eee kimse yokmu cevap verecek ?
ruhsattan bg gücüne bakarak anlaya bilirsin. ben öyle yapmıştım gerçi bg yazmıyorlar artık kw cinsinden yazıyorlar.98 hp olanlar 71 kw olması lazım
eee kimse yokmu cevap verecek ?
selam arkadaşlar,
bu fazerlerin 98 beygir olanlarını var, ancak birde 72 beygir olanlarını nasıl anlarız.
ş.içi 9-10 litre yakması normal.daha agresif kullanıldığında daha da çok yakıyor.ancak düşük ve sabit hızlarda kullanıldığında 7 lt ye düşebiliyor.
Arkadaşlar FZ6 almayı düşünüyorum.. Ama bir kaç sorum olacak.. Kronik sorunları nelerdir ? ve şehir dışı yani uzun yolda 100 km de ne kadar yakıyor ? Yani can sıkacak bi motor mu değil mi ? Topiği fazla okuyamadım kusura bakmayın... Rica etsem kısa bi açıklama yapabilir misiniz ?
bu motorun tek kronik sorunu tps sensörü oda 200 ytl ,benzin sarfiyatından korkma basmazsan km de 150-200 kuruş arası yakıyor basarsan 250 kuruş civarı oluyor ,performansı r6-600 rr aratmayacak şekilde
motor gerçekten sorunsuz ve performaslı tek eksiği racing motorlar kadar yakışıklı değil ,ortamlarda fazla ilgi çekmiyor :cherry:
motoru fazla zorlanmamışsa km önemli değilmiş ,bunların motoru çok dayananıklıymış gibi forumlarda bir sürü şeyler yazıldı çizildiben grenajlı motora bindim onun için binmek istemiyorum bana göre değil ve bana performansı çok rahat yeter.. yakıt sarfiyatı hiç ama hiç önemli değil..Km de 25 kuruş helal olsun bu motora..Hem bana daha hoş geliyo tipi bu motorun.. peki , 2. el alacak olsam kaç km e birşey önerirsiniz ? 20.000 çok mu ? Ve ben 2 sene Cbr 125 kullandım ondan sonra 1 sene dir de Falcon kullanmaktayım..Sıkıntı yaşar mıyım kontrolünde ? Sanmıyorum ama sorayım dedim...Falcon gibi bi deve ile uğraşmak zor oluyo biraz..(O da arazide zor oluyo o kadar ,asfaltta sorun yok)
Bilgilendirme için teşekkür ederim arkadaşım
ben grenajlı motora bindim onun için binmek istemiyorum bana göre değil ve bana performansı çok rahat yeter.. yakıt sarfiyatı hiç ama hiç önemli değil..Km de 25 kuruş helal olsun bu motora..Hem bana daha hoş geliyo tipi bu motorun.. peki , 2. el alacak olsam kaç km e birşey önerirsiniz ? 20.000 çok mu ? Ve ben 2 sene Cbr 125 kullandım ondan sonra 1 sene dir de Falcon kullanmaktayım..Sıkıntı yaşar mıyım kontrolünde ? Sanmıyorum ama sorayım dedim...Falcon gibi bi deve ile uğraşmak zor oluyo biraz..(O da arazide zor oluyo o kadar ,asfaltta sorun yok)
Bilgilendirme için teşekkür ederim arkadaşım
motoru fazla zorlanmamışsa km önemli değilmiş ,bunların motoru çok dayananıklıymış gibi forumlarda bir sürü şeyler yazıldı çizildi
ben işimi şansa bırakmak istemiyordum o yüzden 1 yıla yakın bir süre 10,000 km yi geçmemiş sağında solunda 1 gram boyası olmayan çiçek gibi bir motor aradım ve sonunda 2004 model birtane buldum ve hemen aldım 12 milyar istedi zorla 11,250 aldım .fiyatı modeline göre biraz pahallı ama bu temizlikte 98 beygir boyasız ve düşük km bulması zor olduğu için 3-5 bakmadım hemen aldım
sana tavsiyem böyle devirli motor alırken km si biraz düşük olmasında yarar var ,20,000 km deki motoru alsan 2-3 sene sen binsen kmsi 40-50 bin olur busefer ikinci elde çok zor satarsın
kullanımı gerçekten çok zevkli devirsaati 7000 e kadar senin bindiğin motorların performansında o yüzden şehir içlerinde zapdetmesi kolay fazla zorlanmazsın ,selesi yere çok yakın benim boyum 180 ayaklarım yere tam basıyo endurular gibi yüksek seleli değil
Arkadaşım çok teşekkür ediyorum soruma ve sorularıma vakit ayırdığın için.. 16000 devir 17000 devir bi motorsikletin her zaman ömrü kısa olur çok ii biliyorum..Bi enduroya, bi touringe,crusier a göre...bu önümüzde ki yaza çıkarken alıcam kısmetse nisan gibi..verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim tekrar
Fazer bakımları yapıldığı sürece motor açılmadan 100 bini devirir diye düşünüyorum.