abs aracın durduğunu algılayamadığı için
durmaya yakın(10 km altı) hızlarda müdahil olmaz
Hocam youtube'da bu scooter konusunda fenomen olmaniz isten bile degil bence. Ilk aboneniz hazir![]()
Abs ışığı her durduğumda bende de yanıyor, ilerleyince sönüyor. Sanırım bu motora özel bi durum. Diğer sahipleri de yazarlarsa net teyit etmiş oluruz.
Abs çözünürlüğü çok çok iyi yalnız. Devreye girdiğini dahi hissettirmiyo.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:05 ----------
Yok ya öyle fenomen olma gibi bi çabam olmayacaksadece şöyle özelliklerini, gidişini, hangi devirde kaç km hız yaptığını, yakıtını, tespit edebildiğim montaj hatalarını ve bulduğum çözümlerini falan kendi yorumlarımı elimden geldiğince katmadan bi video çekerim bilgilendirme amaçlı.
Doğrudur, durduğunda yandığı kitapçıkta yazıyor. Ancak 15-20 km.de de bende yanıp söndü. Ara ara takip ediyorum. Gittiğim serviste 2 tane motor ABS için yatıyordu, tedirgin oldum, takipteyim !...
Abs ışığı her durduğumda bende de yanıyor, ilerleyince sönüyor. Sanırım bu motora özel bi durum. Diğer sahipleri de yazarlarsa net teyit etmiş oluruz.
Abs çözünürlüğü çok çok iyi yalnız. Devreye girdiğini dahi hissettirmiyo.
Motor ile birlikte verilen kitapçıkta RM5 ile ilgili bir yazı yoktu, diğer 3 modelle ilgili bilgiler vardı.
Gerçekten şaka gibi, motorun içindeki kitapçıkta motorun bilgisi bulunmuyordur:
r:
Sizde de durum aynı mıdır?
Ben internetten pdf olarak kendim buldum kullanım kılavuzunu, daha doğrusu voltanın sayfasından.
Aracın hız göstergesi çalışıyorsa Abs de her hızı ve durduğunu algılar.
Bu söylediklerinize katılıyorum ama bir ekleme yapmak istiyorum.
Bu süreçleri kabullenmek bize ilerleme getirmeyecek.
Layık olduğumuz buymuş gibi yaşamak beni üzüyor.
"Toplumlar Layık olduğu şekilde yönetilir" kanun değil, değiştirlebilir.
Onun için mücadele ediyorum. Kendimce gücüm yettiğince, oda buraya yazmaktan öte geçmiyor şuanda...
Bu motorsiklet benim 2. motorsikletim.
Ben sizler kadar profesyonel değilim.
Ama şunu anlamakta, kabul etmekte çok zorlanıyorum.
"Diğerleri de böyle"
"Onlarda aynı"
"Bunları göze alıpta satın almış olman gerekirdi"
"Hepsi aynı"
O zaman yukarıda bir arkadaş yazdı, neden gidip sıfır motor alıyoruz.
O zaman neden ilk vergisi vb. fazladan para ödüyoruz.
Ben Honda PCX alacaktım, buna döndüm. Rakam ekonomik ve acemiliğimi atayım diye.
Honda da bu kadar sorun çıkıp, kayıtsız kalacaklarına da inanmıyorum maalesef.
Bence Volta Motor, gerçekten bu model ile çığır açmak istiyorsa, servis olayını düzeltmesi lazım.
Ben servise gitti mi, sorunum olduğu için gidiyorum. Servisin sorunlarını dinlemeye değil.
İzmir'de 2 tane satış mağazası açtılar. Adam gibi, gerekirse randevulu çalışan bir tanede servis açsınlar,bii zahmet !...
Tamamen atıyorum, sallıyroum. İzmir'de 30 Tane motor satılmıştır 1 ayda.
Servisci şuanda gelmeyin modunda, sonra ne olacak.
Büyük ihtimal kavga gürültü bile olacak. Bu marka için doğru birşey mi?
Burdakileri okuyanlar, alacaklar olabilir. Aman ne olacak, bu alanlar şansızmış, bana birşey olmaz deyip alacak olabilirler?
Ben bu yazılanları okusaydım kesinlikle almazdım.
Var mı ötesi arkadaşlar, servis "keşke beni arasaydınız, ALMAYIN KESİNLİKLE derdim" diyor.
Neyse, Allah herkesin gönlüne göre versin, Volta'ya, çalışanlarına, servislerine de sabır güç kuvvet versin inşallah.
Sağlıcakla...
hız göstergesi genelde tekerlerden birinin hızını gösterir
abs nin işine yarayacak hız, hassaslıkta araç hareketini algılayacak kaynak yok ( gps aracın hızını ölçebilir ama abs nin işine yaramaz)
her iki tekerlektede okuyucu sensör var , düşük hızlarda devre dışı kalmasının sebebi fren kabiliyetiyle ilgili , daha fazla detay yazıp konuyu saptırmayalım sonra ikimizde SALİH damgası yiyeceğiz ona göre![]()
Arka tekerlekte ABS-Sensör yok, tekrar bakın isterseniz. Eğer sizde varsa, bende yok, ama fabrika takmayı unuttuk derlerse hiç şaşırmam :-(
Eksik yazdığınız ön direksiyondaki ağırlık sorunu var ve bundan dolayı ön taraf benim motorun ön tarafı komple söküldü mesela. Resmi ön sayfalardan mevcut.Herkese merhaba arkadaşlar,bu motoru alıp da hiç sorun yaşamadan kullanan var mı ? Yanlış Arka fren tertibatı, aşırı yakıt tüketimi, abs uyarı ışığı ,amortisorden yağ sızması, soket çıkması sonucu yolda kalma, grenajda boya atması, yokuşlarda kalkarken tıkanma vs.. Bu kadar sorun nasıl olabilir 0 motorsiklette ? Artı 500 bakım için 200 tl ücret istemiş servis,toplasan 1 lt yağ ya alır ya almaz bu alet,çok pahalı değil mi 500 bakım için sizce de?