Winglet mevzusu

Motosikleti
Yok
İnstagramda custom winglet üreten bir yer gördüm. Hatta ünlü bir motovlog kanalında r7 ye takmışlardı. Güzel görünüyor ama fonksiyonelliği ve motorun dengesinin sağlanması konusunda ne dersiniz? Forum kurallarını tam bilmediğimden sayfa adı yazmıyorum.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
İnstagramda custom winglet üreten bir yer gördüm. Hatta ünlü bir motovlog kanalında r7 ye takmışlardı. Güzel görünüyor ama fonksiyonelliği ve motorun dengesinin sağlanması konusunda ne dersiniz? Forum kurallarını tam bilmediğimden sayfa adı yazmıyorum.
Tabii ki dekoratif :)

Winglet dediğimiz, MotoGP'de neredeyse bir çağ başlattı aerodinamiye etkisiyle ama bu etki 300+ km'lerde etki sağlayabilecek kadar ufak bir dokunuş. Elbette birileri çıkıp "aynı etki 150 km'de de var" diyecektir, elbette var ama 1-2 kg kadar ancak etkili o hızlarda, bu da kaydadeğer bir değişikliğe sebep olmayacağından, 1000 cc altı aletlerde winglet'i dekoratif olarak düşünebilirsiniz.

100hp+ ve 250 km/sa+ hızlara çıkan bir aracınız var ise o zaman Winglet'in işlevi konuşulabilir, bu durumda da zaten sadece fabrikasyon değil, aracınıza uyumlu, doğru konumlandırılmış ve açılandırılmış Winglet kullanmanız gerekir, aksi halde yere basma gücü(downforce) gücü yerine tersini sağlarsa, öldüğünüzü bile anlamayacak kadar kısa bir sürede, ters rüzgar sizi bariyerlerle buluşturacaktır.

saçmalık. hangi hesabı yaptılar da fayda sağlayacak. diyelim faydalı ne işe yarayacak ? r7 yi limitlerde kullanıyoruz da downforcela birlikte limiti biraz daha mı ilerleticez. diyelim piste giriyoruz, aynı pisti belki 100 tur döndük, belli bir süremiz var, winglet taktik yarım saniye daha indi. bu bile kesin değil. ki ben çok yüksek ihtimalle motorun dengesini bozduğunu düşünüyorum. ayrıca bence çirkin de gözüküyor. motosikletlere modifiye yapmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum çünkü biz motoru sınırlarda kullanamıyoruz ki. hangi sınırı motordan ötürü geçemedik de modifiyeyle geçicez. stock haliyle motosikletler zaten çok daha sağlıklı ve yetenekliler, yeteneksiz olan biziz. winglet yerine viraj eğitimi almak çok çok daha mantıklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar