- Konu Yazar
Arkadaşlar merhaba. 1 ay önce motorun şanzuman dişlilerini, debriyaj baskı balatasını değiştirdik. yaklaşık 1000 km gezdikten sonra castrol 4 zamanlı 10 40 yağ koydum. bu yağ ile 200 km gezdikten sonra viteslerim geçmemeye başladı. tekrar motorcuya gittim baskı balatayı yakmışsın dedi ve 1 aylık balatalar tekrar değişti. 12 km sonra aynı sorun yine başladı. vites geçişleri normal değil giderken resmen uğraştırıyor. aniden geçiyor ve tak diye vuruyor motor. özellikle 2. vitesde başka bir sorun var. vites 2 de iken debriyajada bassanız debriyaj görevini yapmıyor. 3 de bile kalkabilen motor 2 de debriyaja bassanız bile kaçırdığı için istop ediyor.
nette gezinirken sorunun yağdan dolayı olabileceiğini gördüm. yağı kontrol ettim ve 200 km kullandığım yağ epey kararmış. yağı değiştireceğim ama bu 2.vites deki sorunun düzeleceğinden emin olamadım.
sizce bu sorun yağdan mı? viteslerim neden geçmiyor ve özellikle 2. vitesde debriyajımın hiç görevini yapmamasının sebebi ne olabilir? motora yeni bir sürü masraf yaptığım için size danışmadan tekrar motoru söktürmek istemedim. aramızda usta arkadaşlar var, bu konuda özellikle yardımcı olmalarını rica ediyorum. tekrar tekrar masraf yapmak can sıkıcı bilirsiniz.. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
nette gezinirken sorunun yağdan dolayı olabileceiğini gördüm. yağı kontrol ettim ve 200 km kullandığım yağ epey kararmış. yağı değiştireceğim ama bu 2.vites deki sorunun düzeleceğinden emin olamadım.
sizce bu sorun yağdan mı? viteslerim neden geçmiyor ve özellikle 2. vitesde debriyajımın hiç görevini yapmamasının sebebi ne olabilir? motora yeni bir sürü masraf yaptığım için size danışmadan tekrar motoru söktürmek istemedim. aramızda usta arkadaşlar var, bu konuda özellikle yardımcı olmalarını rica ediyorum. tekrar tekrar masraf yapmak can sıkıcı bilirsiniz.. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.