Arkadaşlar özellikle Yamaha sahibleri kızmaca yok. Sadece fikirlerimi kimseyi kırmadan incitmeden yazmak isterim. Yamaha Dragstar 650 cc ye binmedim. Bunu baştan belirteyim. Ancak Hysoung GV 250 cc ile kağıt üzerinde teknik olarak karşılaştırma yaptım. Bu karşılaştırma fiyat/fayda oranında bir kaşılaştırma. Yoksa her zaman 650 cc lik bir motor 250cc lik bir motora üstün gelir. Lakin, Hyosung GV 250 cc lik motoru hem yağ soğutma; hemde hava soğutma sistemi var. Burada 1-0 Hysoung galip. Oysa Yamaha Dragstar 650 cc de ise sadece hava soğutma var. İkinci özellik Hyosung motor teknolojisinde 250 cc lik DOHC karakteristikli motora 8 sübab (valve) takarak ekonomik motor büyüklüğünde yüksek performans ve güç almış. Yamaha ise yaklaşık Hysoung GV 250cc ye göre 3 kat büyük olan motor bloğuna sadece 4 sübab (valve) takmış. Sübabları yarı yarıya az. Skor 2-0. Hysoung bu 250 cc lik motordan ekonomik şekilde 28 Hp güç ve yüksek tork alıyor. Oranlama yaparsak 650 cc lik bir motorda en az 72 HP güç almak gerekir ki (mesela Hysoung GV650) Yamaha sadece 40 Hp güç üretebilmiştir. O büyüklükteki motor bloğuna göre az. Skor 3-0. Yakıt tüketimi konusuna gelince Hysoung GV 250cc 2.5lt/100 km iken Yamaha 4.0/100km veya üzeri olmakta. Skor 4-0. Satış fiayatına bakarsak Hyosung GV 250cc 8000 Ytl herşey dahil. Yamaha Dragstar 650cc 14750 ytl. Skor 5-0. Burada hiç sürüş keyfinden falan bahs etmedim. Sadece Sanayii ve Ticaret Bakanlığı'na ithalatçı firmaların beyan ettiği satışta kataloklaarında kullandıkları teknik motor değerlerini karşılaştırarak yaptım. Sonuç
Hysoung GV250cc -Yamaha Dragstar 650cc 5-0 Hysoung galip gelir.
Selka MT'nin heralde renkli üyelerinden biri olacağı aşikar...Sabahtan beridir bu paragrafı her konuya neredeyse yazma ihtiyacı duymuş.Yazın...Seni rahatlatacaksa 5-0 galip gelir al bir 5te benden olsun 10-0 olsun.Sürüş keyfi her şeydir,ve de güvenliği,motor keyif işidir dragstarın zevkini kullanmadıysan alamazsın,kullanırsanda o skorlarla kağıt üzerinde altındakilerle uğraşmazsın.Bence sen bir yerden bul dragstarla bir tur at ben cruiser sevmem ancak dragstar ayrı bir olaydır,kullanımı keyifli bir alettir 650 ve 1100ünü kullandım.Gv250m vardı 2 sene evvel ben memnun kalmadım.