Hocam ne dediğimi anlamamış görünüyorsunuz maalesef. Ben Jüpiter ile bu motoru karşılaştırmıyorum. Demek istediğim şu. 17750 bin liraya çok ucuz motor diyorsunuz, ben de diyorum ki 6500 liraya mal ettiğimiz motoru 6000 kmdir sorunsuz kullanıyoruz, ancak bu motor daha 1000 km olmadan defalarca servise giriyor. Komik olan birşey varsa motoru bu kadar canhıraş savunmamız. Eleştirin ki üretici ciddiye alsın, eksiklerini kapatsın. Benim ne dediğim gayet açık ve net. Konu Jüpiter mi iyi, RM5 mi iyi değil. Konu, 6500 liralık kurye çıkması bir motorun, 17750 liralık 0 km motordan daha sorunsuz olması.
Barış Bey, bir yanlış anlaşılma var, müsadenizle düzeltmek isterim.
İlk olarak "ne dediğimi anlamamış görünüyorsunuz" lafınız kısmen doğru. Konuya girişiniz kıyaslamak gibi olmasından ötürü ben de bu şekilde düşündüm, şu an yaptığınız izah daha net. Aksi durumda size bir art niyetim söz konusu değil zaten.
İkinci olarak, açıkçası motoru savunmak gibi bir durumum kesinlikle söz konusu değil. Baktık, inceledik ettik, biraz kandırıldığımız noktalar oldu orası ayrı, ama sonuç olarak beğenerek aldım. Çok şükür pişman değilim, çünkü diğer arkadaşlarım gibi büyük sorunlar yaşamadım. Onlar isyan etmekte yerden göğe kadar haklılar. Zira aynı durumu ben de yaşamış olsaydım (ki yaşamayacağımın da bir garantisi yok), ben de istan bayrağını çekmiştim.
Motoru savunmadığım gibi, eksiklerini de mümkün oldukça sürekli belirtmeye özen gösteriyorum. Sonuçta bir çok kişi bir motor araştırmasına girdiği zaman, illa ki yolu buralara düşüyor. Aldığı şeyin ne olduğunu bilmeli, istemeden üstüme mesuliyet almak istemem.
Ama savunduğum bir nokta var;
Ben maddi durum olarak orta direk bir vatandaşım (Bu koşullarda orta direk kaldıysa tabi. Kötünün iyisi daha doğru olur.)
Benim için 20bin TL bandı üzerindeki motorlar ne yazık ki hayalden öteye geçmiyor.
Bu motor için verdiğim ödeme de, sınırlarımı gerçek anlamda zorlayarak yarattığım bir durum, kısacası ikinci el bir motor alıyor olsaydım kesinlikle bu rakamlara çıkmam söz konusu olamazdı.
İkinci elde 14-15 bin bandında artık elle tutulur bir motor kalmadı. Bu noktada yelpazeyi daraltmak adına şunu söyleyeceğim, kafamdaki motor tamamen nmax ya da pcx görselindeki bir scooter.
Tahmin edersiniz ki bu fiyatta nmax zaten yok, pxc ise ceset olmuş.
Doğal olarak bu motor "ne yazık ki" benim için nimet durumunda.
Daha önce de dediğim gibi, herkesin gönlü xmax'ler, forza'lar istiyor, ama hayatın da bir gerçeği var.
Mevcut donanımları ve görseli ile bu fiyattaki bir motor benim talebimi fazlası ile karşılıyor, ben de bazı şeyleri göze alarak hareket ediyorum, hepsi bu. Savunmak gibi bir durum söz konusu değil.
Lakin kullanmadan, bir canlı olarak görmeden, ne bileyim bir üstüne oturmadan da yerden yere vurmayı doğru bulmuyorum, bu benim şahsi görüşüm.
Evet çok saçma sapan sorunları var, bunları da zaten konuşmak ve belirtmek lazım, yapılabiliyorsa çözümler üretmek lazım vs.
Uzun tutup vaktinizi çaldıysam affedin, selamlar.