slm birader, senle aynı durumda olan birisi olarak motor egitimine baslamadan oncede yazmıstım sana, simdi 4 dersi bitirdim motorda ve fikrimi paylasiyim istedim, araba surebiliyorum ve bisikleti biliyorum, 1 kereste de antalyada birkac saatligine kırık dokuk bir scuter kiralamisligim var,
ders 1, giydik bir mont, taktik bir kask, giydik eldiven, altta takım elbisenin alti kumas pantolon, ayakta iskarpin, oturdum 98 model xj600n 68 beygir bir motorun uzerine, bu gaz bu debriyaj bu on fren bu arka fren falan derken ilk ders dur kalk egitimi yaptım biraz, sonra plastik dubalar koydu ve sag sol yaparak aralarindan gectim ama gaza basamıyorum, bastigimda ziplıyor motor, motorun rolanti gazı ve 1. viteste gidiyorum, derken her seferinde dubalarin arasini acti iyice manevra yapmam gerekti derken yavasım ya ve bisiklet surebiliyorum ya gaz yok fren yok rahat rahat yapıyorum, sonra 1. vites 2. vites fren, sonra tekrar kalkıs , 2. vites fren derken 1 saatlik sure bitti ve ilk ders bitti
2. ders, giydik kaski montu eldiveni, bu sefer akıllandik, biraz sert bir ayakkabi ve kot pantolon ile geldik, ben bos bir alanda egitim yapacagiz sanırken adam aldı arabaya gecti onden git dedi, saga don sola don diyerekten arkadan beni yonlendiriyor, ben de onden gidiyorum derken trafige cıktım resmen, ama gaz olayını anlamamisim halen, motoru durdurdugumda kaldirmak sorun oluyor hele hele kalkarken donus de yapıyorsam al basına belayı, allahtan sırtımda kursiyer yazısı var millet yanasmıyor, bir arabanın altında kalırdım yoksa, verdik yonumuzu dag bayır tenha yollara, yavas yavas 1-2-3-4-5-6 6-5-4-3-2-1 sonra tekrar derken onun alıstırmasini yaptık, gecti 1 saat daha
3. ders geldik giydik montu, ya arkadas ne kadar adiymis bu montlar egitim icin kullanılan anca bu kadar olur diyoruz tabi, kaskı begenmiyoruz falan, egitmen alman ve ben almanca bilmiyorum, kafam dank etti, en sonunda, ben kalkısımı neden gazla ayarliyorum ki debriyajla ayarlayım dedim ve o sorun bitti, sehirler arasi yola cıktim 80-100-130 kırmızıda dur yesilde don gec falan filan derken baktik oluyor bu is, motoru nasil yatıracagimi bilmiyordum, duz yolada giderken sag sol oynayarak gelistirmeye ugrastım, en buyuk problem de orda zaten,
4. derste otobana cıktim, motorcularin takıldıgı dag bayır yerlere cıktım falan derken yatırma isi de tamam gibi bisey, bu arada 4. derse geldigimde bir baktim benim motor yok, herifin oglu almıs, markasini anlamadim yamaha-suzuki yazıyor valla, ortak yapımmıdır nedir, 25 beygir bir choopper var, dedim ben bunu suremem, ama oturdum uzerine gayet rhaat da surdum, sadece donuslerde zorlandim, neden se zor donuyor bu meret,
5 dersi yarin birgun artık keyfini cıkarmak icin alacagim ve bu egitim isi bitecek benim icin, hondanın temel egitimi de 5 saatlik bir surus dersiymis, aynı anladigim kadari ile
anlayacagin samsunlu kardesim motoru ogrenmek cok kolaymıs ama bu cok basit, onemli olan tecrube, o da kendi motorun olmadan olmuyor
bende senin gibi yapacagim artık donunce tr ye, gidecegim istanbula motoru alıp, memlekete gidecegim, asil tecrubeyi de o yolda yasayacagim, cok buyuk bir risk belki ama tıngır mıngır yapacagiz artık, herkesin memleketinde 50 tane satilik fezer bulunmuyor

fazer alınca da benim memlekete kadar getir demek te olmuyor
fazerini dizginlemek konusunda basarılar diliyorum, bize de nasip olur insallah
Arkadaşlar merhaba ben samsundan aranıza katılan hayatında daha pejo motora dahi binmeden 2006 model bir fz6 fazer satın alan bir arkadaşınızım motor çok güçlü ama onu dizginleyeceğim... Aslında ne yapmam gerektiğini dahi bilmiyorum ama sadece sesini dinlemek dahi bana yetiyor