Arkadaşlar merhaba,
Durumum biraz karışık, desteğinize ihtiyacım var
İki senedir CBR250R kullanıyorum ve artık ne hız olarak, ne güven hissi olarak tatmin etmiyor. Başlangıç motorum olduğu için ikinci el almıştım, o da bir sürü sorun çıkardı başıma, önceki sahibi pek iyi bakmamış. Bıktırdı bir yerden sonra. Sıfır motor bakıyorum bir süredir.
Racing de istemiyorum artık, sport-touringde aklım hep. Artçılı binişlerde hanım işkence çekiyor CBR'da, bir sonraki bari rahat olsun da uzun soluklu sağa sola gidelim istiyorum. Fakat günlük kullanımda İstanbul trafiğinde eziyet olmasın, kendi başımayken de ara sıra gazlayabileyim hevesimi alayım istiyorum. Çok şey istiyorum
Önce Diversion beğendim, ABS'lisi gelmiyormuş ülkeye. CB650F beğendim, fuarda hatuna denettim rahat edemedi. Öyle birkaç tane denedik, hiçbiri tam olmadı.
Derken rahat edemez diye düşündüğüm FZ8'de çok rahat etti, ama tabii durduğu yerde sele konforuna baktı sadece. Okuduğum ve duyduğum kadarıyla FZ8'in kronik bir sert süspansiyon problemi varmış. Kimi yerler de diyor ki 2013 ve sonrasında bu çözülmüş. Hala devam ediyor mu bu, 2014+ model kullanıcılarından destek alabilir miyim? Şöyle bir 500-600 km. (molalı da olsa) yol yaptırır mı artçıyı bıktırmadan? Arada şehir içi trafiğinde aradan geçemez halde dur-kalka girersek cayır cayır yanar mı, yoksa idare eder mi?
Diğer seçenek VFR800X ama 5.000 TL daha verecek durumum yok pek bu ara, FZ8'e bile zor çıktım. Günlük şehir içi kullanımda da biraz fazla büyük ve ağır gibi geldi. Sıfır alınca da en az 5 sene keyfini süre süre severek bineyim istiyorum, memnun kalmayıp seneye tekrar al-sat uğraşmaktan korkuyorum.
Ne diyorsunuz? Teşekkür ederim şimdiden.