yağ seviye olçümü yaparken

ayk

herkeze merhaba benım merak ettiğim konu motorun yağ seviyesini olcerken yağ cubuğunu vidalayıpmı bakıcaz yoksa vidalamadanmı bu konuda net bi bilgi bulamadım

Bir Honda kitapçıgında "vidalamadan bakın" diyor.
Büyük ihtimal senin motorda da öyledir.

Hyosung'larda yağ çubuğu yok, bir pencereden bakıyorsunuz motoru tam dik tutarken.. -turgut

Suzuki, Hyosung, BMW ve bir iki markada pencere var koalyca seviyesine bakıyorsunuz. Pencere olmayanlarda ise ben ustaya sorduğumda vidalayıp bak dedi.

ayk

vidalayıp bakarsak benım motorda fazla yağ var ama vidalamadan bakarsak seviye normal acaba hangisi doğru

Ya Mİktari Kadar Koyduysan Motorunda DÜzenlİ İse Pek De Gerekmez Ama DÜzensİz Motorun Varsa Arada Bİ Kontrol Et Ben YaĞ DeĞİŞİmİne Kadar En Fazla 2 Veya 3 Defa Kontrol Ederİm

ayk

sorunda orda nası kontrol edicez vidalayıp mı vidalamadan mı
sen nası kontrol ediyosun vidalayıpmı yoksa vidalamadanmı

Vidalamadan bakılması mantıklı gibi geliyor Kitapçığı varsa yazar.çubuğun vidalanması sırasında yağ çubuğun ucunda dalgalanma yapar ve yukarı seviyede gösterebilir.Vidalamadan baktığında yağ seviyesi çubuğun alt çizgisinin üzerindeğse sorun yok.

vidalayıp bakarsak benım motorda fazla yağ var ama vidalamadan bakarsak seviye normal acaba hangisi doğru
vidalamadan bakman doğru.

Son düzenleme:
Suzuki, Hyosung, BMW ve bir iki markada pencere var koalyca seviyesine bakıyorsunuz. Pencere olmayanlarda ise ben ustaya sorduğumda vidalayıp bak dedi.

Benım orjinal çinlide de pencereli gösterge var....

Ayrıca bi de yağ cubuguda mevcut...

bende ustaya sordum altan motordaki taner abiye vidalamadan bakman doğrudur dedi! bilgin olsun :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar