Virajı dönerken karşılaşmak istemedikleriniz

Bir virajı dönerken yerde veya yol kenarında olmasını hiç istemediğim şeyler var.
Ve bunlar hemen hemen her virajda aklımdan geçer.

En çok kum-çakıl ikilisinden biri veya ikisini yerde görmek istemem
Ondan sonra yerde su görmek tam bir felaket
Onların arkasından ezilmiş bir pet şişe veya bir parça ambalaj kutusu yada ona benzer bişey.
Yol kernarında bozulmuş veyahut yolcu indiren bir araç
Trafiğin o bölgede daha yavaş olduğunu düşünen herhangibir satıcının tezgahı kurmuş olması

İlk aklıma gelenler bunlar sizlerinde çok taktığı viraj düşünceleri vardır sanırım.
Bunlar her viraja girişimde nedense aklıma gelir ve viraja daha temkinli girmeme neden olur.

Öyle işde :cherry:

Van+587.jpg

suya girdim mi virajda birde hızlıysam önümde trafik oluyorsa bir anda gözümü kapatıyorum artık :mrgreen: her an çukur olabileceğini göz önünde bulunduruyorum genelde etkiliyor çünkü

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
viraji anladimda bu resimdeki cocuk ne oluyo onu anlamadim:queen:
ama cok sekil durmus heee:queen:

Yola sızan yağ tabakası da çok tehlikeli.Özellikle şehir içindeki asfaltın daha
düz va parlak olduğunu göz önüne alırsak.Şehir dışında da bilmediğimiz
yolun virajında daha temkinli olmalıyız derim.

edy

türkiyede bildiğiniz virajda olsa dikkatli olmak gerekiyor. 5 dak önce geçtiğiniz virajda karşınıza hiç ummadığınız seyler çıkabılıyor. Riva yolunda 5 dak önce geçtiğim keskin virajda bir at arabası U dönüşü yapmaya çalışıyordu ama at pek dönmek istemediğinden virajda öylesine duruyordu. önünden kıl payı geçtim. türkiyede okadar çok alıştık ki virajda karşımıza çıkan garip şeylere artık UFO bile çıksa şaşırmam. bence en tehlikelisi hareketli olan engeller. sabit cisimlerden bir şekilde kaçabiliyorsun ama hareket eden cisim, insan veya hayvan olunca çok tehlikeli olabılıyor. aynı yere kaçmaya karar verdiğinizde tehlikeli olabilir. bence her viraja karşınıza bişey çıkacak gibi girmek her zaman 1 adım önde olmanızı sağlıyor. beyin her engele karşı hazırlıklı oluyor ve daha erken tepki vermenizi sağlıyor.

fil görmek istemem. yolu kaplayan koca hortumlu bir fil...

dikkatli olmak lazım, ben mümkün mertebe yavaşlıyorum

viraj da tam motoru yatırmışken bi su birikintisi.......:cyclopsan/gerisi malum........

kendisine çarpan araca en yüksek hasarı veren iki canlı inek ile köpek kabusum:D

Forumdan Uzaklaştırıldı
valla güzel konu çok saol:rendeer:

abi ben virajı dönerken zaten yatırıyorum biraz makinayı en çok uyuz olduğum asfaltın yada zeminin ıslak olması su olması...yada taşlı bölge... deli oluyorum yaa o lastikler su oluyo yaa sanki ben ıslanıyorum kayıp düşcem o derece yaa

cukur nefret ediyorum cukur gordugum zaman sanki motorumda bi yer kırılmıs gibi geliyo girip cıkınca

Forumdan Uzaklaştırıldı
Forumdan Uzaklaştırıldı
virajdan sonra karşıma kamyoncu çıkmasında ne çıkarsa çıksın :)

benm karşıma son model mercedes okul servısı cıkmıstı kafa kafaya gelırken o bnm wıtesımı kırdı bende arabasına fena cızık attım boya kalkmıstır rahat... en az 1 mılyar masraf =))

aksam ozellikle virajlarda cukurlara cok dikkat etmeliyiz bence burası turkıye beklemediğin yerde oyuk bi asvalt ckuru ile karsılasabilirsiniz ben karsılastım mesela cok sanslıydım son anda motorumun onunu kaldırıp atlattım ama her zaman bu kadfar sanslı olamayabilirsiniz:cat:

ve halada o cukur ole duruor malesef belediyelerin umursamazlığı yuzunden az kalsın asfalta yapısıordum

Son düzenleme:
İnsan çıkmasın da ne çıkarsa çıksın. Mal gibi donup kalıyorlar ya da gittikleri istikamete devam ediyorlar. En ufak bir refleks yok.

son gezide ikitane kaplumbağa gördüm biri çok namüsait bi yere iştikal etmekteydi:p. gerçekten korkunç bi sahneydi...

suya girdim mi virajda birde hızlıysam önümde trafik oluyorsa bir anda gözümü kapatıyorum artık :mrgreen: her an çukur olabileceğini göz önünde bulunduruyorum genelde etkiliyor çünkü

aslında mantıklı baktık virajda görmek istemediğimiz bişeyle karşılaştık hemen kafamızı ceviririz sorun çözülür(en azından böyle bi sahneyle yüz yüze kalmak zorunda kalmayız)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar