WD-40 elektrik aksamı ve soketlerde kunlanımı

Günaydın mt ahalisi bugün 250 ievo ile ilgileneceğim.Motorumun elektronik soketleri oksitlenmiş ve bende dün motul balata spreyi aldım.Soketleri temizledikten sonra acaba wd-40 ile yağlasammı diye düşünüyorum.Ama araştırma yaptığımda birden çok farklı bilgi ortaya çıkıyor.Aslında bu iş için piyasada ipone'nun pretectıon 3 adlı bir ürünü var ama elimdede şu anda wd-40 var.Siz soketlerinizi korozyon ve nemden korumak için wd-40 veya başka bir ürün kunlanıyormusunuz? wd-40 bunun için uygun mu aranızda hiç deneyen var mı ? wd-40 elektronik düğmelere(far,motor durdurma,uzun kısa,sele açma) sıkmalımıyız ?

http://iponeturkiye.com/web/ipone-protector-3-elektrik-aksam-icin-koruma-spreyi-750ml/

Yoksa WD-40 mı ?

wd40 :cat:
amerikalılar wd40'ı su basmış elektrik şebekelerini canlandırmak için icat etmişler diye biliyorum.. dolayısı ile doğru kullanım olacaktır.

Wd40 hareketli aksamlarda kullanilarak bu aksamlarin daha rahat seri sekilde calismasini sagliyor, forum uygulanma yerleri ile ilgili ingilizce bölümleri dahi turkceye cevirdi bu konuyu cok severiz zira.. daha cok manetlere, ayakliklara yani motordaki hareketli aksamlara metal kullanabilirsin.. elektronik soketler ile balata spreyini cozemedim.. selamlar, motorla pazar gunu ilgilenmek guzeldir kolay gelsin

Ben uzun süredir bahsettiğiniz soket ve düğme kısımların da kullanıyorum WD-40 artısını gördüm eksisini görmedim hocam.

WD 40 mı alırım bi dal :D

sıkmadıgım bi yer kalmadı motorda :D frenler hariç :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar