arkadaşlar herkese iyi akşamlar öncelikle, yaz kış motosiklet kullanıyorum kışın özellikle soğuğa karşı aldığınız önlemler nelerdir windstopper içlik ve kışlık motosiklet pantolonu almayı düşünüyorum özellikle bu ürünleri kullanlar görüşlerini ve marka tavsiyesinde bulunulursa çok memnun olurum, genelde uzun yol yapıyorum, aldığım termal içlikler bir işe yaramadı...
Termal kelimesinde "Termo"dan yani sıcaklıktan gelen birşey olunca insanlar ne yazıkki yanılıyor.
Eski bir izci olarak kullandığımız termal içliklerin amacı dağ yürüyüşlerinde terlediğimizde bu içlikler teri emerek vücuttan uzaklaştırır.
Böylece esen rüzgar veya soğuk hava ile birlikte vücudun ciddi sıcaklık kaybetmesini engeller.
NOT: Eski toprak testiler suyu böyle soğutur. Gözeneklerinden çok çok minik suyu terletirler.Güneşle birlikte su buharlaşırken(su her sıcaklıkta buharlaşabilen ilginç bir sıvıdır) testinin yüzeyinden ısıyı alır böylece içindeki su soğur.
Gelelim konuya
İçine termal giymen ince bir katman içlik giymen kadar etki yapar.
Windstopper olarak bende Jack Wolfskin mont var yaya olarak çok da güzel iş yapıyor. Ama senin çözümün daha basit birşey. Yağmurluk.
Uzun yolda yağmurluğu üst alt giy. Konforunun inanılmaz arttığını göreceksin.
İstanbul-Fethiye gezimde hava Yağmurlu ve rüzgarlıydı. GoraTex Montum olmasına rağmen montun dış yüzeyi ıslak kalmasın diye yağmurluklarımı giymiştim. Yağmur durduğunda yağmurlukları çıkarınca rüzgardan çok rahatsız oldum. ve Rüzgardan rahatsız olmamak için tekrar giydim yağmurlukları. Rüzgara rağmen kulağımda müzikle inanılmaz mutlu mesut bi yolculuk yaptım