Xmax 300 2018 Kontak Dönmüyor Yolda Kaldım

Motosikleti
Xmax
bundan 4-5 ay öncesinde xmax 300 aldım ancak motorumda sorunlar bitmiyor fazla yakıt tüketimi sorunum vardı hala var dert etmiyorum ancak diğer sorun artık beni motoru yakma derecesine getirdi götürdüğüm ustalarda anlamıyor sorum size tecrübelerinize dayanarak yardımlarınızı bekliyorum

Birgün kontağın dönmediğini fark ettim ve bunun üzerine kumanda pili değiştirdim ancak sorun çözülmedi ardından biraz daha zorlaya zorlaya bi baktım kontak açıldı tam sorunum çözüldü derken kapattığımda tekrar açamadım anahtarcıya gittim anahtar yaptırdım zor bela sorun yine devam etti
bir kere açtığımda kısa süreli aç kapat yaptığımda kontak alıyor sonra yine yok ertesi gün yarım saat uğraşıyorum ya kontak dönüyor yada dönmüyor.
wd40 sık dediler sıktım bir aya yakın srunsuz kullandım dün motoru yıkadım ertesi gün yine aynı problem oldu ve satlerce uğraşmama rağmen açılmadı kontak ittirerek eve geldim bir kere açıldı sonra yine yok
aküm yeni takıldı sıfır
kumanda pili değişti
etrafta sinyal kesici yok
sigortaları ana sigorta dahil kontrol ettim ve değiştirdim

Motosikleti
cbf 150
dün motoru yıkadım sorun tekrar oluştu dedin zaten soruun belli. Oraya nem giriyor. Belliki kontak contaların artık eskiğidi için sertleşmiş ve görevini görmüyor. Servisine git orayı söktür yeni conta taktır. sorunun çözülür. Gerçek yamaha servise git sokak aralarındakilere parça bulamazsın. motor 8 yaşında normalde 5 senede bir bütün contalar değişmeli.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Kütükteki düğmelere, hassas bölgelere vs. WD40 sıkmayın...başta işe yarar gibi görünür ama oldukça fazla toz tutar, o bölge iyice balçık gibi olur.

Bunun yerine yukarıda önerildiği gibi kontak spreyi daha uygundur.

AEA Barkın'ın en eleştirdiğim videolarından biridir, motoru yıkayıp kütüklere bolca WD40 sıkın demesi.

Motosikleti
Xmax
Kabloda kopma olmamıştır değil mi yani çünkü Bir öncekinde wd40 siltigimda düzelmişti

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar