Yağ filtresi nasıl sıkılır?

Normalde hep anahtarla söküp takabileceğim bir filtre alırdım. Bu sefer başka türlü aldım. Fakat sıkma yeri bir garip. Bu filtreyi hangi anahtarla sıkacağım? Elle sıkmam yeterli mi?

https://hizliresim.com/fjV8xD

Contasını atmasın diye yağlayıp el ile sıkmak çoğunlukla yeterli oluyor. İçiniz rahat etmezse, el ile sıktıktan sonra anahtar yahut bir aparat ile çeyrek tur daha çevirebilirsiniz.

Cevaplarınız için teşekkürler. Zincir filtrenin bulunduğu yere maalesef sığmıyor. Kelepçe ile takmak en mantıklısı. İyi günler, iyi forumlar.

Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkürler. Zincir filtrenin bulunduğu yere maalesef sığmıyor. Kelepçe ile takmak en mantıklısı. İyi günler, iyi forumlar.

Elle sıkmak çoğu zaman yeter. Elle sıkıp bir kaç km gez sonra sızıntı olup olmadığını kontrol et. Varsa elle biraz daha sık. Motor ısınacağı için biraz daha sıkılacaktır. Sızıntı yoksa sürüşe devam.

Yağ filtresini anahtarla sıkarsan sonraki bakımda kafanı çok taşlara vurursun. Motor ısındıkça conta erir ve motor bloğuna iyice yapışır.
Burada bir püf noktası var, mutlaka uygulamalısın. Kauçuklu gres alıp contaya sürdükten sonra filtreyi sıkmak çok önemli. Çoğu zaman akan motor yağından sürerler contaya ama bu yapılmamalı. O da uzun vadede contanın eriyip yapışmasına neden oluyor.
Elinle sıkabildiğin kadar sıkıp bırakacaksın. Sonraki yağ değişiminde ne demek istediğimi anlarsın.

ben elle sıkıyorum am çıkartırken anahtarla zor açılıyor :D yetiyor elle sıkmak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar