- Konu Yazar
bakın büyük vergilerden hepinizin haberi var ötv kdv vs.... birsürü vergi veriyoz özellikle yurt dışından gelen mallara... yaa aslında devleti anlıyom devletin amacı yurt dışından gelen ihracatı azaltarak türkiyede üretim yapmaya zorluyor yani devlet diyorki dişardan mal almayın kendiniz üretin. yanlız işin garip yarafı türkiyedeki yatırımcılarında önüne birçok engel çıkartıyor inanılmaz vergiler koyuyor yani türk insanına türkiyede üretim yaptırmamak için elinden geleni yapıyor. bakın size bir örnek veriyim yaklaşık 1.5 -2 ay önce haberlerde izledim bir türk yatırımcı bir tekstil fabrikası kurcak adam türkiyede kurmaya kalkıyor öyle bir vergi yüklüyorlarki bu yatırımcıya adamda tv ye çıktı ben dedi türkiyede vergiler çok yüksek oldugu için yeni fabrikamı bulgaristanda kurcan dedi işte buyrun sayın devletimiz kına yaksın birde o yurt dışında üretim yapacakya bu mallar bizim ülkeye girerken ötv kdv vs.. vergiler yiycek bizim 5 lira alacagımız şey olacak 8 lira yaa bu motorsiklettede öyle adamlara hem türkiyede fabrika kurdurmazlar vergileri basarlar hemde yutdışından motor alınca ötv kdv.... yaa yok dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir sistem yaa inanın biz ekonomik sistem yönünden suriye iran kadar bile olamayız adamlar bizi katlar emin olur yani devlet kısaca devlet bize diyorki denizde yüzün ama ıslanmayın
r:
r: