winter grip 2 alınır mı

Motosikleti
tvs raider
tvs raider motorum var stok lastikleri mevcut 4 mevsimlik lastik arıyorum beni idare edicek lastik arıyorum bir çok kişi wintergrip-2 yi 4mevsim kullanabilecegimi söyledi doğru mudur istanbul bağcılarda oturuyorum yazın ne çok sıcak nede orta geçiyor şuanda havalar yağmurlu zaten

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Winter Grip kış lastiğidir, havanın gece gündüz ortalamasının 7 derece ve altında olduğu şartlarda iş görür. Bu lastiği yazın nasıl kullanıyorsunuz? Hiç mi kelek yapmıyor?

Motosikleti
Ns200 15"
Winter Grip kış lastiğidir, havanın gece gündüz ortalamasının 7 derece ve altında olduğu şartlarda iş görür. Bu lastiği yazın nasıl kullanıyorsunuz? Hiç mi kelek yapmıyor?
Yok abi ben bu lastiğin daha keleğini görmedim, yazın erken bitmesi haricinde hiç bir problem açmıyor oda 20.000 kilometrede arka teker kabaklaşıyor. Bu lastiği aldığımda bende ikilemde kalmıştım ama çok yönlü güzel lastik.

Birde normal lastiklere göre seslidir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yok abi ben bu lastiğin daha keleğini görmedim, yazın erken bitmesi haricinde hiç bir problem açmıyor oda 20.000 kilometrede arka teker kabaklaşıyor. Bu lastiği aldığımda bende ikilemde kalmıştım ama çok yönlü güzel lastik.

Geçmişte 2 motorumda da kışın Winter Grip2 kullandım ama havaların ısınmasıyla ilkbaharlarda yaz lastiklerine geçmiş, Winter Grip'leri söktürüp bir sonraki kışa kadar evde güneş görmeyen bir yerde saklamıştım.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023

20K gidiyorsa baya baya iyi lastiktir yav. Tutuş pek doğal olarak düşer eyvallahta 10K-15K arasında fark olmayacak kadar performansı düşüyorsa o zaman tartışabiliriz. Mileage lastikler touring/advtouring motosikletler için vazgeçilmez diyebilirim. Ses, titreşim nasıldı, hangi lastiklerle kıyaslayabilirsin ?

Motosikleti
Ns200 15"
20K gidiyorsa baya baya iyi lastiktir yav. Tutuş pek doğal olarak düşer eyvallahta 10K-15K arasında fark olmayacak kadar performansı düşüyorsa o zaman tartışabiliriz. Mileage lastikler touring/advtouring motosikletler için vazgeçilmez diyebilirim. Ses, titreşim nasıldı, hangi lastiklerle kıyaslayabilirsin ?
Benim kullanımım şehir içi ve kurye kullanımı arka teker skuterde yapısı gereği çok fazla ısınıyor ve ömrü kısalıyor, arka tekerim 10 inç ön tekerim 12 inç ölçülere sahip. Spontini'de saatte 100 kilometre hıza ulaşmam için hafif bir rampa aşağı görmem gerek bunu bir kaç kez gördüm, titreşimden yana bir sıkıntı yaşamadım hatta jant küçük olduğundan ötürü balans makinasına bağladığımızda balans ağırlığı bile istemediği oluyor. Ses konusu dişli yapısından ötürü diğer lastikler gibi sessiz değil fakat sesi hissettiğim hız saatte 60 kilometre ve civarı. Neredeyse bütün kuryelerin kullandığı lastiktir, sonbaharın ilkyağmurları yağıp kaygan olduğu zamanlar haricinde neredeyse bütün havalar optimum tutuş ile kullandım.

Kuvvetli diyebileceğimiz bir motosiklette ömrünün 10.000 kilometre civarı olur diye tahmin ediyorum, kıyaslayabileceğim maalesef başka bir lastik yok.

Düşük hacimli commuter ve skuterler için biçilmiş kaftan bence.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Eğer Anlas Winter Grip serisi lastik alıp 4 mevsim kullanmayı planlıyorsanız, Winter GripPlus modelini kullanın. Hatta kendileri "Dünyanın ilk ve tek Enduro kış lastiği" sloganıyla satıyorlar. Daha dayanıklıdır ve yaklaşık 1,5 katı daha pahalıdır. Gerçi ne kadar daha dayanıklı olsa da yazın çabuk deforme olacaktır.
Ulaşım amaçlı sürekli motosiklet sürmeyi planlıyorsanız yaz ve kış sezonları için ayrı lastik setleri kullanmanızı tavsiye ederim.

Fena lastik değil alınır, kullanılır. Yazın kullanırsan da 4-5 kat hızlı biter 10bin km sonra arka tekerin ortası dümdüz olur.

Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
freccia 150'de kullanıyorum. yağmurda, soğuk havada canavar gibi lastik. çok çabuk ısınıyor, hava 7 üstündeyse çok aşınır. hava 7 dereceleri geçtiği gibi paketleyip saklamak lazım

Motosikleti
D400
winter grip motorun üstünde sıfır olarak geldi geçen sene, pek sürmedim ama 6 k civarı sıcak dönemde sürdüm.

açıkçası eski motorumdaki anlas tournee g.t atarken ya da kaydırırken bu lastikte yaz kış hiç kaydırma yaşamadım. yaz performansı da baya iyi.

tabi kış lastiklerinin olumsuz yanlarından birisi sıcakta daha çabuk aşınıyor olmasıymış

120 70 12 ölçülerinde anlas winter grip2 yi 3 yıldır 7 bin km dir yaz kış kullanıyorum skuterde, ıslakta kuruda problem yaşamadım, ben memnun kaldım. michelin lastiklerden fiyatı yarısından daha da azdı aldığım zaman o yüzden tercih ettim. bunun setini 1.500 tl ye almıştım michelinler 3.500 4.000 tl gibi fiyatı vardı.

O ölçülerde anlas tournee sport ve michelin city pro hariç alternatif yok. Michelin için forumda konu açılmış oraya bakabilirsin ama tournee sport dan uzak dur diyor herkes.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
120 70 12 ölçülerinde anlas winter grip2 yi 3 yıldır 7 bin km dir yaz kış kullanıyorum skuterde, ıslakta kuruda problem yaşamadım, ben memnun kaldım. michelin lastiklerden fiyatı yarısından daha da azdı aldığım zaman o yüzden tercih ettim. bunun setini 1.500 tl ye almıştım michelinler 3.500 4.000 tl gibi fiyatı vardı.
Bende ltr125 de ön arka 110 90 12 winter grip2 kullanıyorum. Yaklaşık 1.5 sene 6000km falan oldu lastikle. Yaz kış hiç sorun yaşamadım, özellikle kışın çok dirayetli ve güven veriyor. Yağmurluğumu giyip her yere gidebiliyorum. Yazında hiç problem yaşamıyorum, daha az hava basıyorum normaline göre. Zaten city grip2 nin yarı fiyatına almıstım. Her türlü cok iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar