Vites atlatma var mı?

Merak ettiğim bir konudur bu, elle sıkılan debriyajlı modellerde (ybr,cbr,cbf vs.) debriyaj sıkılı 1'den 3'e,3'ten 5'e,4'ten 2'ye vites atlatılabiliyor mu?Hangi motorlarda böyle özellik var?Ayrıca geçen gün debriyajlı mondial kullandım vitesler cupların aksine aşağı doğru küçülüyor,yukarı doğru büyüyordu bu sıra öbür motorlarda da aynı mı acaba?Bir yardımcı olabilirseniz?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merak ettiğim bir konudur bu, elle sıkılan debriyajlı modellerde (ybr,cbr,cbf vs.) debriyaj sıkılı 1'den 3'e,3'ten 5'e,4'ten 2'ye vites atlatılabiliyor mu?Hangi motorlarda böyle özellik var?Ayrıca geçen gün debriyajlı mondial kullandım vitesler cupların aksine aşağı doğru küçülüyor,yukarı doğru büyüyordu bu sıra öbür motorlarda da aynı mı acaba?Bir yardımcı olabilirseniz?

sıra 1 N 2 3 4 5 6

aşşa basınca küçülüyor yukarı büyüyor

ve aynen araba mantığı 1 den 3e 4 e atlar ama çok yavaş hızlanır gerçi pratikte hiç denemedim ama mantıken konuşuyorum

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
normalde zaten sadece 1 aşağı gerisi yukarı doğrudur
küçültmede ise aşağı doğru teker teker
bu arada motosiklet şanzımanı sıralı olduğu için sıra ile gidersin
yani 4den direkt 2 ye inemezsin
önce 3 sonra 2 olur
yukseltmede de aynısı geçerli
ancak yarış şanzımanları biraz değişiktir.vitesler aşağı doğru büyür, yukarı doğru küçülür yani normalde olduğu gibi 1 aşağı 2345 yukarı değildir.
12345 aşağıdır ki mesela honda cgl 125 ters şanzımanlı bir motordur...

Motoru istediğin viteste kullanabilirsin.

2'deyken 4'e geçebilir. 5'teyken 3'e atabilirsin. (Uygun şartlar olmak kaydıyla !)

Ama ihtiyar abi'nin dediği gibi sırayla değişir. Atlatma olmaz... :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar