- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar, motorum (Ramzey QM200-GY enduro) bir şekilde yağsız kaldığı için ses yapıyordu. Birkaç tamirciye dinlettim, kimisi sübap, kimisi krank dedi. Sonunda birine söktürttüm. Pistonlarda yağsızlıktan biraz çizilme vardı, sekman-piston-gömlek komple değişti. Bu şekilde kullanabileceğim söylendi ama seste bir azalma yok ve içim rahat değil. Henüz 30 km. kadar kullandım, daha fazla kullanmadan krank ve parçalarını da alıp değiştirteyim mi, bu şekilde kullanırsam ileride krankla beraber silindir-gömlek takımı için de yeniden masraf yapmam gerekir mi? Krank 240 lira (bilye-dişli hariç), işçilik de 150 lira istiyorlar. 
Not: Yağsız kalma durumu da ilginç. Kontrol için gösterdiğim ustaların da söylediği gibi motor kesinlikle yağ yakmıyordu; herhangi bir yerden kaçak, damlama, sızıntı filan da kesinlikle yoktu. Ama birkaç ay içinde 2 litre yağ buhar oldu gitti. Yağ kapasitesi 1 litre, yağın azaldığını farkedip 1 litre yağı kendi ellerimle koymamdan bir ay sonra karter tapasını söktüğümüzde 1 kaşık bile yağ çıkmadı. :silent:
Not: Yağsız kalma durumu da ilginç. Kontrol için gösterdiğim ustaların da söylediği gibi motor kesinlikle yağ yakmıyordu; herhangi bir yerden kaçak, damlama, sızıntı filan da kesinlikle yoktu. Ama birkaç ay içinde 2 litre yağ buhar oldu gitti. Yağ kapasitesi 1 litre, yağın azaldığını farkedip 1 litre yağı kendi ellerimle koymamdan bir ay sonra karter tapasını söktüğümüzde 1 kaşık bile yağ çıkmadı. :silent: