Yakıt

Öncelikle herkese iyi forumlar.Ben motor işine 2 aydır yoğunluk verdim acemi sayılırım paramı biriktiriyorum kısmetse yakında alıyorum motorumu neyse asıl merak ettiğim konu hep benzin 5 tl felan fıstık muhabbetler ediliyor ama aklımdan hep şu soru geçiyor mazotlu motor üretilmiyormu ?

Bildiğim kadarıyla bir tane ornek var. Tahminimce agir ve maliyetli olacagi için üretimi simdilik yok.

Ducatinin var. Mazotlu motor ekonomi amaçlı üretilmez. Genelde askeri amaçlı olur. Ayrıca benzin lojistiğine gerek olmasın diye. Dizel motor devir çevirmez, max 4000 devirde soluğu biter. Turboda 1750 den önce devreye girmez... o güdük aralıkta vitesle boğuşur durursun. Titreşimi fazladır. Bir saatte böbrekte taş kalmaz. 2. Saatte böbreklerin bile düşer. Ağırdır,deh dersin gitmez,çüş dersin durmaz. Kısacası kamyona biçilen don, motorsilete uymaz.
Dizel motor çözüm değil ama elektrikli motorlar çözüm. ZERO motorları var. Turkiyeye getiren biri çıkarsa işte o ilginç alternaif olabilir...

Son düzenleme:
Merhabalar
Arkadaşlara katılıyorum.Fosil yakıtın gücünü başka birseyden küçük çaplı ya da yüksek devirli alınamıyor.Mazot işinde de benzin kadar yapılamıyor.Titreşim ve diğer ekranlar da sıkıntı.Tasarruf için küçük hacimli motorlar tavsiyedir.
Bilg.
Sayg.

Öncelikle herkese iyi forumlar.Ben motor işine 2 aydır yoğunluk verdim acemi sayılırım paramı biriktiriyorum kısmetse yakında alıyorum motorumu neyse asıl merak ettiğim konu hep benzin 5 tl felan fıstık muhabbetler ediliyor ama aklımdan hep şu soru geçiyor mazotlu motor üretilmiyormu ?

Mazot değilde tüp takılı motosikletler gördüm...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mazot fiyatı 4,60 tl.

benzinle lpg nin çalışma sistemleri birbirine tutuyor fakat o tüp kaza anında senden bir parça bırakır mı bilemem sonuçta kaporta biziz tüpte meydanda

Ahanda konu lpgye dönüyo. LPG candır. 2 yılı gecti lpgli kullanıyorum. Mazota ne gerek var.Ayrıca bırakın güvenli değil olayını. lpg tankı güvenlik vid. izleyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar