Yağa benzin karışıyor

Merhaba iyi forumlar. 25 binde Spontini 110 scooter var bu sabah egzosdan beyaz duman gelinde kontrol ettim ve yağa benzin karıştığını farkettim. Net bir şekilde benzin kokuyordu. Bu zamana kadar bakımlarını aksatmadım. bu sizce neden kaynaklanıyor olabilir?

Yağ segmanlarından olabilir, yağı yanma odasına benzini de alt tarafa kaçırıyor olabilir.

Yağ seviyesinde artış gördünüzmü?
aman aman yok ama bir miktar artış var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yok onunla ilgili değil, eminseniz karıştığına söküp bakılması gerekecek. Motorda performans kaybı varmı bu arada
Eminim hocam birkaç kişiye koklattım hazneden çektiğim yağı benzin kokuyor dediler. Motorda performans kaybı farketmedim.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Blok yada gömlekte bir çatlama olabilir. Zaten benzin-yağ karışıyorsa motosikletin harareti de artar, yağ özelliğini de kaybeder. En acil vakitte servisine götür. Muhtemelen sağlam bir rektefiye görecek motor.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
zamanında kawasaki er-5 te başıma gelmişti. karbüratör şamandırası arıza yapmış ve yakıtı kesmemişti. benzin emme manifolduna, manifolt dan motor havalandırma borusu yoluyla motora bir iki saat içinde 3 lt kadar benzin karışmıştı. motordan 6 lt benzin yağ karışımı boşalttım.

ama senin motor enjeksiyonlu sanırım.

zamanında kawasaki er-5 te başıma gelmişti. karbüratör şamandırası arıza yapmış ve yakıtı kesmemişti. benzin emme manifolduna, manifolt dan motor havalandırma borusu yoluyla motora bir iki saat içinde 3 lt kadar benzin karışmıştı. motordan 6 lt benzin yağ karışımı boşalttım.

Çok düşük ihtimal hocam eskilerinde karbüratör var ama onlarda da motor hareketiyle manifold vakumu ile açılan musluk var. motor dönmedikçe karbüratöre benzin gelmiyor. 2021 sonrası da yanılmıyorsam enjeksiyonlu.

Çok düşük ihtimal hocam eskilerinde karbüratör var ama onlarda da motor hareketiyle manifold vakumu ile açılan musluk var. motor dönmedikçe karbüratöre benzin gelmiyor. 2021 sonrası da yanılmıyorsam enjeksiyonlu.
Evet enjeksiyonlu diye biliyorum

Motosikleti
Ns200 15"
Yakıt aşırı zengin karışmadığı sürece kartere kolay kolay inmez, segmandan ötürüde böyle bir durum kolay kolay yaşamazsınız çünkü bu durumda ciddi derece yağ yakması gerekir veya motorun üflemesi gerekir. Kendi Spontinimi yeni revizyon ettim, çok bir masraf çıkmaz revizyonda fakat kranka ve üst kapağa zarar vermeden silindir veya yakıt hattındaki problemi çözmelisiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar