ya niye böyle motorlar yok

Moderatör
Buyur babacım.. Bu motor 6 ileri vites , üstelik otomatik!!! Ne acayip değil mi. Ya sizin boş vaktiniz çok ve eğlenecek yer arıyorsunuz yada gerçek bir ruh hastasısınız.. Bahsettiğiniz motorların otomatiği olsa ne olacak? Kendinizi vitesli motor kullanacak kadar yeterli görmüyorsanız hiç bulaşmayın derim. Belediye otobüsü kadar zevkli değil!?? inanın bana.

Hemşo sen neden bu kadar agresifsin? Bende onu çözemedim. Kızılacak yada ruh hastası gösterecek bir konu veya soru değil. İnsanlara belediye otobüsü tavsiye edecek kadar hiç değil.

SEnin aradığın şey tam olarak OTOMATİK bir NAKED seçeneği ve bunun tam karşılığı da APRILIA MANA 850 ve 13 bin euroluk etiketi var.Bir gün param
olursa alacağım son tercih de zaten bu model olacak.
Direk otomatik kullanılabildiği gibi ayaktan vites seçeneği de mevcut hatta
gidondaki şalterden CITY-RAIN-ve SPORT modlarını bile seçebilirsin,yani ya
ğışlı havada veya şehirde sürpriz yaşamadan kullanabilme seçeneği bile sun
muş adamlar,ama tecrüben yeterli ise zaten sport alınca keyiften dörtköşe
edebiliyormuş.
Otomatik şanzımanlı araçlara özürlü makinalarmış gibi yorum yapanlara şunu
hatırlatayım,sokaklarda milletin ağzının suyunu akıtan devasa ve 150 bin euroluk jiplerin %98 i otomatiktir.Amerikada ki belediye otobüsleri dahil tüm kamu araçları otomatiktir,ama bizim özürlü beyinlerimiz otomatik şanzımanı
hep öcü gibi görürler.
Son olarak cüzdanı şişkin ve çevre gazıyla makina tercih eden yani tarzı olmayanlar ise aldıkları makinayı değil MOTOSİKLET ONLARI KULLANMAKTA
ve sonu hep hüsranla bitmektedir.Her sezon bir damla kanı akmadan bir sürü
arkadaşımızı şte bu yüzden kara toprağa veriyoruz...

Motosikleti
ZX12R
bir makina otomatik olup yüksek hızlara çıkıyorsa 200 e felan

o makinayı görmek isterim.. nası duracak :silent:

SEnin aradığın şey tam olarak OTOMATİK bir NAKED seçeneği ve bunun tam karşılığı da APRILIA MANA 850 ve 13 bin euroluk etiketi var.Bir gün param
olursa alacağım son tercih de zaten bu model olacak.
Direk otomatik kullanılabildiği gibi ayaktan vites seçeneği de mevcut hatta
gidondaki şalterden CITY-RAIN-ve SPORT modlarını bile seçebilirsin,yani ya
ğışlı havada veya şehirde sürpriz yaşamadan kullanabilme seçeneği bile sun
muş adamlar,ama tecrüben yeterli ise zaten sport alınca keyiften dörtköşe
edebiliyormuş.
Otomatik şanzımanlı araçlara özürlü makinalarmış gibi yorum yapanlara şunu
hatırlatayım,sokaklarda milletin ağzının suyunu akıtan devasa ve 150 bin euroluk jiplerin %98 i otomatiktir.Amerikada ki belediye otobüsleri dahil tüm kamu araçları otomatiktir,ama bizim özürlü beyinlerimiz otomatik şanzımanı
hep öcü gibi görürler.
Son olarak cüzdanı şişkin ve çevre gazıyla makina tercih eden yani tarzı olmayanlar ise aldıkları makinayı değil MOTOSİKLET ONLARI KULLANMAKTA
ve sonu hep hüsranla bitmektedir.Her sezon bir damla kanı akmadan bir sürü
arkadaşımızı şte bu yüzden kara toprağa veriyoruz...

+10 diyorum başka bişe demiyorum:cat:

Motosikleti
ZX12R
youtuba gir honda dn-01 yaz videoları incele nasıl hızlandığınıda nasıl durduğunuda görürsün:wiinkk:

motor freni süper olması lazım diye düşünüyorum :silent:

bende kros var , 100 le felan giderken boşa aldıgım zaman

frenlerle durduramıyorumda ondan dedim yani :mrgreen: :mrgreen:

mecbur vites küçültmem gerekio :) :mrgreen: :mrgreen:

Gilera DNA 180 (sahibinden.com'da olabilir)
gilera_dna_125_rot.jpg

Kanuni Deer
altdeer1521eq.jpg

Motorun Robusto ( gilera DNA'in kasasının çakmasını yapmışlar)
ROBUSTO-180cc.jpg

Dorado Poseidon
11608755_uke.jpg

Dorado Corvus (poseidon ile aynı motora sahipler)
14458638oo6.jpg

Aklıma gelenler bunlar. Durduk yere "saçmalama yeaa" diyen arkadaşlar kendileri saçmalıyor bence. Adam gayet mantıklı bir soru sormuş.. naked şaseli otomatik vitesli motor var mı? diye sormuş işte..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:39 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:17 PM ----------

.....Ya sizin boş vaktiniz çok ve eğlenecek yer arıyorsunuz yada gerçek bir ruh hastasısınız.. Bahsettiğiniz motorların otomatiği olsa ne olacak?........

Bu ne sinir kardeşim? Bu site, bütün samimiyetiyle soru sormuş, hevesli birine "ruh hastası" diyebileceğin bi site değil.. kendine gel..

Adam gayet mantıklı bir soru sormuş.. naked şaseli otomatik vitesli motor var mı? diye sormuş işte..

Adam gerçekten böyle sormamış, çünkü bukadar bilgili değil. Ama ne sormak istediğini BİRAZ düşündükten sonra anlıyabiliyoruz. Cevabını da almıştır umarım(ama insan bişeyler de yazar, okuduğu bile meçhul)

by_001 Nickli Üyeden Alıntı
bir makina otomatik olup yüksek hızlara çıkıyorsa 200 e felan

o makinayı görmek isterim.. nası duracak

Olayın otomatik vitesle alakasını anlıyamamıştım ama senin vites küçültmen gerekiyomuş onu kastediyormuşsun. Ama senin motor cross motoruymuş ben hiç anlamam ama istisna gibi bişeysin bu durumda. Hiç normal motorlara ait izlediğin videolarda ani frenler sırasında motor freninine ihtiyac duyulduğunu gördün mü?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Regal raptor otomatik vites ( aradığın şekilde motosiklet üretiyor ) max. hız 80 di sanırım, araştırırsan bulabilirsin.

Peki özür dilerim herkesten. Özellikle soruyu soran arkadaştan.. Kusuruma bakmayın lütfen.

motor dediğin vitesli olur dostum :) ne o öyle ? otur koltuğa bi tek sağ elin oynasın :) vites değiştircen redline görcen motorun son devrini duycaksın böyle offf:cherry:

Buyur babacım.. Bu motor 6 ileri vites , üstelik otomatik!!! Ne acayip değil mi. Ya sizin boş vaktiniz çok ve eğlenecek yer arıyorsunuz yada gerçek bir ruh hastasısınız.. Bahsettiğiniz motorların otomatiği olsa ne olacak? Kendinizi vitesli motor kullanacak kadar yeterli görmüyorsanız hiç bulaşmayın derim. Belediye otobüsü kadar zevkli değil!?? inanın bana.

021511ktmrc82008.jpg

Bir crossçu olduğumdan mı vites değiştirmenin bana haz vermesinden mi yoksa otomatik motorları tehlikeli bulmamdan mı bilinmez sana sonuna kadar katılıyorum. Ve evet bence de kendinde vites değiştirebilecek yeteneği görmeyen hiç bulaşmamalı motorlara. En azından çok çok dikkatli olmalı. Malum ülkemizin psikopatı çok, yaşadığımız zorlukları hepimiz biliyoruz. Ama sadece keyif içinse ( ki sanırım öyle) olabilir. Yapması da zor değil esasında. En azından yarı otomatikleri var biliyorum. DN 01 önermişiz o da baya tehlikeli yahu... 1000 lik scooter mı olurmuş :D bildiğin scooter motor. :D

Ama usluba biraz daha dikkat etsek daha rahat paylaşım yapılabilecek bir ortam olur.

Son düzenleme:
Bir crossçu olduğumdan mı vites değiştirmenin bana haz vermesinden mi yoksa otomatik motorları tehlikeli bulmamdan mı bilinmez sana sonuna kadar katılıyorum. Ve evet bence de kendinde vites değiştirebilecek yeteneği görmeyen hiç bulaşmamalı motorlara. En azından çok çok dikkatli olmalı. Malum ülkemizin psikopatı çok, yaşadığımız zorlukları hepimiz biliyoruz. Ama sadece keyif içinse ( ki sanırım öyle) olabilir. Yapması da zor değil esasında. En azından yarı otomatikleri var biliyorum. DN 01 önermişiz o da baya tehlikeli yahu... 1000 lik scooter mı olurmuş :D bildiğin scooter motor. :D

Ama usluba biraz daha dikkat etsek daha rahat paylaşım yapılabilecek bir ortam olur.

AAA bak bi de şöyle bi durum var. Commuter tarzı otomatik istiyorsun ya.Alıyosun bi cbf veriyosun mogliye kesiyoı biçiyo araba tekeri takıo yapıyor onu bi otomatik commuter ? ne dersin :)

hakkaten mogli ne oldu proje hala aynı yerde?

Ne kadar tek taraflı düşünceler var. Herkesin keyfi ayrı, tarzı ayrı. Yok otomatik tehlikeliymiş, yok vitesli kullanamayan bulaşmamalıymış motora. Yok öyle motormu olurmuş. Sanki Honda, KTM mühendisleri kadar iyi biliyorsunuz motosiklet dinamiklerini.

Dalga geçmişssiniz ama vitesli motoru yarı otomatik yapabilirim. :D

Proje ise ödenek bekliyor hala :D

Finansal sorunlar işte...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:53 PM ----------

Ne kadar tek taraflı düşünceler var. Herkesin keyfi ayrı, tarzı ayrı. Yok otomatik tehlikeliymiş, yok vitesli kullanamayan bulaşmamalıymış motora. Yok öyle motormu olurmuş. Sanki Honda, KTM mühendisleri kadar iyi biliyorsunuz motosiklet dinamiklerini.

Acaba motorunu sadece mühendislerin tasarladığı şartlarını heapladığı ortamlarda tasarlanan şekillerde mi kullanıyorsun Türkiye şartlarında çok merak ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar