Yağ vizkozite seçimi

Merhabalar, bu güne kadar hep 10w 40 yağ kullandım. İsim vermeyim ama piyasadaki en iyi markaları kullandım hep.
Kuryede kullandığım motorum an itibari ile 16 bin km ye geldi. Ancak motordan gelen sürtünme sesleri artık kulağımı tırmalıyor. 10 bin km den sonra yavaş yavaş artmaya başladı. Bir çok motor eskittim hepsinde böyle başladı. Acaba daha kalın bir yağ mı kullanmalıyım? 15w 50 gibi? Ama kış aylarına giriyoruz ankara bölgesinde bu yağ problem yaratır mı?

Kalın yag kullanmak var olan sorunu ortadan kaldıramayacak sadece maskeleyecek. Yağ vizkozite cizelgesinden bakarak karar vermeniz daha dogru olur.

Kullandığın bütün motorlardan 16.000 km civarında böyle sesler geliyorsa çareyi yağda falan arama :)

başstaki rakam kışın soguk çalısmayı kolaylastırıyor yani sen 10-40 yerine 5-40 kullanmalısın.

Kullandığın bütün motorlardan 16.000 km civarında böyle sesler geliyorsa çareyi yağda falan arama :)

Şahsi olarak kullandığım xmaxım 97 binde herhangi bir sorunu yok. Ama iş için kullandığımı haliyle hırpalıyorum biraz. Günde 12 saat çalışınca böyle olması normal bence.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:38 ----------

Kalın yag kullanmak var olan sorunu ortadan kaldıramayacak sadece maskeleyecek. Yağ vizkozite cizelgesinden bakarak karar vermeniz daha dogru olur.

Aslında kitapçıkta da 15 40 veya 15 50 yazıyordu tam hatırlamıyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Birde en kaliteli diye aldığınız yağlar motorunuz uygun olmayabilir. Mineral - sentetik hangisi uygun? Mineral kullanan motor pek sentetik sevmez. Genelde viskozite aralığını biraz geniş tutarlar. İklimsel olarak viskoziteyi biraz o aralık içinde kendin ayarlayabilirsin. Adana ile Ankara sıcaklıklar açısından baya farklı çünki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar