyesi bile sığıyor" benim motorda öyle bir ihtiyacım yok ki :D

Markanın kalitesizliği size sattığı ürünün kısa sürede bozulması ile ölçülemez.
Marka sattığı malın arkasında durmaz ise kalitesizdir.
Yamaha genel anlamı ile satış sonrası hizmetlerde diğer japonlardan kat kat üstün bir marka değerine sahip.
Sizin anlattığınız mevzuda sorununuz çözülmüş yani yamaha üzerine düşen görevi yapmış.
Zaten 2 sene garanti mevzusu daha çok üretim hatalarını düzeltmek amacıyladır.

Motosikleti
xmax
Markanın kalitesizliği size sattığı ürünün kısa sürede bozulması ile ölçülemez.
Marka sattığı malın arkasında durmaz ise kalitesizdir.
Yamaha genel anlamı ile satış sonrası hizmetlerde diğer japonlardan kat kat üstün bir marka değerine sahip.
Sizin anlattığınız mevzuda sorununuz çözülmüş yani yamaha üzerine düşen görevi yapmış.
Zaten 2 sene garanti mevzusu daha çok üretim hatalarını düzeltmek amacıyladır.
Ben sorun çıkmaması adına yamaha aldım. Gidip Cf'de alabilirdim, fakat kışı bunla geçirip yaza doğru satıp araba alacaktım.
Şimdi bloğu işlemli motoru piyasanın 30 40 bin lira altına vereceğim.
Bundan sonra da yamaha falan bulaşmam.

Motosikleti
Mondial Grumble
Ben sorun çıkmaması adına yamaha aldım. Gidip Cf'de alabilirdim, fakat kışı bunla geçirip yaza doğru satıp araba alacaktım.
Şimdi bloğu işlemli motoru piyasanın 30 40 bin lira altına vereceğim.
Bundan sonra da yamaha falan bulaşmam.
Yani satma anlamında dediğiniz doğru ama bence motorları al sat aracı olarak görmemek lazım. Hatta bence al sat aracı da değiller. İhtiyaç anlamında kışı geçirmek diyorsanız problem yok tabi.

Motosikleti
Motorsuz
Yani satma anlamında dediğiniz doğru ama bence motorları al sat aracı olarak görmemek lazım. Hatta bence al sat aracı da değiller. İhtiyaç anlamında kışı geçirmek diyorsanız problem yok tabi.
Türkiye'de para kolay kazanılmıyor ya insanlar o yönünü düşünmeye itildi knk

2017 Tracer 700 kullanıyorum. Son zamanda bir ses geliyor. İnternetten araştırdığıma göre debriyaj tası ses yapıyormuş ve bu kronikmiş. Şimdilik böyle gidiyor... Yamaha için üzücü.

2017 Tracer 700 kullanıyorum. Son zamanda bir ses geliyor. İnternetten araştırdığıma göre debriyaj tası ses yapıyormuş ve bu kronikmiş. Şimdilik böyle gidiyor... Yamaha için üzücü.
debriyaj tas sesi özellikle yüksek kilometre bazı motorlarda oluyor , sürüşe engel bir durum söz konusu değil , debriyaj yaylarını sertleştirince yada tası tarağı değişince kesebiliyor , genelliklede rölantide ses üretir..

Türkiye'de para kolay kazanılmıyor ya insanlar o yönünü düşünmeye itildi knk
kusura bakmayın ama aracı yatırım olarak görürseniz zarar edersiniz.
dünyanın hiç bir ülkesinde satın alınan aracı aldığı fiyata veya biraz altına satma diye birşey yok.
Tüm dünyada sıfır alındığı gibi ikinci ele düşen ürün en az %25 aşağı satılır.
Bizim ülkemiz o konuda çok enteresan

Motosikleti
Dominar 250
dünyanın hiç bir ülkesinde satın alınan aracı aldığı fiyata veya biraz altına satma diye birşey yok.
Megane 4 sıfırını geçen ay orta paket 1.500'e verdiler. Aynı aracın 20-30 bin km binilmiş halini bu fiyattan ittirmeye çalışıyorlar, hem galeriler hem bireysel satıcılar.

debriyaj tas sesi özellikle yüksek kilometre bazı motorlarda oluyor , sürüşe engel bir durum söz konusu değil , debriyaj yaylarını sertleştirince yada tası tarağı değişince kesebiliyor , genelliklede rölantide ses üretir.no
Tasın ses yapması,motora zarar verir mi?
Yüksek kmli diğer japonlarda bu sorun var mı?
Bmw,ducati,aprilla bunlarda durum nasıl

Motosikleti
Motorsuz
Ne alaka reis ne alakaaa adam 0 cf moto alıp %50 altına satmak yerine 0 yamaha alıp %25 altına satmayı düşünmüş sadece ondan bahsediyoruz

Motosikleti
D400
Ne alaka reis ne alakaaa adam 0 cf moto alıp %50 altına satmak yerine 0 yamaha alıp %25 altına satmayı düşünmüş sadece ondan bahsediyoruz

dün motomania paylaşmış dogrulugunu teyit etmedim ama cfmoto 380 bine sattığı bir motora kampanya yapmış 260'a bırakıyormus sıfırını.

1 sene önce de nk250 vs. 180 binlerden 130 bine düşürmüştü bi anda.

Çin alıyorsanız ölü fiyatına satmaya razı olmanız lazım. Cruiser hariç, çin cruiserlar inadına fiyatı düşürmüyorlar ellerinde patlıyor.

Sadece çin değil tabi. sınıfı 320k civarı olan Dominar 400 motorlarda 2023-2024 model daha 10 bin km olmamışlarını tertemiz 170 e alıyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar