Yani hocam daha açık olursanız memnun olurum. Sonuçta sizin tecrübelerinizi dinleyerek bir karar vermek istiyoruz. Mesela siz orjinal egzoz ile mi kullanıyorsunuz? Yada değiştirdiniz mi? Değiştirdiyseniz egzozu anlatabilir misiniz? Marka, fiyat, performans, ses, tedarik edilebilecek yerler gibi.
Ben eski motorum fazer 6'da da Yoshimura Trioval kullanıyordum. Fazer 8 aldığımda da yine Yoshimura (R77 Carbon) tercih ettim. Ayrıca performans hava filtresi tabi. Kimileri de Bros kardeşler takılır. Gayet gürdür. Kimisi Akrep takılır. Gayet serttir.
Fazer 6, R6, 600RR, litrelikler, veya F kasa 4 silindir kardeşlerde egsoz markalarına göre seste büyük değişimler meydana geliyor. Fakat Fazer 8'de marka modeller arası çok az farklar oluşur. Yalnızca, markaların kendi DNA'larını taşıyan ses tınısı değişimi var. Akrapovic'in desibeli yükseltir. Devir yükseldikçe incelir. Yoshimura'nın ses desibeli Akrapovic'ten bir tık alttadır, fakat alt devirde de üst devirde de tok ses çıkarır. Twobros ve LeoVince desibelleri en yüksel olanlardır. Fakat yüksek devirlerde cırlayan bir ses karakteri vardır, fazla incelir. Mivv'i şimdi hatırlamıyorum ama imkanım olsa bir Remus takmak isterdim. Şahsen aşık olmuştum sesine. Aşırı tok ve homurdanan bir sesi vardır.
Fiyatların ne durumda olduğunu bilmiyorum ama pahalıdan ucuza sayarsak sanıyorumki Akrep-Twobros-Yoshi-Leo diye gidiyor olabilir.
Performans derken neyi kastettiğini anlamadım. Tedarik olarak da ben yurt dışından tedarik eden kişisel çalışan birinden satın almıştım. Bu tarz birini bulamaz veya yurt dışından kendin tedarik edemezsen motosiklet bayiilerinden talep edebilirsin. maliyeti biraz daha artacaktır.
Bu söylediklerim Fazer 8 için geçerlidir. Diğer marka ve modellerde değişkenlik gösterecektir...