100 tl ödedim. Yağ değişti. Genel kontrol yapıldı
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:46 ----------
Sym, kymco, çin malında rks hero örnekleri var.
Yine bir servis gazabı değil mi, şaşırdık mı - HAYIR...
Kitapçıkta, motor yağı, şanzıman yağı ve yağ filtresi değişecek diyor.
Ama sorduğum servislerin hiç biri gerek yok, yağ yeter deyip geçiyor :-(
Böyle düzenin bennn....
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:43 ----------
Merhaba arkadaşlar, fabrikayı arayıp, öğrendiğim bilgiler ve diyaloğu aşağıda özetledim.
Motorda yağ filtresi yok, yağ süzgeci varmış, temizlenip takılması yeterliymiş.
10W40-45 motor yağı.
80-90 numara şanzıman yağı konulacakmış.
Ama mutlaka ilk 500 km.de şanzıman yağını değiştirin diyorlar.
Yaşadığım sorun ve sorunları fabrikadan dinleyen E... Bey ve G..... Beye tekrar anlattım.
Zaman saatinin çalışmadığını belirttim. ilk 20. Km.deki arızayı tekrar anlattım.
Söyledikleri şunlar.
Ellerinde 2. bir yedek saat olmadığı, illa ki benim motorun saatinin sökülüp onlara gitmesi gerektiği, orada test edilip geri gönderilecek olduğunu söylediler.
Servislerle ilgili arkadaşların ellerinde hiç bir döküman ve cihaz olmadığını, herşeyi fabrikadan yönettiklerini belirttiler.
Bende bir motor atölyesinde motorumun sökük bir şekilde 10 gün, 3 gün, 5 gün dahi darmadağın bir şekilde kalmasını istemediği mi belirttim.
Birbirlerine iki ağızlı anahtarı atarak ulaştıran bir atölyede motorun zarar görebileceğini belirttiğimde de, "tutanak tutarsınız, servis halleder" şeklinde cevapladılar.
Sonrasında sohbetimiz şu noktaya geldi. Aynen aktarıyorum.
"Siz galiba hayatınızda hiç sıfır araç almadınız, sıfır araçlarda böyle sorunlar olduğunu belirttiler"
Diyecek söyleyecek sözüm yok gerçekten. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Satın aldığım güne lanet olsun.