yağ değişimi

arkadaşlar 125 cc lik scooter kulanıcısıyım servisim 950ml yağ koyulacağını söylüyor scooter kullanan arkadaşlarım ve de aldığım kişi 750 ml. koymalısın diyor bilgisi olanlardan lütfen yardım birde benim makina hava filtresinin oradaki süngerlere yağ atıyor bu nedendir şu an motorda 950 ml. yağ var.750 ml. koyulacaksa hemen birazını çekeyim lütfen cevap

Aldığın kişi 750ml koymalısın diyorsa doğrudur, çünkü o daha önce öyle koydu demek... Ayrıca hava filtresi yağlı ise yağ çok geliyor olabilir... bence sen biraz yağ çek birde öyle dene (hava filtresine bir daha bak).

Motorunuzun yağ seviyesinin kontrolü için mutlaka bir yöntem vardır.
Motorunuz yere paralel vaziyetteyken Ya yağ çubuğu,ya yağ gösterge penceresi,Ya da gösterge deliği olarak kullanılan bağlantı işi görmeyen bir amaçsız civata vardır,işte o delik yağın dolması gereken seviyeyi size işaret eder.
İyi inceleyin bulacaksınız.:cat:

servise gitsene ugraşma bence. çünkü malum bizim motorlar kibar motorlar. az koyarsın fazla koyarsın ne olur ne olmaz bi tavsiye sana.... ben de de scooter var.ben öyle servise gidiyorum . castroll 4T kullan. güvenilir markadan şaşma.

GKN

şindi:)
950 çok
çok olduu için kompresyonda sıkışan yağı filtreye veriyor, üst süngerlerde kalıp ordaki kutucuklara doluyor
hatta metal plaka olan yere bile doluyodur:)
sen 750 ml koy mutlu ol:)

motor yağ çubuğuna bak ona göre koy ben 900 ml koyuyorum çünkü okadar yağ çubuğunda çizgiler var ordan içinde kaç ml azaldığınıda görebiliyorum unutma iki çizginin arasında olacak ne fazla ne eksik olacak

digi boy ben zaten castroll 4T scooter var ondan kulanıorum ama genede saolun hepiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar