Vibrasyon Pes Valla

CBF i kotulemek degil benim amacim yanlis anlasilmasin. Yalnizca demek istedigim herseyin bir limiti bir siniri var.

CBF in limitleri kesinlikle SL den cok daha iyi oldugu zaten kesin. Ben e-5 de 80-90 ile giderken yanimdan rahat rahat 100-110 ile CBF 150 li ler geciyor. Sende CBF le 110 degil 130-140 yapmaya calissan onda da problem cikacaktir ki SL ile 110 yapmak Honda Today ile 120 yapmak gibi birsey. Motor zaten 90 a cikinca devri 7-8 bin arasi oluyor ki 12 bin maks. Motor resmen yavasla zorlama beni diyor.

Maksimum surati 90 ile belirtile bir motoru 100-110 ile kullanip motorun parcalari dusuyor demek bence yanlis.

Cep teli alip, kitabinda maks pil omru 8 saat diyen bir telefonu 12 saat sarji gitmiyor diye sikayet etmek gibi birsey bu yani.

Son düzenleme:
ewt o motor felaket titriyo ben bi ara arkadaştan alıp kullandım indigimde dansöz gibi kıvraktım dişlerim birbirine vuruyodu:D boşuna 2.el fiyatları dip yapmıyo o motor adamı yüksek devirde bayıltır vibrasyonuda cözmen çok zor motordan geliyo bütün sallantı

cbf le kıyaslanırmı ya o motor bende apachi var benim motorda vibrasyonlu cbf en stabil olan motorlardan hiç titretmez ben SL nin tipine hastayım cbf kini ise semem ya işte bazı şeyleri bekliyosak bişeylerden ödün vermeliyiz şekil istiyosan motorda titricek işte adamlar tam takır yapamıyo yapanlarıda almaya elimiz uzanamıyo

Son düzenleme:
titreşimin birçok nedeni var,öncelikle jantlarında balans olabilir buna baktır sonra motor yağın iyi değilse vibrasyon yapar(bizzat yaşadım) el kitabında yazan yağ numarasına göre kaliteli yağ koy , bujini kaliteli buji ile değiştir bunları bir dene vibrasyonun azalacaktır

motor yağının vibrasyona sebeb olduğunu 6 yıllık motosiklet tecrübemde ilk sen de duydum ....
Biraz abartma olmasın sakın ....
Bu çin li motosikletlere has bir durum olmalı ..
Bu çiklet ten çıkma , plastik ten yapılma ,uhu ile yapıştırma motosikletlerin hepsi yalan arkadaş....
Kim ne üflerse üflesin.

Biraz abartmissiniz bence beyler. Ben 2007 de sifir olarak aldim motoru su an 12,000 de tek tuk bazi problemler yasadim ama olacaktir.

Arkadas titresimden bahsetmis demis ki 110 ile giderken acayip titresim yapiyor. Arkadasim kusura bakma ama bu motorun kitapciginda bile mak. hiz 90 km/s olarak yaziyor. Sen kalkip devrinin maksimum a cikarirsan zangur zungur gidersin tabii. Titresim tabii ki cok var, ki zira her turlu somunu vidayi belirli araliklar ile kontrol etmek gerekiyor. Ama motoru o kadar zorlayip sonra da randiman alamiyorum demek yanlis. Sen Honda CBF 150 yi bile bu kadar limit uzerie kullanip zorlarsan, o motorda dokulur merak etme.

cbf 150 yi 10000 km kullandım , uzun yol kısa yol ,sehir içi şehir dışı ...
şehir dışı yollarda yüksek devirli limitlerini zorlayarak resmen katır gibi kullandım ..
ne hikmetse bir vidasını bile gevşetemedim ........Vibrasyonun "V" sini bile hissetmedim....
elime anahtar almadım.Çok güvenilir bir motosiklet ti.
Bu topiklerde 1 yıl "çiklet ten çıkma , plastik ten yapılma ,uhu ile yapıştırma motosiklet " kullanan makine mühendisi kesiliyor..
Arkadaş ; 6 yıldır motosiklet üzerindeyim 4. motosikletimi kullanıyorum ...
Hala ve hala bu topikler de bu gün bir konu daha öğrenebilirmiyim diye bakınıyorum...
Şaşırıyorum....Allameleri görünce.
Ayrıca kimse CBF 150 kullanmadan cbf 150 ye üfürmesin .....

Son düzenleme:
şehir dışı yollarda yüksek devirli limitlerini zorlayarak resmen katır gibi kullandım ..
ne hikmetse bir vidasını bile gevşetemedim ........Vibrasyonun "V" sini bile hissetmedim....
Bu topiklerde 1 yıl "çiklet ten çıkma , plastik ten yapılma ,uhu ile yapıştırma motosiklet " kullanan makine mühendisi kesiliyor..
Hala ve hala bu topikler de bu gün bir konu daha öğrenebilirmiyim diye bakınıyorum...

Demek istedigimi baska yerlere cekmekte ustunuze yok yani, kutluyorum.

Makina muhendisi falan degilim merak etmeyin, ayrica bir seyi limitleri uzerinde kullanmanin, o seyi yipratacagini bilmek icin makine muhendisi de olmak gerekmiyor.

Ciklet ten çıkma , plastik ten yapılma ,uhu ile yapıştırma motosiklet kullanan ne demek???

Tekrar ediyorum, benim demek istedigim, herseyin bir limiti, bir kirilma noktasi var oldugu.

Son düzenleme:
Biraz abartmissiniz bence beyler. Ben 2007 de sifir olarak aldim motoru su an 12,000 de tek tuk bazi problemler yasadim ama olacaktir.

Arkadas titresimden bahsetmis demis ki 110 ile giderken acayip titresim yapiyor. Arkadasim kusura bakma ama bu motorun kitapciginda bile mak. hiz 90 km/s olarak yaziyor. Sen kalkip devrinin maksimum a cikarirsan zangur zungur gidersin tabii. Titresim tabii ki cok var, ki zira her turlu somunu vidayi belirli araliklar ile kontrol etmek gerekiyor. Ama motoru o kadar zorlayip sonra da randiman alamiyorum demek yanlis. Sen Honda CBF 150 yi bile bu kadar limit uzerie kullanip zorlarsan, o motorda dokulur merak etme.

Dostum benden once sen yazmissin :cat: Aynen katiliyorum.

Biraz sakin. CBF 150'yi kotuleyen yok. Tam tersine, "cok zorlarsan CBF 150 gibi dayanikli bir motor bile sorun cikarir" demek istenmis. :rendeer:

Biraz sakin. CBF 150'yi kotuleyen yok. Tam tersine, "cok zorlarsan CBF 150 gibi dayanikli bir motor bile sorun cikarir" demek istenmis. :rendeer:

Anlasilan buradaki arkadaslarin bazilari biraz fazla heyecanli, leb demeden leblebiyi anladim diyip hemen karsi saldiriya geciyorlar :)

Bile kelimesinin ne anlama geldigini anyalan yok galiba artik :) CBF 150 bile.... ne demek acik acik yazmam lazim. Tesekkur ederim bir anlayanin ciktigi icin.

Benim bir motoru kotulemek zaten haddime degil, arkadasin teki 500 YTL lik motora biner ona bile kotu demem, Sartlari oyledir, icindeki istek onu o motora binmeye zorluyordur. Cikip da cikletten cikma, plastikten yapistirma demek ayri bir konu tabii ki.

Son düzenleme:
Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
bu vıbrasyon (tıtresım)olayı tüm çin ve tek silindirli motorlarda vardır,
kımınde cok kımınde az olmak sartı ile,
hatta bıldıgım kadarı ile 2 sılındırlı GSR 600 dede bulunmaktadır,

pek cok kısının farklı arayısları karsısında azalmalar gorulebılır,
motor baglantılarına lastık , kaucuk ,plastık,vs para ekletmekle azda olsa onune gecebılınmıstır,
kımılerı balans ayarı kımılerı dişlilerle oynayarak vs boyle gidiyor.

dıyecegım şu ki,
pek çok motorda mümkündür vıbrasyonn.

bu ağlamadan yaşanmayacağı gibi,
tıtreşimsiz gezilmiyor gibi bişiyy...

(sözüm çin,hint,roman mallarına)

serkan yanlış olmasın gsr600 4 silindir değilmi badi:silent:

ikinci motorum sl150.
hakikaten çok titriyor bu doğru ama hangi devirde ve süratte.flying hellfishe katılıyorum. bu motorda maksimum sürat 90 bile değil 80 ve bu süratte gayet keyifli bi cruise yapabiliyosunuz. zorlayıp 100 km/h çıkınca ise gerçekten işkence başlıyo ve ayaklarımı peglerden kaldırıp koruma demiride koyuyorum vibrasyondan kurtulmak için.
çözüm basit motorun motor gücü ve amacına uygun şekilde max 80 km/h de kullanmak ve keyfini sürmek. 9 hp gücünde makineden başka beklentisi olan varsa buyursun başka alternatifleri düşünsün.

bu vıbrasyon (tıtresım)olayı tüm çin ve tek silindirli motorlarda vardır,
kımınde cok kımınde az olmak sartı ile,
hatta bıldıgım kadarı ile 2 sılındırlı GSR 600 dede bulunmaktadır,

Hönkkk bunun bir resmını alabılır mıyım nasıl bır motormus bu :silent:

Valla mct250 de acayıp tıtrıyor eller ayaklar popo yarım saat gecmeden uyusuyor...

Hocam ben bws 100 ile 115 km hıza çıktım ve max limitlerde 1 saat yol gittim enson 90000 DOKSANBİN km de sattım motorun vibrasyonu var ama civata gevşetecek kadar yok ve vibrasyon kaynaklı bir civatam bile gevşemedi kalite mal masaj aleti gibi insanı titretecek birşey değildir cbf 150 ise vibrasyon yoktur tereyağı gibi makina saygılar

17 bin km de keewayim var biraz horda kullanıyorum hatta bi ara gaza gelip mola vermeden 200 km yol yaptım, biraz bayırda ibrede 130 u gördüm, tamam 100 ün üstüne cıkınca makina titriyo ama bana cıkarttıgı en büyük sorun depodaki catlak oldu baska bişey deil, ayrıca çin malı oldugunu bilerek almıssın o zaman motorunun yanında ki cantalarda tornavida, anahtar takımını eksik etmeyecen gevseyen yeri kendin sıkacan, arkadasım bakarsan bag bakmazsan dag olur...

adamım hani kanuni kullanıcısıyım ama honda nın nerdeyse bütün motorların da vibrasyon 0 hele cbf ye arkadasım ve kurye arkadaslar essege bıner gıbı bınıyorda hıc bır sey olmuyor. cbf de titreşim hiç yok yani

motor yağının vibrasyona sebeb olduğunu 6 yıllık motosiklet tecrübemde ilk sen de duydum ....
Biraz abartma olmasın sakın ....
Bu çin li motosikletlere has bir durum olmalı ..
Bu çiklet ten çıkma , plastik ten yapılma ,uhu ile yapıştırma motosikletlerin hepsi yalan arkadaş....
Kim ne üflerse üflesin.

nankör ne demek bu kardeşim ayıptır yaaaa senin yazdıkların cikletten çıkmaymış sende bakıyorum her taşın altından çıkıyorsun gecen ayda caracal topıcıge gelmıs alacak baska motor bulamadınız mı tarzında yazı yazıp . bu paraya cbf 150 alırdınız fln demıstın . kardesım . arkadasım abıcım . herkesın tarzı farklı bir adamın 3500 ytl bütçesı varda cruıser kullanmak ıstıyorsa o paraya gıdıp de harley davıdson alınamaz o paraya o motor alınır

insanlar ekonomısının elverdıgı motorlarla tatmın olmaya calısıyorlar
cikletten cıkma . uhu ile yapıstırma demıssın hadı sana burda bır karsılık yazardım ama yazmıyorum gururun rencıde olmasın

titredigini sölemedikki zaten kardesim

Sen Honda CBF 150 yi bile bu kadar limit uzerie kullanip zorlarsan, o motorda dokulur merak etme. bu yazıya hitaben yazdım

titreşimle dökülme doğru orantılı olduğu için

Son düzenleme:
ya bende o superliyt la kocaeliden adapazarına gittim çok berbat titretiyo arkadaşımda var bide onunkinde ayarsızlıkta çok vardı ama hepsi öle ise bilmem

ben bunu biliorum yolda giderken titreşim yapan motor acıkcası uzun yolda cok can sıkıcı olbilir:pr:

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
titreme iyidir.selülit yapmaz.masaj yerinde geçer vs vs

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar