yağ değişimi sonrası debriyaj kaçırması

iyi günler. dün motosikletimin yağını değiştirdim. yağ olarak motul 3000 4t motosiklet yağı koydum. akşamına motoru en ufak zorlamada rampa çıkarken veya gaz açtığımda debriyaj kaçırma yapıyor. devir yükseliyor ama hız aynı kalıyor. herkes mineral yağ kullan yoksa debriyaj kaçırır dedi. yine kaçırdı. acaba sorun debriysjdamı yoksa yağ mı seçti makine?

Motosikleti
Ns200 15"
İlk olarak kavrama ayarına baktırın eğer kavramada sıkıntı yoksa debriyaj değişimi gerekmektedir.

yağ değişimine kadar hiçbişey yoktu canavar gibiydi. yağı değiştim akşamına böyle olunca kafamda soru işareti oldu.

haftaya bidaha bi yağ değiştireyim. herzaman gittiğim motorcu motul5100 kullanıyoruz motorlara dediydi. birde onu deneyeyim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motul 5100 kullanırken 5.viteste aynı sorunu yaşıyordum, castrol'a geçtim sorun düzeldi.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Benim dominarda da oldu aynısı. Tam sentetik motul 7100 koyunca arada kaçırmaya başladı 6k devirden sonra. Debriyaj ayarıyla biraz toparladım . Sonraki yağ değişiminde tekrar 5100 koycam. Arkadaşlar söylemişti yağ seçiyor motor diye dinlemedik :D

bugün bp den castrol 10 40 aldım ve yağı değiştirdim. çekiş normale döndü.kaçırma bitti. çıkan yağ en fazla 200 km yapmıştır.çıkan yağ bildiğiniz pekmez gibi olmuş kıvam olarak. renk de zift gibi simsiyah olmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar