HaYaLeT01 paylaşımların için teşekkürler
beni de heveslendirdin ben de birkaç yorum yapmak istiyorum

hiç bir iddiam ispat çabam yok sadece samimi fikirlerimi ifade etmek istiyorum.
Fz6 Fazer ile 1 ayı devirdim henüz çok yeniyim ama deneyimlerimi paylaşarak yeni almayı düşünen arkadaşlara faydam dokunabilir umarım.
Hikayemi anlatmaya başlıyorum:
Öncelikle motorum 2007 model 98hp (2006 dan kalan 2007 trafik çıkışlı)
Benim 3. yılım ve 3. motorum. İlk er6n sonra gt250 ve şimdi fazer. Aynı motorla 1 yıldan fazla gitmek nasip olmadı inş. bu kalıcı olur

.
Er6n ilk motorum olduğu için beni ürkütüyordu 72 Hp'lik gücü. Alıştıktan sonra bile gücü gereksiz fazla geliyordu. Tamamen çıplak olmasından dolayı 150km/h hızlarda bile beni çok rahatsız ediyordu. Beni korkuttuğu ve gereksiz büyük olduğu için biraz da maddi sebeplerden ötürü satmıştım hem de kötü zarar ederek.
Gt 250 ile fazeri kıyaslamaya girmiyorum o geçiş motorum olmuştu.
Maddi açıdan rahatlayana kadar beni çok güzel idare etti sağolsun ama içimdeki bitmek bilmeyen uzama tutkusunu tatmin edemiyordu tabiki :mrgreen:
En sonunda Fazere kavuştuk şükür. Almadan önce baya bi araştırdım, videolarını izledim yorumları okudum. Başıma geleceklerin farkındaydım yani :cherry: Demek istediğim benim gibi çok tecrübeli olmayan bir motorcunun bu gücü kaldırmakta zorlanacağını biliyordum. Ama herşey kendinin limitlerini bilmekle alakalı sınırları zorlamamak lazım asla. Allahtan biraz tırsık biraz da temkinliyimdir fazla zorlamam şartları.
Er6n ile en fazla 150 görmüştüm. Fazeri teslim aldığım gün 1-2-3 hoop 150 deydim

. İster istemez motor hızlı gidiyor yolu buldumu

. Bunun en kötü yanı hızı hissettirmemesi. Göz açıp kapayıncaya kadar 150-160tasın. Şimdi tecrübeli abilerimiz daha kaliteli motorları kullanmış olan arkadaşlarımız öyle bişi yok çok sarsıyo yol tutuşu kötü gibi yorumlar yapabilirler ama benim kendi tecrübem ve kullandığım motorlar ortada. Bildiğim kadarıyla kıyaslayabiliyorum ancak

.
Motor gerçekten bahsi geçtiği gibi çok seri, hatta o kadar ki vitesleri bir türlü ayarlayamıyorum. Yani şöyle ki 1de hızlıca kalktınız 8000devirde 2ye attınız aynı ivmelenmeyi devam ettirip 3 attınız ee hız ne oldu bu arada? coştu gitti 150leri buldun. e daha 3 vites daha var

demek istediğim agresif kullanımda ilk vitesteki ivmelenme neyse 2-3-4-5 hepsinde aynı ivmelenme var ve bastıkça daha da bas diyor alet, buna kanmamak lazım

yerine göre sakin ve ekonomik kullanmak için hızlıca 2-3-4-5-6 yapıyorum. 60 kmde bile çekiş çok düşmesine rağmen 6. viteste gidebiliyorum. Tabi 6. viteste 60 km ile giderken gazlayınca sıradan bir araba gibi ivmeleniyor. Çat çat iki vites küçültünce yine ok gibi fırlamak mümkündür

. Tabi burada benim tabirlerim biraz abartı gelebilir çünkü boyumuz belli tecrübemiz belli, amatör olarak yazıyorum bunları.
Frenler eski motorlarıma göre oldukça iyi. Viraj kabiliyetini söylemeye gerek yok. 180lik arka lastikler oldukça güven veriyor. Hele bir de gt250nin sert hamurlu lastiklerinden sonra lastik yere resmen yapışıyor diyebilirim

Gt 250 de yatmaya çok korkardım şimdi az korkuyorum çünkü yollarımızın durumu malum. Hiç korkmamak için pistte sürmek lazım. Bir de motor frenini çok kullanırdım gt250 de. Vitesi küçülttün mü fren mesafesi baya kısalırdı. Ama Fazerde diyelim 3. vites 6000 devirde frene gireceksiniz. Hemen 2 ye düşürünce vitesi devir yükseliyor ya aniden işte o anda arka teker bir anlık pati yapıyor kıçı yalpalıyor hemen topluyor kendini sonra. Bu güven sarsıyor. Düzlikte çok problemli olmasa da hemen viraja yatacaksanız oldukça ürkütücü bir durum. Gerçi artık buna da alıştım yapmıyorum ani vites küçültmeler. Gt250nin frenleri biraz zayıf olduğu için bu yöntemi kullanmaya baya alışmıştım.
Demekki motora göre sürüş tarzı benimsemek gerekiyormuş.
Motorun ağırlığı benim için problem olmuyor, boyum 1.80 ve yavaş manevralarda dengede tutmak için ekstra çaba gerekmiyor. Tek sıkıntım yavaş hareketlerde gaz hassasiyetine tam olarak alışamadım. bu da zamanla gelişiyor.
Orjinal egzosun görüntüsü çok hoşuma gidiyor sesi de beni tatmin ediyor. Tek merakım giderken dışardan nasıl duyuluyor? Bi ara video kaydı filan yapmam lazım. Araçların arasından genelde çok devirli geçmemeye şoförleri ürkütmemeye çalışıyorum. Umarım başarıyorumdur çünkü birkaç sefer araba kullanırken, yanımdan geçen spor motorlar tarafından yerimden hoplatıldım çok kötü bi his
yakıt tüketimini hesaplamaya çalıştım
uzun yolda 150-190 karışık kullanımda 100km de 5.5 lt civarı
şehir içinde çok olmasa da agresif kullanımda 100km de 5.7 çıktı dün ölçtüm.
uzun yolda 120-150 arası 4.5e kadar düşeceğini tahmin ediyorum.
işini bilen bir artçı ile yolculuk gayet rahat onun keyfi nasıl sormadım ama beni rahatsız etmiyor. ama yoğun trafikte artçı ile gitmek yorucu oluyor. Gt250 de yolcu tutamağı olmadığı için tüm yük bana biniyordu. Artık kendimi elletmiyorum arkayı tut diyorum
Evet şimdilik aklıma gelenler bunlar her türlü soruyu yanıtlamaya hazırım.
Kusurumuz olduysa affola...