Yağ seçimi

Arkadaşlar yıllardan beri 10-40 castrol yağ kullanıyorum bana bir sorun yaşatmadı ama bi arkadaşım tavsiye etti 20-40 kullan daha verimli olur dedi denemelimiyim yoksa 10-40 tan devammı etmeliyim? (motor 150cc)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Arkadaşlar yıllardan beri 10-40 castrol yağ kullanıyorum bana bir sorun yaşatmadı ama bi arkadaşım tavsiye etti 20-40 kullan daha verimli olur dedi denemelimiyim yoksa 10-40 tan devammı etmeliyim? (motor 150cc)
motorun kullanıcı kitapçığında yağ özelikleri yazar, kitapçıkta 10-40 yazıyorsa 10-40 kullanacaksınız.

Bir yanlışlık olmalı. İklim soğudukça daha düşük rakamlar kullanılır zaten.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Motor yağından memnuniyet ya da memnuniyetsizliğinizi nasıl ölçüyorsunuz?(Genel soru)

10-40'tan neden vazgeçme niyetin var? Öneriyi yapan arkadaşın vasfı nedir? Düz kullanıcı mı? Yoksa birden fazla yağ çeşidini aynı motosiklette test etmiş sonuçlarını görmüş bir yetkili mi?

Motor yağından memnuniyet ya da memnuniyetsizliğinizi nasıl ölçüyorsunuz?(Genel soru)

10-40'tan neden vazgeçme niyetin var? Öneriyi yapan arkadaşın vasfı nedir? Düz kullanıcı mı? Yoksa birden fazla yağ çeşidini aynı motosiklette test etmiş sonuçlarını görmüş bir yetkili mi?
İkimizin motoruda 150 lik onun motor 1 saatte aşırı ısınıyorsa benim motor 10 dk da yüksek sıcaklığa ulaşıyor sordum 20-40 yağ kullanıyorum dedi o yüzden geç ısınıyor dedi mâlum yaz aylarındayız sizinde fikrinizi alıp yağ degişimini yapmak istedim 10-40tan devammı etmeliyim

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
İkimizin motoruda 150 lik onun motor 1 saatte aşırı ısınıyorsa benim motor 10 dk da yüksek sıcaklığa ulaşıyor sordum 20-40 yağ kullanıyorum dedi o yüzden geç ısınıyor dedi mâlum yaz aylarındayız sizinde fikrinizi alıp yağ degişimini yapmak istedim 10-40tan devammı etmeliyim
150'lik ama Aynı marka aynı model mi? KM'ler birbirine yakın mı yoksa çok fark var mı? Aynı disiplinle aynı yollarda aynı hızlarda mı kullanıyorsunuz? Isı ölçümünü nasıl yaptınız? Hararet göstergesi mi var? Yoksa hava soğutmalı mı?

Bunun için tüm değişkenleri ortadan kaldırıp bir sonuca ulaşmak lazım...

150'lik ama Aynı marka aynı model mi? KM'ler birbirine yakın mı yoksa çok fark var mı? Aynı disiplinle aynı yollarda aynı hızlarda mı kullanıyorsunuz? Isı ölçümünü nasıl yaptınız? Hararet göstergesi mi var? Yoksa hava soğutmalı mı?

Bunun için tüm değişkenleri ortadan kaldırıp bir sonuca ulaşmak lazım...
Hava soğutmalı. blok tipleri aynı. km farkı var benimki 3400 kmde onunki 15 binde. Aynı anda marşa bastık aynı yolu geldik benimki cayır cayır yanıyodu onunkine nerdeyse rahat şekilde el değiyodu

Motosikleti
Ns200 15"
Hava soğutmalı. blok tipleri aynı. km farkı var benimki 3400 kmde onunki 15 binde. Aynı anda marşa bastık aynı yolu geldik benimki cayır cayır yanıyodu onunkine nerdeyse rahat şekilde el değiyodu
Aşırı ısınmanın bir alameti fakir karışımdır, karbüratörlü ise ayarına enjeksiyonlu ise sensörlere bakılmalıdır.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şimdi blok tipleri aynı demişsin. Aynı marka aynı model diye belirtmediğine göre markalar farklı diye anlıyorum. Basitçe iki motor arasındaki tasarım farkı, grenaj takılan aksesuar vs herşey fark eder. Ama biri atıyorum 100 dereceyi görür biri 103 dereceyi. Sen diyorsun ki aynı yolu geldik. Yol hakkında bir mesafe belirtilmemiş. Ne kadar süre çalışmış olduğunu bilmesekte 20km gittiğimizi var sayalım. (Onun evinde buluşup arka sokağa yan yana gittiyseniz başka. O ısınmamış, senin motorun çalışarak geldiği için çoktan ısınmışta olabilir.) Bu aşamada herhangi bir motor bloğuna rahatça el değmesi bence imkansız. Bu işte bir terslik var. Ayrıca @Motoseverrr haklı. Tüm herşeyi yağın viskozitesine bağlamak saçma. Evhamlarından ötürü daha fazla vakit harcayacağımı sanmıyorum. Teşekkür ederim.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Şu forumun en lanetli üç sorusundan birisi sorulmuş yine. :)

Kitapçık ne diyorsa onu kullanın. Başka şeylere takılmanın manası yok.

Yağdaki küçük bir viskozite farkıyla bu kadar bariz ısı farkı olmaz , kullanım şekli , motorun karakteri veya emisyon farkları sebeptir , kilometreler düşük olduğu için arıza ihtimalini yazmıyorum..

Zaten yağ buna sebep olsa 10/40 daha incedir ve soğuk startda motoru daha az yorar..

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bunlar anlatıldı, klavye ile yazıldı. Resimler paylaşıldı, fotografla ispatlandı yetmedi videolar yüklendi. Yani arama yapmak bu kadar zor olmamamlı. Aynı konu temcit pilavı gibi dönüp dolaşıyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ooo mertcan naber ya,

bp, shell, opet hangisi daha süper başlığından sonra yağa gectin demek :d

iyi iyi,

ya bi de zincir yağı konusu çok karışık..bi ara ona da el atarsan sevinirim.her kafadan bir ses çıkıyor çunku.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar